Uçak Bileti

Yirmili yaşlarınızdaysanız dünya etrafınızda dönüyor demektir. Gençsiniz, güzelsiniz, enerjiniz yüksek ve sizi bağlayacak çok fazla şey olmadığından seyahat etmek için mükemmel bir zamandasınız. Hatta parasız olsanız da!

Seyahat etmek için mükemmel yaş diye bir şey olmasa da bu yaşlarda her duruma hızlıca adapte olabilir ve konfor eksikliğini fazlaca hissetmezsiniz. Sizin için, 20’li yaşlarda gidilebilecek destinasyonlar o kadar çeşitli ki!

Yirmili Yaşlarda Gidilebilecek Yerler

20 yaşınızı geçtiyseniz de bu durum seyahatten keyif alamayacağınız anlamına gelmez ancak odanızı diğer 12 sırt çantalı gezgin ile paylaşma fikri her zaman iyi hissettirmeyebilir. Diğer taraftan da yaş ilerledikçe kariyer yapma düşüncesi insanın hayatına girer ve seyahate daha az zaman kalır.

Sonuç olarak genç, parasız ve maceraperest misiniz? İşte size 20’li yaşlarda gidilebilecek destinasyonlar!

Mobil Uygulama

1. Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam, pek de yasal olmayan eğlence hayatı ile bilinse de seyahat etme sebebiniz bu olmamalı. Orayı özgür yaşamın merkezi olarak görmek, kültür ve dost canlısı insanların yaşamlarını öğrenmek seyahat ile ilgili perspektifinizi oldukça değiştirecektir. Bu yüzden başlamak için çok güzel bir yer.

2. Berlin

Berlin ‘hipster’ların ve girişimcilerin dolup taştığı bir başka harika Avrupa şehri. Gittiğiniz zaman Kreuzberg’in barlarını, şehrin sokaklarını, muhteşem mimariyi görmeli ve terkedilmiş havalimanında bisiklete binmelisiniz. Berlin’de sizin keşfetmenizi bekleyen çok fazla ‘über’ yerler var.

3. Dubrovnik

Dubrovnik

Hırvatistan’da bulunan Dubrovnik, 20’li yaşlardaki her gencin hayatında en az bir kere ziyaret etmesi gereken şehirlerden! Game of Thrones’un çekildiği yer olması bir yana dursun, Dubrovnik inanılmaz bir tarihi şehir merkezine sahip. Uzun yürüyüşlere çıkıp kendinizi orta çağdaymış gibi hissedebilirsiniz.

Çok eşsiz bir atmosfere sahip olan şehir Adriyatik okyanusunun büyüsünü üzerine örtüyor. Nefes kesen bir manzara görmek isterseniz şehirden ayrılmadan mutlaka ‘Buza Bar’a gidin!

4. Budapeşte

Budapeşte, Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri. Danube Nehri ile ikiye ayrılan şehirde iki çeşit yerel insan bulunuyor: Pest’in eğlenceyi seven insanları ve Buda’nın turistleri. Şehirde ayrıca bir Yahudi azınlık da bulunuyor ve yapılabilecek şeyler gerçekten çok fazla.

Gece hayatını seviyorsanız her eğlence tarzına, damak zevkine ve bütçeye uygun alternatifler Budapeşte’de var. Ortası avlulu, yıkık dökük izbe binalarla çevrili “ruin” (yıkıntı) barlar Budapeşte’nin gözdesi. Gündüz dekorasyonuna hayran kalacağınız bahçelerinde içkinizi yudumlarken muhabbet edebileceğiniz kafelere; akşam ise dans edebileceğiniz, bol bol Erasmus’lu ile karşılaşabileceğiniz barlara dönüşüyorlar. Fiyatlar gayet makul.

5. İstanbul

Istanbul-Turkiye

İki kıtanın tam ortasında bulunan İstanbul, geceleri harika görünen bir köprüye sahip. Akşamları Beyoğlu’nun canlı sokaklarına dalmadan önce tüyleri diken diken eden ezan sesini dinlemelisiniz. Mavi Cami’yi ziyaret etmek, Kapalı Çarşı’da dolaşmak, dar sokaklarda kaybolmak ve tabii ki satın aldığınız her şey için pazarlık yapmak. Tüm bu yorucu koşturmacanın ardından Hamama girip rahatlamanın yerini ise hiçbir şey alamaz.

6. Londra

İnanılmaz kozmopolit bir şehir olan Londra, 20’li yaşlarda mutlaka görülmesi gereken şehirlerden bir diğeri. Kültürel farklılıklara şahit olduğunuzda tüm dünyayı hissedebildiğinizi düşünebilirsiniz. Eski tarzda kıyafetler için Portobello Market’i ziyaret edebilirsiniz ve metro sistemi o kadar büyük ki kaybolmamak için dikkatli olun!

7. Reykjavik

Reykjavik

Reykjavik, şaşırtıcı derecede pahalı olsa da görülmeye değer. İzlandalılar çok yaratıcı ve sıcak insanlar ve onlardan öğrenebileceğiniz çok şey var. Kuzeyden güneye, doğudan batıya ülkeyi gezip dolaşın ve yerel bir bara girip ‘schnapps’ siparişi verin. Bu içkinin adının neden ‘Kara Ölüm’ olduğunu anlayacaksınız!

