Uçak Bileti

Adriyatik’in en gözde turistik kenti olan Dubrovnik, aynı zamanda Hırvatistan’ın Dubrovnik-Netreva Eyaleti’nin merkezi. Masmavi Akdeniz’in, keyifli, güneşli, canlı ve sıcak atmosferi, diğer yandan da tarihi yapılarıyla da zengin bir kültürü gözler önüne seriyor.

Yemyeşil bir doğa, yer yer yeşile kaçan masmavi bir deniz ve sizi yıllar hatta çağlar öncesine götürebilecek büyülü şehir, Dubrovnik. 49,000 nüfusu ile Hırvatistan’ın güneyinde yer alan masalsı bir şehir. Dubrovnik ile kucaklaşmanın heyecanı son demlerini yaşarken şehrin misafirperverliğini üstlenen masmavi bir deniz karşılıyor sizi.

Dubrovnik-nasil-gidilir

Şehir, modern dünyaya ayak uyduran ve tarihin yıpratamadığı bir bölüm (eski ve yeni) olarak ikiye ayrılıyor. Turistik bir yer olan şehrin geçmiş dönemlerinden kalıntıları bugüne taşıyan ve eski şehir (old town) diye tabir edilen bölgeye giderken şehrin olağanüstü bir güzellikte olduğuna tanık oluyorsunuz. Araba ile yolculuk geçmiş dönem mimarisi ve korunma tedbirleri nedeniyle sınırlı tutulmuş. Araçlar surların içerisine geçmediğinden surlara en yakın yerde inip çok kısa bir mesafeyi yürüyorsunuz.

Geçmişten bugüne Hırvatistan’ın edebi, kültürel, sanatsal ve bilim merkezi olan kentte Rönesans mimari örneği olan Minceta Kalesi, Dubrovnik Limanı’nın girişini koruyan ve Ploce Geçidi’nin yakınında bulunan Aziz Luke Kulesi aynı zamanda Akvaryum’a ve Denizcilik Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor.

Şehre temiz su getirmek için tarihi şehir merkezinde yer alan Pile Geçidi ile Ploce Geçidi’nin bulunduğu giriş noktalarında yer alan Onofrio’nun Çeşmeleri de bu bölgede yer alıyor. Eski Şehir bölümünün yakınlarında palmiye ağaçlarıyla çevrili şahane bir manzaraya sahip olan Dubrovnik Limanı kentin en gözde mekânı.

Mobil Uygulama

Stari Grad sokaklarında Barok ve Rönesans eserleri arasında dolaşırken, Prensin Sarayı, 1516-1521 yılları arasında Gotik Rönesans mimari stilinde inşa edilmiş olan Sponza Sarayı, 14. yüzyılda Barok mimari stilinde inşa edilmiş olan Fransisken Manastırı ve Dominikien Manastırı’na mutlaka göz atın. Lovrijenac Kalesi’nde gerçekleştirilen gösteriler elbet karşınıza çıkacaktır. 1940 metrelik uzunluğa sahip surları yürüyerek tamamlamak ise 2 saate yakın sürüyor.

Ülkenin ünlü edebiyatçısı Marin Drzic’in müzeye dönüştürülen Marin Drzic Evi, Bizans stili bir mimariye sahip Katedral Hazineliği, tarihinde pek çok yıkım yaşamış olan ülkenin geçmişini yansıtan Savaş Fotoğrafları Sergi Merkezi kentin başlıca gezilecek yerleri.

Dubrovnik nerede

Yapımı 1725’de tamamlanan ve şehrin en en büyük kilisesi olan Aziz Ignatius Cizvit Kilisesi, hemen yanında Dubrovnik’in en iyi bilim adamlarını yetiştirmiş olan Cizvit Üniversitesi, Roland’ın Sütunu ve Çan Kulesi, Gotik mimari sitilinde inşa edilen Rektörler Sarayı, Orlando’nun Sütunu olarak da bilinen, Roland’ın Sütunu Heykeli şehrin mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında.

Kentin en güzel sahil şeridine sahip Lapad Koyu ile birlikte kentin karşısında sıralanan küçük adalar da yüzme keyfi için sizi bekliyor. Tophane önünden kalkan motorlarla ulaşılan adalarda yüzdükten sonra eski şehir merkezinde deniz mahsulleri, pizza, makarna ve dünya mutfaklarından farklı lezzetleri deneyebilirsiniz. Rakija adı verilen Hırvat yerel içkisi erik rakısını mutlaka listenize eklemelisiniz.

Dubrovnik nasıl gidilir

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Dubrovnik arasında direkt uçuş seferleri bulunuyor. Bunun dışında Iberia, Lufthansa, Austrian Airlines ve British Airways aracılığıyla Avrupa aktarmalı olarak Dubrovnik’e ulaşabilirsiniz.

Şehir merkezine 20 km mesafede bulunan ve ülkenin en büyük 3. havaalanı olan Dubrovnik Havaalanından kente ulaşım otobüs, taksi, shuttle ile veya araç kiralayarak mümkün.

Belediye otobüsüyle merkeze gidiş için havaalanı çıkışında hemen sol tarafta taksilerin olduğu bölümde bir otobüs durağı yer alıyor. 11 ve 27 numaralı otobüslerle 15 Kuna karşılığında şehir merkezine gidebilirsiniz. Shuttle otobüslerle 40 kuna karşılığında taksiler ise 170-200 kuna civarında ücretle sizi merkeze götürüyor. Otobüsle gitmek en mantıklısı.

Başkenti Zagreb başta olmak üzere pek çok diğer ülke şehirlerinden şehirlerinden aktarmalı uçuşlarla da mümkün. Yakın diğer ünlü Balkan kentlerinden Budva, Kotor, Mostar, Saraybosna’dan Dubrovnik’e otobüs ile ulaşım imkanı da var.

En ucuz Dubrovnik uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here