Uçak Bileti

İpek Yolu’nun en önemli kavşaklarından biri olan Bakü, Azerbaycan’ın başkenti ve en büyük şehri. Modern yaşam ile tarihi geçmişin bir arada görülebildiği Bakü, yemyeşil parkları, yüksek katlı binaları, anıt ve heykelleri, zengin petrol yataklarıyla, turizm, ticaret ve sosyal yaşamda hareketli bir yapıya sahip.

Azerbaycan’ın en önemli kültür, bilim, sanayi, ticaret, eğitim ve lojistik merkezi olan Bakü, Batı ile Doğu’nun buluştuğu, Kafkaslar ile Orta Asya’yı birbirine bağlayan bir köprü görünümünde.

Baku-Nasil-Gidilir

Absheron Yarımadası’nın güney bölümündeki şehir, Hazar Denizi’ne olan kıyısıyla muhteşem manzaralara evsahipliği yapıyor.

Geçmişle geleceği bir arada yaşatan, modernizm ile tarihi duyguları birlikte hissettiren Bakü’de Sovyetler Birliği, İslam medeniyeti ve Azeri kültürü iç içe geçmiş durumda.

Mobil Uygulama

Yüksek katlı binalar ve gökdelenler modern dünya ile bağı simgelerken, tarihi duvarlarla çevrili şehir merkezinde arkeolojik eserler zamanda yolculuğa çıkarıyor insanı.

Icheri Sheher (İçeri Şehir) Bakü’nün şehir merkezi. Şehri savunmak için 12. Yüzyılda inşa edilen duvarlarla çevrili olan bölüm tarihi izlerin en belirgin olduğu nokta. Tarihi alanın yanı başında sıralanan Synyg Gala (Kırık Kule), Shirvanshakhs Sarayı ve Kız Kulesi Bakü gezilecek yerler arasında. Kız Kulesi, gökyüzünden ‘Q’ şeklinde görülüyor.

İpek Yolu tüccarlarının konakladığı, soluklandığı ve dinlendiği bir nokta olan Ateşgah (Ateshgah) Tapınak Kompleksi, Bakü’ye 30 km uzaklıkta. Bu kompleks yapının zerdüştlük inancıyla bağlantısı olduğu düşünülüyor.

Devlet Halı Müzesi, Ulusal Edebiyat Müzesi şehir merkezinde ziyaret edilebilecek müzeler arasında gösteriliyor. Ayrıca şehre 70 km mesafedeki Gobusta, oyma taşları, kayalıkları, mezarlık bölümleri ve kampları ile ziyaretçilerini etkiliyor.

Baku-Ucak-Bileti

Bakü’ye Nasıl Gidilir

Türkiye’den Bakü’ye hava yolu ile gitmek oldukça kolay. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan haftanın 7 günü karşılıklı direkt uçak seferlerinin bulunduğu Bakü’ye, Antalya ve Ankara’dan da uçuş bulunuyor. Bunun için Bakü uçak bileti almak gerekiyor.

Kardeş ülke Azerbaycan, Türkiye ile sıkı ilişkileri olan bir yapıda. Tek millet iki devlet inancına sahip olan iki ülke arasındaki ilişkiler her geçen yıl artarak gelişiyor. Keyifli bir seyahat rotası olabilecek Bakü’ye yılın her dönemi gitmek mümkün.

NOT: Azerbaycan vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here