Uçak Bileti

Cape Town, Atlantik Okyanusu kıyısında yer alıyor. Şimdiye kadar gördüğüm şehirler içerisinde en sevdiğim ilk 5 yer sıralamasında hemen de üst sıralarda yerini aldı. Johannesburg ve Durban’dan sonra Güney Afrika’nın en önemli kenti olan Cape Town, doğası, iklimi, gelişmiş altyapısı ve eğitimli nüfusu ile tüm Afrika şehrirleri arasında en popüler olanı. 2010 Dünya Futbol Şampiyonası’nın da düzenlendiği Cape Town’da yılın hangi mevsimi giderseniz gidin yapacak keyifli bir çok yer zengin aktiviteleriyle sizi bekliyor.

Cape Town’un Büyüleyici Atmosfere Sahip 3 Bölgesi

1. Ümit Burnu

Umit BurnuÜmit Burnu, Cape Town’a yaklaşık 1-1.5 saatlik kara yolu ile ulaşılabilen bir yer. Güney Afrika’daki Cape Yarımadası’nın güneydeki uç noktası olan Ümit Burnu, denizden yaklaşık 245 metre yükseklikte, çok zengin doğal yaşama sahip bölge. Güney Afrika’nın kalanından farklı olarak çiçekli bitkilerle kaplı ağaçsız bir yer olan burun, birçok endemik hayvan ve bitki türü ile koruma altında. Babun, kaya tavşanı, Kap susamuru ve antilop gibi memeli hayvanlar; güneşkuşu ve balcıkuşu gibi kuş türlerinin yaşama alanı olan Ümit Burnu’nun batısındaki False Koyu ise deniz yaşamı bakımından çok zengin. Penguen ve kürklü fok , kambur balina, katil balina ve çeşitli yunus türlerinin görülebildiği koy, özellikle beyaz köpekbalığı için önemli bir yaşam alanı.

2. Robben Adası

Robben-IslandRobben Adası, Cape Town açıklarında yer alan ve yaklaşık 5 km2 büyüklüğe sahip bir ada. Güney Afrika’nın çalkantılı yıllarını temsil eden, Nelson Mandela’nın da uzun yıllar hapsedildiği ada, rejime zıt olan herkesin bir dönemini geçirdiği yer olarak biliniyor. Robben Adası gerek Hollanda koloni döneminde gerekse de İngiliz sömürge döneminde aralıklarla hapishane, akıl hastanesi ve askeri üs olarak kullanılmış. Adanın bir diğer özelliği ise bir dönem cüzzamlıların izole edildiği bir yer olması. Bu kötü anılarına rağmen gerçek bir cennet olan Robben, Afrika penguenleri sizi karşıladığı, muazzam güzelliğe sahip ve UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bir ada. 1991’de son siyasi mahkûmun tahliye edilmesinden bu yana, açık hava müzesi olarak ziyaret ediliyor. Robben Adası günümüzde demokrasinin baskı ve ırkçılık karşısında elde ettiği zaferi sembolize ediyor.

3. Masa Dağı

Table-Mountain

Mobil Uygulama

Masa Dağı, Cape Town’un simgesi olan ve adını 3 km’lik uzunluğa sahip düz zirvesinden alan bir dağ. Uzaktan bakıldığında devasa bir masa gibi görünen Masa Dağı’nın dünyanın 7 doğal harikasından biri olduğu söyleniyor. Cape Town’da yapılması gereken şeylerin başında tepeye çıkarak manzarayı seyretmek geliyor. Buradan nefis bir Atlas Okyanusu manzarası izleyebilirsiniz. Waterfront’tan binebileceğiniz kırmızı tur otobüsleriyle ulaşabileceğiniz Masa Dağı’na, teleferikle çıkma şansınız da var. Her iki ulaşım aracını da manzarası muazzam. Diğer yandan Masa Dağı’nda trekking, bisiklet veya kaya tırmanışı gibi aktiviteler de yapılıyor.

Cape Town’a nasıl gidilir

Türkiye’den Cape Town’a Türk Hava Yolları’nın düzenlediği direkt uçuş seferleri ile haftanın her günü ulaşım mümkün. Yaklaşık 14 saat süren uçuşla şehir merkezine 20 km uzaklıkta yer alan Cape Town Havalimanı‘nda olabilirsiniz. Bu macera dolu ve egzotik kentte benzersiz bir deneyim yaşamak için tek yapmanız gereken ise bir Cape Town uçak bileti almak.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here