Uçak Bileti

Güney Afrika‘nın başkenti Cape Town, Afrika kıtasının en gelişmiş ve en çok turist ağırlayan kentlerinden. Çok köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Cape Town, muhteşem doğası, müzeleri, 24 saat hareketli sokakları, plajları ve etkileyici sahil kesimiyle ziyaretçilerini etkiliyor.

Cape Town uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Cape Town’da Yapılacak Şeyler

1. Dağ Tırmanışı

Birçok dağ ve tepeye sahip Cape Town’daki en önemli turist aktivitelerinden biri dağ tırmanışları. Zirvelere ulaşmaya çalışırken birçok saklı manzaraya şahit olunabilir. Herkes için farklı rotalar ve hatta bir teleferik bile bulunuyor. Bu tırmanışlara birkaç örnek vermek gerekirse yürüyüş sırasında birçok eşsiz manzaraya sahip Masa Dağı ve Cape Town’ın tüm güzelliklerine tepeden şahit olunabilecek Lion’s Head.

Mobil Uygulama

2. Plajlar

Cape Town’ın etkileyici sahil şeridi hem yerel halk hem de turistlerin uğrak noktası. Her biri bir yerleşim yerinin yanında olan çeşitli plajlarda gece hayatı, restoran, cafe gibi birçok zaman geçirilebilecek yer bulunabiliyor. Oturmayı tercih etmeyenler için; güneşlenme, balık tutma, yüzme, sörf, at binme gibi birçok aktivite bulunuyor.

3. Şarap Tadımı

Cape Town sahip olduğu şarap bağlarıyla tüm dünya tarafından tanınan bir şöhrete sahip. Gerçek manada şarapların tadına varmak isterseniz bir tadım turuna katılmalısınız.

4. Vahşi Yaşam Parkları

Yollarda zebra, aslan, zürafa görebileceğini düşünen gezginlerin hayallerini Güney Afrika yerle bir etse de Cape Town, sahip olduğu özel parklarla vahşi hayatı deneyimleme fırsatı sunuyor. Birçok özel tur ziyaretçilerin doğayla iç içe bir gün geçirmesini sağlıyor.

5. Balina İzleme

Okyanus sadece manzarası ile değil içinde sahip olduğu yaşamla da ziyaretçiler üzerinde etki bırakıyor. Cape Town’da en büyük deniz canlısı olan balinaları izleme şansına sahip olabilmek çok kolay. İster bir tura katılıp bot ile yakından görme şansına sahip olabilir ister herkesçe bilinen noktalarda oturup balinaların geçişi seyredilebilirsiniz.

6. Dalış

Güney Afrika turizminin büyük bir parçası olan dalış ile hem Atlantik hem de Hint okyanuslarının eşsiz ve etileyici yaşamına şahit olunabilir. İlk kez bu deneyimi yaşayacaklar için scuba diving önerilse de Cape Town macera severler için köpek balıkları ile dalış yapmak için en iyi yerlerin başında geliyor.

7. Şehir Turları

Eğer şehir içindeki bir tur okyanusta yapılacak turlardan daha ilgi çekici geliyorsa Cape Town’ın şehir turlarına bir göz atılmalı. Neredeyse tüm dünyada bulunan kırmızı turist otobüslerine atlayarak yorulmadan şehrin görülmesi gereken yerleri ziyaret edilebilir. Güney Afrika’nın kültürel geçmişine ilgi duyanlar için Nelson Mandela’nın hapiste kaldığı Robben Island gibi birçok tur ve müzeye ulaşabilir.

8. Alışveriş

Her yerde olduğu gibi Cape Town’da da para harcamak için birçok fırsat mevcut. Hesaplı ve indirimli bir alışveriş isteniyorsa fabrika satış mağazalarının bulunduğu Access Park, daha lüks alışverişler için V&A Waterfront’da bulunan alışveriş merkezi ziyaret edilebilir. Daha farklı ve yaratıcı şeyler arayanlar için Cape Town’da irili ufaklı birçok alışveriş standı bulunuyor.

9. Braai

Bir restoranda, otelde ya da evde olmak fark etmez. Güney Afrikalıların gerçekten nasıl yapılması gerektiğini bildiği braai (barbekü) kesinlikle denenmesi gerekenlerin başında geliyor. Cape Town’da halkın sosyalleşmesi için braai yapılabilecek birçok açık alan bulunuyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here