Uçak Bileti

İzmir‘in batıya doğru uzanan yarımadası Çeşme, Türkiye‘nin en önemli turistik merkezlerinden biri. Daracık sokakları, eski taş evleri, renkli çarşısı, uzun ve tertemiz plajları, birbirinden güzel otelleri ve capcanlı gece hayatıyla çeşme İzmir’in en çok turist çeken tatil beldelerinden.

Çeşme’ye Gitmek İçin 7 Neden

1. İzmir’in kendi güzelliği dışında Çeşme’nin ayrı bir albenisi var

Uzun yıllar deniz ticaretinin merkezlerinden biri olan Çeşme, masmavi denizi, eşsiz plajları, rengarenk evleriyle İzmir’den farklı bir güzelliğe sahip. Doğal güzellikleri, su sporlarına elverişli yapısı, eski Rum evleriyle dikkat çeken şehir, Yunan Adaları’na bir hayli benziyor.

2. Güne damla sakızlı reçelle başlayıp, damla sakızlı dondurmayla bitirebildiğiniz nadir yerlerden

Çeşme’de sakız ayrı bir öneme sahip. Çünkü ilçe dünyada sakız üretimiyle ünlü olan Sakız Adası’na oldukça yakın ve sakız üretiminin Türkiye’de yapıldığı nadir yerlerden biri. Hal böyle olunca ilçede tatlılardan, kurabiyelere, reçellerden içeceklere kadar pek çok şeyin damla sakızlısını bulabilmek mümkün.

Mobil Uygulama

3. Eşsiz güzellikteki beyaz kumlu plajlarında denize girmenin keyfini yaşamak bambaşka

Türkiye’deki en popüler tatil merkezlerinden biri olan Çeşme, beyaz kumlarla kaplı, Ege Denizi’nin masmavi sularıyla bezenmiş plajlarıyla ünlü. Denizin kıyıdan 100 metre gitseniz bile insan boyunu geçmeyen hali can güvenliği için uygunken, her daim esen rüzgar sörf yapmak için oldukça elverişli.

4. Kısa sürede Yunan Adaları’na geçmek mümkün

Yunan Adaları’na yakınlığıyla bilinen bu şirin ilçeden adalara giden feribot ve gemi seferleri bulunuyor. Belirli günlerde yapılan bu seferlerle kapıda vize alarak en yakın Yunan Adaları’na rahatlıkla geçilebiliyor.

5. Rengarenk cumbalı evlerle bezenmiş sokaklarda kaybolmak ayrı keyifli

Eski bir Rum yerleşimi olan Çeşme birbirinden güzel taş evlere sahip. Yazın serin, kışın sıcak kalan bu güzel evlerin bir kısmı günümüzde butik otel ya da kafe olarak hizmet veriyor. Rengarenk kapıları ve pencereleriyle Çeşme ile özdeşleşen bu evlerde konaklamak da, evler arasında kaybolmak da oldukça keyifli.

6. Şifa kaynağı ılıca ve kaplıcalara sahip

Çeşme, Türkiye’nin popüler tatil merkezlerinden biri olmasının yanı sıra sağlık turizmiyle de ünlü. Bazı hastalıklara iyi gelen kaplıcalara, çamur banyoları ve doğal kaynak sularına sahip olan Çeşme, sağlık turizminin Türkiye’deki önemli merkezlerinden biri kabul ediliyor.

7. Eğlence merkezlerinden biri 

Türkiye’nin en turistik tatil beldelerinden biri olan Çeşme Avrupa kentlerini kıskandıracak kadar güzel mekanlara sahip. Keyifle içkinizi yudumlayabileceğiniz barlardan, köpük banyosu yapabileceğiniz kulüplere, birbirinden güzel meyhanelerin bulunduğu Çeşme’de eğlence hep capcanlı.

Doğal güzellikleri, rengarenk evleri, canlı gece hayatıyla ünlü Çeşme’ye gitmek için tek yapmanız gereken İzmir uçak bileti fırsatlarını takip etmek. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin pek çok şehrinden İzmir’e direkt uçuşlarla kısa sürede ulaşmak mümkün.

Otobüs Bileti

2 YORUMLAR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here