Uçak Bileti

Güney Afrika doğal güzellikleri, harika iklimi ve inanılmaz sıcakkanlı insanları ile yılın her zamanı gidilebilecek bir destinasyon. Yapılabilecekler o kadar limitsiz ki belki de hayatınızın en muhteşem tatilini geçirebilirsiniz.

Vahşi yaşamın en canlı örneklerinden dünyanın en güzel plajlarına kadar uzanan seçenekler ile Güney Afrika yaşanılası bir deneyim vadediyor. İşte bizim sizin için seçtiğimiz yapılması gereken 7 etkinlik.

Güney Afrika’da Mutlaka Yapmanız Gereken 7 Şey

1. Cape Town

Atlantik kıyılarındaki muhteşem konumuyla “Ana Şehir” olarak da bilinen Cape Town sıra dışı restoranları ve mükemmel gece hayatı ile Güney Afrika ziyareti sırasında gidilecek yerlerin en başında geliyor.

Mobil Uygulama

2. Pilanesberg Doğal Yaşam Alanı

Pilanesberg’de bir safariye çıkın. 550 km² büyüklüğündeki bu doğal yaşam alanında “Beş Büyük” olarak adlandırılan leopar, aslan, bufalo, Afrika fili ve gergedanlarla birlikte vahşi köpek, çita gibi ender görülen canlılar bulunuyor. Ayrıca çok geniş de bir kuş yaşamı da mevcut.

3. Balinalar

Cape Town’ın hemen doğusunda bulunan Bijou dünyanın en muhteşem balina izleme noktalarından birine sahip. Ağustos – Eylül ayları arasındaki mevsimde gerçekleşen bu etkinlik kesinlikle görülmeye değer! Bu devasa ve büyüleyici canlıları mutlaka kendi gözlerinizle görmelisiniz!

4. Stellenbosch Şarap Mahzenleri

Güney Afrika’nın ikinci en eski şehri olan Stellenbosch’da Viktoryen mimarisi ile Gürcü mimarisinin karışımı hakim. Şehirde o kadar çok şarap tadımı yapabileceğiniz yerler var ki hem bu lezzetlere hem de muhteşem dağ manzarasına doyacağınız kesin. Güney Afrika bize göre tüm dünyada şarap içmek için en güzel yerlerden biri.

5. Kapama Doğal Yaşam Alanında Yürüyüş

Kapama doğal yaşam alanında tecrübeli bir avcı rehber ile yapacağınız yürüyüş vahşi yaşamın tüm cazibesini ve tehlikelerini kalbinizde hissettirecek bir deneyim sunuyor. Vahşi yaşam içinde kaldığınızda yerdeki izlerden nasıl hayvanları takip edebileceğinizi, doğal bitki örtüsü hakkında bilgileri ve temel hayatta kalma bilgilerini de öğrenebilirsiniz.

6. Boulders Sahili Penguenleri

Penguenleri düşündüğünüzde akla gelen ilk ülke tabii ki Afrika değil ancak Ümit Burnunu geçtikten sonra sahil boyunca devam ettiğinizde Simon Kasabasındaki Boulders Sahilinde gayet güzel bir şekilde koloni kurmuş olan penguenleri görebilirsiniz. Mutlaka yaşanması gereken bir deneyim!

7. Cape Yarımadası Plajları

Güney Afrika tatili söz konusu olunca tüm odak tabii ki Atlantik Sahilleri olacaktır. Mutlaka görülmesi (ve gidip dinlenilmesi) gereken plajlar arasında Camps Koyu, Clifton, sessiz ve huzurlu 7 km’lik şeridiyle Noordhoek yer alıyor. Yine benzer şekilde False koyu da yüzmek ve sörf için ideal.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here