Uçak Bileti

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin üç başkentinden biri olan Pretoria, yoğun öğrenci nüfusuyla ülkenin öğrenci şehri unvanına da sahip. 1855 yılında kurulan bu tarihi şehir, ılıman iklimiyle yılın her mevsimi turistlerin ilgi odağı oluyor. Özellikle yağışların azaldığı mart-ekim ayları arasında yoğun bir turist trafiği yaşanan şehir, yaz mevsiminde çiçeklenen jakaranda bahçeleriyle rengarenk bir görünüme bürünüyor. Güney Afrika Cumhuriyetinin idari başkenti olan Pretoria, gezilip görülecek turistik yerleriyle de ülkenin görülmeye değer şehirlerinden.

Pretoria’da Gezilecek Turistik Yerler

1. Pretoria Botanical Gardens 

Yaklaşık 76 hektarlık bir alan üzerine kurulan Pretoria Botanical Gardens (Pretoria Botanik Bahçesi), şehre nefes aldıran dokuz ulusal botanik bahçeden biri. Bir bölümü kayalıklarla çevrili olan bu şahane bahçede yürüyüş yolları, restoran ve sahne gösterilerinin gerçekleştirildiği bir konser alanı da var.

2. The Union Buildings

Nelson Mandela’nın cumhurbaşkanı ilan edildiği yer olarak da bilinen The Union Buildings, ülkenin resmi yönetim binası olarak kullanılıyor. 1910-1913 yılları arasında inşa edilen ve Neo-Klasik ve İtalyan Rönesans mimarisi kullanılan bu yapı, ünlü mimar Herbert Baker tarafından tasarlandı. Bina yaklaşık 285 metre uzunluğa sahip.

Mobil Uygulama

3. Groenkloof Doğa Koruma Alanı

Şehrin güney kısmında bulunan Groenkloof Doğa Koruma Alanı, doğyal yaşama ve hayvanlara ilgisi olan gezginler için muhteşem bir adres. 1895 yılında kurulan ve kurulduğu günden bu yana şehrin en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan bu alanda, samur, zebra ve zürafa gibi çok sayıda havyan türüyle karşılaşabilirsiniz.

4. Milli Kültür Tarihi Müzesi 

Milli Kültür Tarihi Müzesi (National Cultural History Museum), Taş Çağı’ndan günümüze dek gelen çeşitli arkeolojik parçalara, sanatsal belgelere, tarihi eserlere ve fosil kalıntılarına ev sahipliği yapıyor. Visagie Caddesi üzerinde konumlanan bu müze şehrin en çok turist çeken yerlerinden.

5. Voortrekker Anıtı

Eeufees Yolu üzerinde inşa edilen Voortrekker Anıtı, Gerard Moerdijk tarafından tasarlandı. 1835-1854 yılları arasında Cape Town’da yaşamını yitirenler anısına yapılan bu kübik anıt, 2011 yılından bu yana ülkenin ulusal mirasları arasında yer alıyor. İhtişamlı görünümüyle hayranlık uyandıran Voortrekker Anıtı’nın yüksekliği ise 40 metre.

Bonus: Kruger Evi

Ülke tarihin önemli isimlerinden biri olan Güney Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Paul Kruger’in evi, günümüzde müzeye dönüştürülerek ziyarete açıldı. Paul Kruger’ın kişisel eşyalarının yanı sıra evde kullandığı mobilya ve aksesuarlarının da sergilendiği Kruger Evi, şehrin elektrikle aydınlatılan ilk evlerinden biri olmasıyla da biliniyor.

Siz de Güney Afrika uçak bileti kampanyalarını takip ederek, Güney Afrika’nın birbirinden güzel turistik yerlerini ziyaret edebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here