Uçak Bileti

Lizbon Bölgesi’ne bağlı belediyelerden biri olan Sintra, Portekiz’in en turistik yerlerinden biri. Adını kendisini çevreleyen Sintra Dağları’ndan alan kent Lizbon şehir merkezine yaklaşık 40 dakika mesafede bulunuyor. Avrupa’nın en batı noktası olan Roca Burnu‘nu içinde bulunduran şehir, 1995’den beri UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Zarif sarayları, muhteşem manzarası ve büyüleyici tarihi binalarıyla büyüleyici bir güzelliğe sahip olan Sintra, Portekiz’de mutlaka görmeniz gereken yerlerden.

Sintra’da Görmeniz Gereken 5 Önemli Yapı

1. Sintra Ulusal Sarayı

Seçkin tarihi ve benzersiz mimarisiyle dikkat geçen Sintra Ulusal Sarayı, Portekiz’in en güzel yapılarından biri. Orta Çağ’da inşa edilmesine rağmen bozulmadan günümüze kadar gelebilmiş olan saray Gotik ve Arap mimarisinden etkilenerek tasarlanmış. Uzun yıllar Hristiyan kralların kraliyet konutu olarak kullandığı yapı, Sintra’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girebilmiş yapılarından.

2. Quinta da Regaleira

Mobil Uygulama

Kentin en etkileyici yapılarından biri olan Quinta da Regaleira, bahçeleri ve gizli tünelleriyle ünlü. İçinde saraylar, şapel ve göller, kuyular, çeşmeler bulunan yapı oldukça geniş bir alana yayılıyor. Süslü bir Gotik yapıya sahip olan Quinta da Regaleira, özellikle Tapınak Şövalyeleri tarafından yapıldığı düşünülen 27 metrelik kuyusuyla dikkat çekiyor.

3. Pena Sarayı

Sintra Dağları’ndaki bir tepenin üzerinde yer alan Pena Sarayı, Portekiz’in masalsı yapılarından biri. Canlı renkleri, dekoratif süslemeleri ve mitolojik heykelleriyle muhteşem bir güzelliğe sahip olan saray 19. Yüzyılda Kral II Ferdinand tarafından inşa edilmiş. 1910’da müzeye dönüştürülen yapı günümüzde Portekiz’in en çok ziyaret edilen yerlerinden biri.

4. Mağribi Kalesi

Sintra’nın Orta Çağ’dan kalma kalesi olan Mağribi Kalesi, kentin tarihi merkezinde yer alıyor. Müslümanların Iber Yarımadası’nı hakimiyeti sırasında korunmak amacıyla yapılan kale, panoramik bir şehir manzarasına sahip. 19. yüzyılda II. Kral Ferdinand tarafından restore edilerek yenilenen kale haftanın her günü ziyarete edilebiliyor.

5. Monserrate Sarayı

Sintra’nın en görkemli yapılarından biri olan Monserrate Sarayı, merkeze 3,5 km mesafede bulunuyor. Arap ve Gotik mimarisinin eşsiz birleşimiyle tasarlanmış olan yapı, bir yazlık olarak inşa edilmiş. İhtişamlı mimarisiyle oldukça dikkat çeken Monserrate Sarayı, nadir türlerden oluşturulmuş bahçesiyle de bir hayli göz alıyor.

Sintra’ya nasıl gidilir

Avrupa’nın en güzel ülkelerinden biri olan Portekiz’e gitmek için Türk Hava Yolları, Lufthansa, KLM Royal Dutch Airlines gibi havayolu şirketlerinin aktarmalı ya da aktarmasız uçuşları bulunuyor. Sintra’ya en kolay yoldan gitmek için Lisbon Havaalanı’na ulaşmanız gerekiyor. Lisbon Havalanı ile Sintra arasında yaklaşık 30 km bir mesafe bulunuyor. Siz de Sintra’nın eşsiz güzelliklerini görmek isterseniz uygun fiyatlı Portekiz uçak bileti seçeneklerine bakmayı sakın unutmayın!

Otobüs Bileti

1 YORUM

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here