Uçak Bileti

Kardeş ülke Azerbaycan, Batı Asya ile Doğu Avrupa‘nın kesiştiği noktada, Kafkasya coğrafyasında yer alıyor. Başkenti Bakü olan ülke, zengin petrol ve doğalgaz yatakları ile gelişen bir ekonomiye sahip.

Doğusunda Hazar Denizi ile çevrilen ülke son yıllarda tanıtım atağı ile turizmde büyük ilerleme kaydetti. Uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan başkent Bakü ülkenin en büyük ve en gelişmiş kenti.

Azerbaycan uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Azerbaycan Hakkında Bilgiler

Ülke Resmi Adı: Azerbaycan Cumhuriyeti
Ülke Konumu: Doğu Avrupa / Batı Asya / Kafkasya
Başkent: Bakü
Komşuları: Azerbaycan kuzeyde Rusya, doğuda Hazar Denizi, kuzeybatıda Gürcistan, batıda Ermenistan, güneyde İran ile komşu. Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti, Türkiye, İran ve Ermenistan ile komşu.
Yönetim Şekli: Üniter anayasal cumhuriyet
Yüzölçümü: 86.600 km²
Telefon kodu: +994
Para birimi: Azerbaycan Manatı
Nüfus: 9.8 milyon (2018)
Resmi dilleri: Azerice (Azeri Türkçesi / Azerbaycanca)
Din: Yüzde 88 Müslümandır (Yüzde 70 Şii-Caferi, yüzde 30 Sünni), kalan nüfusun büyük çoğunluğu Hristiyan, yüzde 0.3 Yahudi.
Alfabesi: Latin alfabesi
Yerel Saat: Azerbaycan saat dilimi GMT +4. Türkiye’den bir saat ileride.
Trafik akışı: Soldan
İnternet uzantısı: .az
Popüler kentleri: Bakü, Gence, Şirvan, Lenkeran, Sumqayıt
İklim/Hava Durumu: Azerbaycan’ın iklimi bulunduğu coğrafi konumu nedeniyle çok çeşitli bir görünüm sergiliyor. Yer şekillerinine tkisi nedeniyle yıl boyunca farklı iklim ve hava olayları görülüyor. Güneşli gün sayısının fazla olduğu ülkenin orta ve doğusunda astropikal iklim görülüyor. Güney bölgeler bol yağışlı havanın etkisinde.
Azerbaycan’a Ne Zaman Gidilir?Azerbaycan’ı ziyaret için en uygun dönem Mayıs, Haziran, Eylül ve Ekim dönemi. Bu dönemlerde aşırı sıcak görülmezken, yağışın olmaması yürümeye uygun bir atmosfer sunuyor.

Azerbaycan bayrağı

1991’den bu yana ülkenin resmi bayrağı olan Azerbaycan bayrağı ilk kez Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti hükümeti tarafından 1918’de yapılan toplantıda belirlendi. Mavi gök rengi, kırmızı ve yeşil yatay şeritlerden oluşan bayrağın kırmızı şeridinin üzerinde beyaz renkli sağa bakan bir hilal ve sekiz köşeli bir yıldız bulunuyor.

Azerbaycan vizesi

Azerbaycan’a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının Azerbaycan vizesi almaları gerekiyor. Ülkeye başkent Bakü Haydar Aliyev Havalimanı’ndan giriş yapacak Türk vatandaşlarına havalimanında 10 USD karşılığında kapı vizesi veriliyor.

Havalimanında kapı vizesi almak istemeyen ve ücret ödemek istemeyen Türk vatandaşları Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu ile Azerbaycan Cumhuriyeti’nin yurt dışı diplomatik temsilciliklerinden yapacakları başvuru ile ücretsiz vize alabiliyor.

NOT: Azerbaycan vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here