Uçak Bileti

Bakü’nün 360 kilometre batısında, Gence Çayı’nın kıyısında yer alan Gence, Azerbaycan‘ın ikinci büyük şehri olarak nitelendiriliyor. 1920-1935 yılları arasında Kirovabad ismi ile anılan şehir, 1989 yılından bu yana da Gence ismiyle biliniyor. 1991 yılında bağımsızlığını kazanan şehir, 1578 yılında Osmanlı egemenliğine girmiş, 1606 yılında ise Şah I. Abbas tarafından geri alınmış. 1700’lü yıllarda ise Rusya İmparatorluğu’nun hüküm sürdüğü şehir, köklü geçmişi ve kültürel zenginliğiyle dikkat çekiyor.

Gence Sokaklarında Gezilmeyi Bekleyen 5 Yer

1. Şair Nizami Anıt Mezarı (Nizami məqbərəsi)

Leyla ve Mecnun mesnevisinin ünlü şairi olarak bilinen Nizami’nin memleketi olan Gence şehrinde, şair anısına inşa edilmiş bir anıt mezar bulunuyor. Günümüzde şehrin sembol yapılarından biri haline gelen ve Nizami eserlerinden sahneleri yansıtan Şair Nizami Anıt Mezarı (Nizami məqbərəsi), turistlerin gözde ziyaret noktalarından biri.

2. Bottle House (Şişe Ev)

Mobil Uygulama

Tuğladan yapılan klasik evler ve betonarme yapılardan biraz uzaklaşıp sıradışı bir yer görmek için doğru adrestesiniz. Halk arasında Butilka Ev ismi ile bilinen Şişe Ev (Bottle House), ilginç görünümü ile şehrin dikkat çekici noktalarından. 1967 yılında inşa edilen ve yapımı sırasında 50 bin tane cam şişe kullanılan bu iki katlı şirin ev, rengarenk görünümüyle büyülüyor.

3. Cuma Camii

17. yüzyıl Azerbaycan mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Cuma Camii, tarihi boyunca pek çok yıkım ve işgal yaşayan Gence’nin etkileyici yapıları arasında öne çıkıyor. Hükümet binası ile Han Bağı parkı arasında konumlanan cami, Şah Abbas’ın talimatıyla inşa ettirildiği için Şah Abbas Camii ismiyle de anılıyor.

4. Goy-Gol Milli Parkı (Goy-Gol National Park)

Azerbaycan’ın ilk milli parkı olduğu için ülkenin en popüler doğa alanı olan Goy-Gol Milli Parkı, Küçük Kafkas Dağları’nın çevresindeki bir vadi içerisinde yer alıyor. Çok sayıda hayvan ve ağaç türünün yanı sıra 100 metre derinliğinde bir göle de ev sahipliği yapan bu milli park, tüm güzelliği ile ziyaretçilerini bekliyor.

5. Han Bağı Merkez Şehir Parkı

1700 yılında kurulan ve bugün Kafkasların en eski parklarından biri olan Han Bağı Merkez Şehir Parkı, şehrin son hükümdarı olan Cavad Han’a ithafen Han Bağı ismini almış. 7 hektarlık bir alan üzerinde yer alan bu huzur dolu parkta, çok sayıda yerli ve yabancı bitki türünü görmek de mümkün. 2010 yılında restore edilen park ve yakın çevresinde bulunan Hükümet Binası, şehrin sevilen turistik noktalarından.

Siz de Gence uçak bileti kampanyalarını takip ederek, sokakları buram buram kültür kokan bu şehri keşfe çıkabilirsiniz.

NOT: Azerbaycan vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here