Uçak Bileti

Balkan coğrafyasında, Adriyatik Denizi boyunca uzanan Hırvatistan, Akdeniz ile Adriyatik Denizi’nin kesiştiği bölgede, Avrupa‘nın en popüler turistik destinasyonlarından.

Orta çağ esintileri taşıyan ülke UNESCO Dünya Mirası eski kent merkezleri, birbirinden güzel plajları, adaları, müzeleri ve tarihi eserleriyle görülmeye değer.

2014’te Avrupa Birliği’ne üye olan ülkeye Türk vatandaşları AB üyeliği öncesinde vizesiz seyahat edebiliyordu. Hırvatistan’ı ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarının Hırvatistan vizesi alması gerekiyor. Mevcut Schengen vizesi sahibi olanlar ve yeşil pasaportlular ülkeye vizesiz seyahat edebiliyor.

Hırvatistan uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Mobil Uygulama

Hırvatistan Hakkında Bilgiler

Ülke Resmi Adı: Hırvatistan Cumhuriyeti
Ülke Konumu: Güneydoğu Avrupa / Balkanlar
Başkent: Zagreb
Komşuları: Hırvatistan kuzeybatıda Slovenya, kuzeyde Macaristan, doğuda Bosna-Hersek ve güneyde Adriyatik Denizi ile çevrili.
Etnik yapı: Hırvat (%90,42), Sırp (%4,36), Boşnak (%0,79), Macar (%0,33), Sloven (%0,24), Diğerleri (%3,86)
Yönetim Şekli: Üniter anayasal cumhuriyet
Yüzölçümü: 56.542 km²
Telefon kodu: +385
Para birimi: Hırvatistan Kunası
Nüfus: 4.5 milyon (2018)
Resmi dilleri: Hırvatça
Din: Hristiyanlık (Roman Katolik)
Alfabesi: Latin alfabesi
Yerel Saat: Hırvatistan saat dilimi GMT +2. Türkiye’den bir saat geride.

Trafik akışı: Sağdan
İnternet uzantısı: .hr
Popüler kentleri: Zagreb, Dubrovnik, Split
İklim/Hava Durumu:Oldukça engebeli bir coğrafi görünüme sahip Hırvatistan’ın Adriyatik kıyılarında Akdeniz iklimi görülüyor. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlı geçiyor. Ülkenin kuzey ve denize uzak kesimlerinde karasal iklim görülüyor. Karasal iklimde kışlar soğuk ve yağışlı, yazlar ise sıcak ve kurak geçiyor.
Hırvatistan’a Ne Zaman Gidilir? Hırvatistan yaz aylarında çok sıcak bir havaya sahip. Yaz tatilinde deniz keyfi yapmak isteyenler için ülkede turist yoğunluğunun en fazla olduğu bu aylar ideal. Kalabalıktan ve sıcaktan hoşlanmayanlar için ilkbahar ve sonbahar ayları ziyaret için ideal.

Hırvatistan bayrağı

Hırvatistan bayrağı dünyada resmetmesi en zor bayraklar arasında bulunuyor. Hırvatistan Cumhuriyeti’nin resmi bayrağı 3 eşit yatay alandan oluşuyor. Bu yatay alanların en üstü kırmızı, ortası beyaz, en altı ise mavi renkte. Üç renk Pan-Slav kültürünü temsil ediyor. 1990 yılında tasarlanan bayrak üzerinde damalı Hırvatistan arması bulunuyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here