Uçak Bileti

Katara Cultural Village (Katara Kültür Köyü), Doha’nın kuzeyindeki İnci Adası (The Pearl-Qatar) ile West Bay bölgesi arasındaki doğu kıyılarında yer alan kültürel ve sanatsal bir bölge. Doha’nın 2010’da Arap dünyasının kültür başkenti seçilmesi ile açılan Katara, Katar kültürünü tanıtmak amacıyla, birçok etkinlik içeren mekanla zenginleştirilmiş bir alan.

Kompleksin tamamı, şehrin herhangi bir yerindeki müze ve diğer kültürel yapılarının çoğundan oldukça farklı, oryantal mimari ve retro-romantik bir üslubun birleşimiyle inşa edilmiş. Doha’nın ‘Kültür Kasabası’ olarak nitelendirilen bu kültür, sanat ve eğlence merkezi yaklaşık 1 milyon metrekarelik alana sahip. Halen de yeni yapılarla geliştiriliyor.

Katara-Cultural-Village-Doha

Katara Cultural Village Gezi Rehberi

Katara Cultural Village, opera binaları, kütüphaneleri, amfi tiyatroları, sanat galerileri, kafe ve restoranlar, sergi alanları ve müzeler, akademik tesisler ve yeşil alanlardan oluşuyor.

Katar’daki kültürel farkındalığın tanıtılması ve teşvik edilmesi ile farklı organizasyonların düzenlendiği Katara’da, karnavallar, sosyal etkinlikler, sempozyumlar, sergiler, konserler ve her türlü sanatsal etkinlikler organize ediliyor. Yaklaşık 250 villanın inşaatının sürdüğü Katara’da küçük golf araçları ile ücretsiz ring seferi yapabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Katara Gezilecek Yerler

Katara’da, Katar Güzel Sanatlar Topluluğu, Katar Mühendisler Odası, Görsel Sanatlar Merkezi, Çocuk Kültür Merkezi, Katar Fotoğraf Topluluğu, Katar Müzik Akademisi ve Tiyatro Topluluğu gibi 37 geleneksel yapı yer alıyor.

Ayrıca, ana alanda kitap okumayı, gönüllü ve toplumsal çalışma kültürünü teşvik etmeyi amaçlayan kitap kumbaraları, medya merkezi, çeşitli akademik tesisler ve kafelerin yanı sıra yeşil alanlar bulunuyor. Katara’da ayrıca Katara Plajı olarak da bilinen ve girişi ücretli olan Al Yazwa Plajı yer alıyor. Katara’nın diğer alanları ise konut ve villalar ile alışveriş merkezlerinden oluşuyor.

1. Güvercin Kuleleri

Guvercin-Kulesi-Doha

Güvercin Kuleleri (Katara Pigeon Towers), Katara Kültür Köyü’nde geleneksel İslam mimarisi ile yapılmış güvercinliklerden oluşan iki kule şeklinde tasarlanmış. Katara’daki en çok fotoğraflanan yapılardan biri olan kuleler, oldukça sıcak olan ülkede güvercinler için bir barınak oluşturuyor. Güvercin aynı zamanda genel olarak İslam’da da saygı görüyor.

2. Katara Camii

Katara-Camii

Katara Camii (Katara Mosque) Katara Kültür Köyü’nde hemen Güvercin Kaleleri’nin yanında yer alıyor. Katara Meydanı’nda Osmanlı ve Arap mimarisi ile dikkati çeken oldukça güzel ve işlemeleri ile dikkat çeken Katara Camii, Doha’nın en güzel yapılarından biri.

Katara Camii’nin özelliği minaresinin ayrı oluşu. İsfahan mimari tarza sahip caminin minaresi ayrı olarak inşa edilmiş. Diğer yandan el yapımı mavi süslemeleri ile gerçekten çok hoş bir yapı.

3. Katara Amfi Tiyatrosu

Amfi-Tiyatro-Doha

Katara Amfi Tiyatrosu (Katara Amphitheatre), ışıl ışıl mavi denize bakan, klasik Yunan mimarisi ile İslami özellikler taşıyan bir yapı. Doha’da düzenlenen en görkemli etkinliklere ev sahipliği yapan amfi tiyatro 5 bin kişi kapasiteli. Yapımı 2008’de tamamlanan yapının resmi açılışı, 11 Aralık 2011’de yapılmış.

