Uçak Bileti

Küçük Deniz Kızı Heykeli (The Little Mermaid), Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ın en önemli simgesi. Kopenhag şehir merkezinde turistik cazibe noktalarına çok yakın bir konumda, Nyhavn’ın eski liman bölgesinde Langelinie kruvaziyer limanının kıyısında oturan heykel, 1.25 metre uzunluk ve 175 kg ağırlığa sahip.

Kopenhag’ı ziyaret eden birçok kişinin kentte ziyaret ettiği ilk noktalardan biri olan heykel, fotoğraflarda görüldüğünün aksine, sanıldığından çok daha küçük olması nedeniyle ziyaretçilerini zaman zaman hayal kırıklığına uğratıyor. 23 Ağustos 1913’te yerine yerleştirilen The Little Mermaid, Danimarkalı bira üreticisi Carl Jacobsen’in Kopenhag şehrine armağanı.

The Little Mermaid

Kopenhag The Little Mermaid ??

Küçük Deniz Kızı Heykeli (The Little Mermaid), Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ın Langelinie kruvaziyer limanının yanı başında kayalıkların üzerinde duruyor. Şehrin en önemli turistik cazibe merkezlerinden biri olan heykel, şehrin merkezi olan Nyhavn’ın eski liman bölgesine de yürüyüş mesafesinde.

Danca ismi Den lille havfrue olan Küçük Deniz Kızı Heykeli, Danimarkalı bira üreticisi Carl Jacobsen’in Kopenhag’a armağanı. Heykelin hikayesi, Carlsberg biralarının kurucusunun oğlu olan Carl Jacobsen’in 1909 yılında, Hans Beck ve Fini Henrique’nin yönettiği, Hans Christian Andersen’in Küçük Deniz Kızı masalını konu alan bale gösterisini izlemesine dayanıyor.

Mobil Uygulama

Jacobsen, bale gösterisini izledikten sonra Danimarkalı heykeltıraş Edvard Eriksen’den Küçük Deniz Kızı Heykeli yapmasını istedi. Ağustos 1913’te yapımı tamamlanan heykel, kentin en yeşil bölgesi olan Langelinie kruvaziyer limanının kıyısına yerleştirildi. Heykelin halka açıldığı 23 Ağustos 1913 tarihi Küçük Deniz Kızı Heykeli’nin doğum günü olarak kabul ediliyor.

Yalnızca Kopenhag’ın değil Danimarka’nın da dünyada en çok tanınan sembol yapısı olan heykel, aynı zamanda dünyanın en çok fotoğraflanan heykellerinden biri olarak biliniyor.

Bronz ve granit malzemeden yapılan heykel, Hans Christian Andersen’in Küçük Deniz Kızı masalını yansıtıyor. Masalda Küçük Deniz Kızı, her sabah ve akşam denizin dibinden yüzeye doğru yüzüyor ve sudaki kayaya tünemiş, aşık olduğu prensi ile karşılaşmayı umarak özlemle kıyıya bakıyor.

Kopenhag Küçük Deniz Kızı Heykeli hakkında bilgiler

  • Langelinie kruvaziyer limanında bulunan Küçük Deniz Kızı Heykeli, 1913’te tasarlanan heykelin kopyası. Heykeltıraşın mirasçıları orijinal heykeli açıklanmayan bir yerde tutuyor.
  • Heykel, Yeni Zelanda’nın Napier sahilindeki Küçük Deniz Kızı Heykeli ile benzerlik taşıyor.
  • Fotoğraflarda büyük görünmesine rağmen Küçük Deniz Kızı Heykeli yalnızca 1.25 metre yüksekliğinde ve 175 kg ağırlığında.
  • Tarih boyunca farklı protesto gösterileri için kullanılan heykel, 2004 yılında burka (kara çarşaf) giydirilerek Türkiye’nin Avrupa Birliği adaylığı protesto edildi.
  • Küçük deniz kızı defalarca vandalizmin kurbanı oldu. Heykel, iki kez başını kaybetti, kolu kesildi ve birkaç üzerine farklı renklerde boya dökülerek protesto edildi.
  • Küçük Deniz Kızı Heykeli’ni yapmak için iki kadın model olarak kullanılmış. Heykelin kafası balerin Ellen Price’dan modellenmiş. Balerin Price’ın çıplak modellik teklifini kabul etmemesi üzerine heykelin vücudu heykeltıraşın karısı Eline Eriksen’den modellenmiş.

Kopenhag Küçük Deniz Kızı Heykeli nerede

? Adres: Langelinie 2100 Kopenhag, Danimarka ?
?Küçük Deniz Kızı Heykeli Ziyaret Saatleri: Küçük Deniz Kızı Heykeli herhangi bir saat sınırlaması olmadan ziyaret edilebiliyor.
? Küçük Deniz Kızı Heykeli Giriş Ücreti: Küçük Deniz Kızı Heykeli, 24 saat halka açık konumda ve ücretsiz ziyaret edilebiliyor.

The Little Mermaid

Kopenhag Küçük Deniz Kızı Heykeli nasıl gidilir

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan Küçük Deniz Kızı Heykeli’ni görmek için Türkiye’den İstanbul Havalimanından Türk Hava Yollarının, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ise Pegasus Havayolları’nın direkt uçak seferleri ile Kopenhag’a gidebilirsiniz. İstanbul-Kopenhag uçuş süresi 3 saat. Farklı Avrupa şehirlerinden aktarmalı uçak yolculuğu ya da otobüs yolculuğu ile Kopenhag’a ulaşım alternatifi bulunuyor.

En uygun Kopenhag uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Şehir merkezinden 8 km mesafedeki Amager Adasında yer alan ve tüm İskandinav ülkelerinin dünya ile bağlantı noktası konumundaki Kopenhag Uluslararası Havalimanı’ndan (Kastrup Havalimanı) şehre, otobüs, metro, taksi, araç kiralama ve shuttle ile ulaşabilirsiniz.

Metro ile havalimanından Kopenhag merkez istasyonuna ya da şehrin kalbinde bulunan Kongens Nytorv’a ulaşım sadece 15 dakika sürüyor. Küçük Deniz Kızı Heykeli, eski liman bölgesi Nyhavn’ın 1.7 km kuzeyinde ve yürüyerek 20 dakika gibi bir sürede heykele ulaşılıyor.

Danimarka’nın dünyaca ünlü sembolü Küçük Deniz Kızı Heykeli, Danimarkalı Oyun ve Roman Yazarı Hans Christian Andersen’in masalından esinlenilerek Kopenhag’a armağan edilen benzersiz bir eser.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here