8. Santorini

Santorini Adası’nın görüntüsü aklınızda öyle bir yer edinecek ki asla unutamayacaksınız! Bembeyaz evler, antik arkeolojik bölgeler masmavi deniz ile kucak kucağa girerek başka hiçbir yerde yaşayamayacağınız bir duyguyu sizlere yaşatıyor. Santorini’de hem eğlence hem de huzur var ve bir kere gittiğinizde hayatınız boyunca aklınızdan çıkmayacak bir görüntüsü!

9. Barselona

Barselona

Orijinal tapasları tadabileceğiniz en iyi yerlerden biri Barselona, tabi önce muhteşem Gaudi mimarisine hayran olduktan sonra. Görülebilecek diğer yerler Gotik Meydan ve İspanyol kültürünün en yoğun olarak göründüğü Park Guell.

10. Hong Kong

Hong Kong, seyahat etmeyi, yemek yemeyi, alışverişi ve eğlenceyi seven herkese sınırsız imkânlar sunuyor. Yerel yemeklerden olan ‘dumpling’lerin tadına bakarak başlayabilirsiniz. Çin’deki en güzel ve en ucuz yemeklerin olduğu yerin adı: Tim Ho Wan. Karnınızı doyurduktan sonra Victoria Limanı’ndan şehrin ışıklarını izleyip ardından gece hayatına adım atabilirsiniz.

En uygun Hong Kong uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

11. Tokyo

Tokyo

Eğer farklı bir deneyim istiyorsanız Tokyo’ya, tüm garip şeylerin ve alternatif kültürün anavatanına gidin. En sevdiğiniz Manga karakterinin maskesini takıp Golden Gai Bölgesinde ‘saki’nizi yudumlayın ve tuvalet restoranda yemeğinizi yiyin. Ve bunlar yapılabilecek en garip şeyler değil bile!

12. Anuradhapura

Sri Lanka’nın en önemli şehirlerinden Anuradhapura, UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer alıyor. İnanılmaz tarihi ve antik kalıntıları ile tam anlamıyla nefes kesici bir güzelliğe sahip. Şehrin neredeyse her yanını orman kaplıyor. Eğer ilk defa geliyorsanız yapılacak çok fazla şey var fakat Mihintale’nin tepesinden panoramik gün batımını izlemekle işe başlayabilirsiniz.

13. Tel Aviv

Tel Aviv

Kim derdi ki orta doğunun başkenti Tel Aviv olacak diye? Şehri ziyaret ettiğinizde bunun ne denli gerçek olduğunu kendi gözlerinizle göreceksiniz. Şehir içinde partiden partiye koşturduktan sonra sahile koşup güneşlenmenin tadını çıkartmanın tadı bir başka oluyor. Yerel lezzetleri tatmak için Lilienblum Caddesi’ne mutlaka gidin.

14. New York

New York, yemek, turistik yerler, gece hayatı ve şehir kültürü konusunda sınır tanımayan bir şehir. Büyük Elmayı (Big Apple) tam anlamıyla keşfetmek için çok fazla zamana ihtiyacınız var. Önce şehrin bir bölgesini seçin sonra bu beton ormanında ne yapacağınıza karar verirsiniz.

15. Las Vegas

Las Vegas

Las Vegas’ta çılgın partilerden çok daha fazlası da var. Eğer internette iyi bir araştırma yaparsanız sadece içki ve kumardan ibaret olmadığını görürsünüz. Turna’nın birçok havayolu ile özel fırsat anlaşmaları bulunuyor. Belli dönemlerde yapılan özel kampanyaları kaçırmayın. En ucuz Las Vegas uçak bileti için turna uçak bileti sayfasını takip edin.

16. New Orleans

‘Jazz’ın anavatanı olan şehrin inanılmaz zengin bir ruhu var. Fransız meydanında özellikle görülecek çok fazla şey var ve gurmeler için de harika bir destinasyon New Orleans!

17. Rio de Janeiro

Brezilyalılar eğlenceli insanlardır ve 20’li yaşlardaki bir genç için de zaten en iyi haber de bu ama asıl eğlence dans etmekten geçiyor. Rio de Janeiro’da kendinize bir kokteyl alıp sahile gidin ve samba yapmaya başlayın!

18. Buenos Aires

Buenos-Aires-Arjantin

Buenos Aires de aynı şekilde dans ruhuna sahip bir şehir, fakat buradaki tek dans var tango. Dans eden çiftlerin arasında arada bir başınızı kaldırıp zengin mimariye göz atın. Bu şehir için Güney Amerika’nın Paris’i deniliyor çünkü insanları yarı sıcakkanlı Latinolar ve sofistike Avrupalıların karışımından oluşuyor.

19. Montreal

Montreal, yerlilerinin Fransızca konuştuğu en büyük ikinci şehir ve birçok festivalin de başkenti. Şehir eski bir Avrupa şehrine benziyor ve yemekleri inanılmaz güzel. Montreal sizleri yaratıcılığı ile büyüleyecek, özellikle tarz sahibi kafelere giderseniz.

En uygun Montreal uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

20. Melbourne

Melbourne, çok şık ve tarz sahibi bir şehir. Modern ve klasik mimarinin inanılmaz güzel bir birleşimine sahip. Dinamik ve heyecanlı bir şehir olmasının yanında kendisini baştan yaratarak en son trendleri ve yaşam tarzlarını yakalaması ile biliniyor.

20’li Yaşlarda Gidilebilecek Destinasyonlar önerilerini ziyaret ettikten sonra, siz de kendi 20’li yaş listenize yepyeni yerler ekleyebilirsiniz. Keyifli seyahatler!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here