Açılış töreni, gösteri amaçlı yapılan tenis turnuvasını yanı sıra Jeremy Irons, Angela Gheorghiou ve Roberto Alagna gibi dünyaca ünlü yıldızların bulunduğu şahane bir konserle yapılan tiyatro, açık hava sineması ve konserlere ev sahipliği yapıyor. Kusursuz bir akustiğe sahip tiyatronun hemen önündeki alanda Power of Woman heykeli var. Hintli sanatçı Subodh Gupta’nın imzasını taşıyan bu heykel, kadının gücünü temsil ediyor.

4. Katara Opera Binası

Katara Opera Binası (Katara Opera House), Katar Filarmoni Orkestrasına ev sahipliği yapıyor. Dünyanın en iyi sanatçılarını ağırlayan Katara Opera Binası, 19. yüzyıl Avrupa ile İslami, Doğu ve Viktorya dönemi mimari tarzların bir karışımı ile zengin bir kültürel deneyim sunuyor. Katara Opera Binası’nın 550 kişilik oturma kapasitesi bulunuyor.

5. Katara Drama Tiyatrosu

Katara Drama Tiyatrosu (Katara Drama Theatre), geleneksel İslam mimarisi ve çağdaş tasarımların karışımı ile yapılmış bir mimariye sahip. Tiyatro, film gösterimleri ve daha pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan tiyatro, 430 kişi kapasiteli.

6. Katara Plajı

Katara-Beach-Doha

Katara Plajı (Katara Beach), yaklaşık 2 km uzunluğunda, Katar’ın en güzel doğal plajlarından biri. Katara’nın özel plajı olan Katara Plajı’nda, çeşitli plaj aktiviteleri, çeşitli aktiviteler, spor ve gezintiler ile çocuk dostu su oyunlarıyla vakit geçirebilecekleri bir oyun alanı bulunuyor. Sportif aktivitelerin arasında yelkencilik, su kayağı, parasailing, rüzgâr sörfü, diz pansiyonu, wake-boarding ve tekne turları yer alıyor.

7. Şahin Müzesi

Falcon-Museum-Doha

Şahin Müzesi (Falcon Museum), Katara’nın kuzeydoğusunda bulunan bir müze. Henüz faaliyete geçmemiş olan müzenin oldukça ilgi çekici bir tasarımı bulunuyor. Katarlılar için ayrı bir öneme sahip olan şahinler, evcilleştirilerek oldukça yüksek fiyattan alıcı buluyor. Eski kent merkezi olan Souq Waqif’teki dükkanlarda satışa sunulan şahinlerin yine aynı bölgede yalnızca kendilerine bakılan bir hastanesi bile var.

Katara yeme ve içme

Katara Cultural Village’da Orta Doğu’nun orijinal lezzetleri ve dünyanın en ünlü mutfaklarıyla mutfak sanatlarının şahane çeşitliliğini ziyaretçilerine sunan en iyi uluslararası restoranlar yer alıyor. İran mutfağından lezzetler sunan Chaffle, Hint mutfağından enfes soslu yemekler için Saffron Lounge enfes seçim olur.

Mısır mutfağından yerel lezzetler tadabileceğiniz Khan Farouk Tarab Cafe, Ermeni mutfağını denemek isteyenler için Mamig ve Türk mutfağından vazgeçemeyenler için Sukar Pasha Ottoman Lounge, Katara Cultural Village’da bulabileceğiniz pek çok restorandan bazıları.

1. Chac’late

Chac’late, Fransız mutfağından lezzetler sunuyor.

Açılış-kapanış saatleri: Kahvaltı 8-11 saatleri arası
Tel: +974 4408 0733
Adres: Katara Kültür Köyü No: 15 West Bay, Doha, Katar

2. Cigar Lounge

Cigar Lounge ziyaretçilerine, hafif atıştırmalıklar eşliğinde Doha caz grubunun 50’lerden 90’lara uzanan canlı müzik performansını izleme imkânı sunuyor.

Caz müzik dinletisi hafta sonları 19.00’da başlıyor.
Tel: +974 4408 0750
Adres: Katar Kültürel Köyü No: 32, West Bay, Doha, Katar

3. Le Vesuvio

Le Vesuvio, Napoli’deki efsanevi yanardağın adını taşıyan ve Fransız lezzetleri sunan bir mekân.

