Uçak Bileti

Asya coğrafyasının modern yüzünü yansıtan ülkelerden biri olan Azerbaycan, gelişmiş sosyo-ekonomik seviyesinin yanı sıra zengin kültürel dokusuyla da biliniyor. Ülke ekonomisini güçlendiren petrol ve doğalgaz rezervleri, sanatsal etkinliklere verdiği önem, etkileyici manzaralar görebileceğiniz doğal güzellikleri ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren kültürel ve tarihi değerleriyle hayranlık uyandıran Azerbaycan; Türkiye’yle benzer yönlere sahip gelenek ve görenekleriyle Türk turistlerin oldukça ilgi gösterdiği ülkelerden. İşte Azerbaycan seyahatinizde görmeniz gereken birbirinden nefis yerlerden bazıları.

Azerbaycan’da Görmeniz Gereken 4 Yer

1. İçeri Şehir, Bakü

Tarihi hamamları, dini yapıları, Kız Kalesi, Şirvanşahlar Sarayı ve Minyatür Kitap Müzesi gibi yapılarıyla başkent Bakü’de yer alan İçeri Şehir (Old City), ülkenin en popüler ziyaret noktaları arasında. 2000 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi’de olan İçeri Şehir, Tunç Çağı’ndan itibaren ülkenin en önemli yerleşim yerlerinden. Eğer ülkenin tarihi geçmişini ve mimari dokusunu keşfetmek istiyorsanız, İçeri Şehri gezi rotanıza eklemeyi unutmayın.

2. Gobustan Milli Parkı, Gobustan

Başkente yaklaşık 64 kilometre uzaklıktaki Gobustan (Qobustan) şehrinde yer alan Gobustan Milli Parkı (Gobustan National Park) ülkenin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren yerleri arasında. Gobustan Rock Art Cultural Landscape ismiyle de anılan bu bölgede, Milattan Önce 10 binli yıllardan günümüze dek uzanan arkeolojik resimleri (Petroglyfler), mağaraları ve çeşitli tarihi kalıntıları inceleyerek, bu coğrafyanın tarih öncesi ve Orta Çağ dönemindeki yaşamı hakkında ilginç bilgiler öğrenebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Goy-Gol Milli Parkı, Gence

Azerbaycan’ın doğal güzelliklerini gözler önüne seren Goy-Gol Milli Parkı, ülkenin ikinci büyük şehri olan Gence sınırlarında bulunuyor. Yemyeşil ağaçları, temiz havası ve huzur dolu atmosferiyle, doğa yürüyüşleri ve bisiklet turu yapmak isteyenlerin gözde adreslerinden biri olan Goy-Gol Milli Parkı’nda, yaklaşık 100 metre derinliğe sahip bir göl de var. Küçük Kafkas Dağları yakınlarındaki bir vadide yer alan bu milli park, ülkenin en sevilen ziyaret noktaları arasında.

4. Devlet Bayrağı Meydanı, Bakü

Bakü’nün en ünlü yerlerinden biri olan Devlet Bayrağı Meydanı, 162 metre yüksekliğindeki devasa bayrak direğiyle, dünyanın en yüksek ikinci bayrak direğine ev sahipliği yapıyor. Bayrak direği üzerinde 70 metre uzunluğunda ve 35 metre genişliğinde bir Azerbaycan bayrağı dalgalanan bu meydan, 2007 yılında İlham Aliyev tarafından açıldı. Günümüzde ülkedeki resmi törenlere ve kutlamalara ev sahipliği yapan bu meydan, şehrin ana meydanı olarak anılıyor.

Eğer siz de Kafkasların bu göz alıcı ülkesini keşfetmek ve birbirinden eşsiz turistik adreslerini daha yakından görmek istiyorsanız, Azerbaycan uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

NOT: Azerbaycan vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here