Açılış-kapanış saatleri
Öğle yemeği 12.00-15.00, Coffee Break 15.30-18.30, Akşam yemeği 19.00-11.00
Pazar günleri kapalı.
Tel: +974 4408 1501
Adres: Katar Kültürel Köyü No: 20, West Bay, Doha, Katar

4. Khan Farouk Tarab Café

Katar’daki en popüler akşam yemeği mekanlarından biri olan Khan Farouk Tarab Café, Mısır mutfağına ait pek çok geleneksel yemeğin yanı sıra canlı performanslar eşliğinde nargile keyfi sunuyor.

Açılış-kapanış saatleri: 12.00-00.00
Tel: +974 4408 0840 – 44
Adres: Katar Kültürel Köyü, West Bay, Doha, Katar

5. Saffron Lounge

Saffron Lounge, Hint yemeklerinin baharatlı lezzetini sunan bir Hint restoranı. Saffron Lounge geleneksel lezzetleri yeni, heyecan verici lezzetlerle birleştiren çeşitli çaylar da sunuyor.

Tel: +974 4408 0808 / +974 4408 1234
Adres: Katar Kültürel Köyü, West Bay, Doha, Katar

6. Sukar Pasha Ottoman Lounge

Sukar Pasha, lezzetli Türk yemekleri ve nargile çeşitli sunuyor.

Açılış-kapanış saatleri: 12.30 – 12.00
Tel: +974 4408 2000
Adres: Katar Kültürel Köyü, West Bay, Doha, Katar

7. L’wzaar

L’wzaar müşterilerine sayısız çeşitte deniz ürünü seçeneği sunuyor.

Açılış-kapanış saatleri
Pazar: 12.00 – 15.00
Çarşamba: 19.00 – 23.00
Perşembe: 12:00 – 16:00
Cumartesi: 19:00 – 00:00
Tel: +974 4408 0710 / +974 4408 0711
Adres: Katar Kültürel Köyü, West Bay, Doha, Katar

8. Mamig

Maming, Ermeni mutfağının tadını çıkarmak için en iyi restoran.

Açılış-kapanış saatleri: 12.00-01.00
Tel: +974 4408 0800
Adres: Katar Kültürel Köyü No:2, West Bay, Doha, Katar

9. Ard Canaan Restaurant

Ard Canaan Restaurant Filistin mutfağından yerel ve lezzetli pek çok seçenek sunan, şık bir mekân.

Açılış-kapanış saatleri: 13.00-23.30
Tel: +974 4408 0811
Adres: Katar Kültürel Köyü No:26B, West Bay, Doha, Katar

10. Al Jazeera Media Cafe

Al Jazeera Media Cafe, ziyaretçilerini El Cezire’nin dünyasına götüren benzersiz bir medya deneyimi sunuyor. Al Jazeera Media geçmişini sergileyen çeşitli hediyelik eşyalar, çeşitli etkinlikler ile yemek kombinasyonu sunuyor.

Açılış-kapanış saatleri
Cafe: Cumartesi – Perşembe, 08.00 – 23.00
Cuma 08.00 – 11.00 | 13.00 – 23.00
Interactive Studio: Her gün 16.00 – 22.00
Tel: +94740342220
Adres: Katar Kültürel Köyü, West Bay, Doha, Katar

Katara’ya nasıl gidilir

Katara Cultural Village, Doha’nın kuzeyinde, West Bay bölgesinde yer alıyor. İki girişi bulunan alanın Doha Sergi Merkezi’ne bakan tarafında ve Sergi Merkezi’nden bir sonraki dönüş öncesinde, yaklaşık 400 metre ilerideki Lusail Caddesi’nde bir giriş kapısı daha bulunuyor. Lusail Caddesi’nde büyük bir yeraltı otoparkı var.

Katara Cultural Village sanatsal pek çok aktivitenin gerçekleştirildiği, camileri, 5 bin kişilik amfi tiyatrosu, plajı, pek çok müze ve sanat merkezi, dünyanın farklı mutfaklarından lezzetli yemekler sunan farklı restoranlarıyla Doha’nın en özel kültür alanı.

En ucuz Katar uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here