Uçak Bileti

Buzul çağlarında derin vadiler ve dar girişler okyanus suyuyla dolup modern dünyanın sık sık fiyort olarak bahsettiği doğal mucizeleri yaratıyor. Her ne kadar dünyanın birçok fiyordu olsa da şaşırtıcı güzellikleri nedeniyle en popülerleri olanları Norveç kıyı şeridini süsleyenler. Yüzlerce yolcu gemisi bu harika limanları deneyimlemek için her yıl Norveç’e turist getiriyor. Bununla birlikte Norveç fiyortlarını çevreleyen dağlar ve köyler de birçok inanılmaz manzaraya ve maceraya sahipler.

1. Nordfjord

Batı Norveç’te bulunan Nordfjord’un inanılmaz manzarası, tarihi mekanları ve çok çeşitli eğlence aktiviteleri ile mükemmel bir uyum içinde. Sezon ne olursa olsun Nordfjord görkemli güzelliğiyle ziyaretçilerini eğlendirmek için fiyordun kendisi etrafında bir tekne gezisi yapmak gibi birçok aktivite sunuyor. Ayrıca ziyaretçiler balık tutma, sürat teknesi, su kayağı, rafting ve kano gibi gezileri tercih edebiliyorlar. Kışın ziyaretçiler yamaçlarda ve buzullarda kar kayağının tadını çıkarabiliyorlar.

Çevredeki adalar, dağlar ve ormanlık alanlar, güzel şelaleler, 12. yüzyıl manastırının kalıntıları ve Norveç’in en yüksek zirvesi Skåla gibi turistik yerleri görmek için doğa gezileri ve yürüyüş turlarıyla keşfedilebiliyor.Nordfjord ziyaretçilerin inanılmaz buz oluşumlarını görebilecekleri buzul yürüyüşleri de sunuyor.

Mobil Uygulama

2. Hardangerfjord

Dünyanın en büyük üçüncü fiyordu olan Hardangerfjord renkli meyve ağaçları ve bahçeleri nedeniyle sıklıkla “Norveç’in Meyve Bahçesi” olarak bilinen canlı bölgesi ile popülerlik kazandı. Birçok gezgin elma, erik, kiraz ve armut gibi ağaçların çiçek açması için Mayıs ayında ziyaret etmeyi tercih ediyor.

Ziyaretçiler muhteşem fiyordun etrafındaki kano ve tekne turlarının yanı sıra Norveç’in en görkemli şelalesi Vøringsfossen Şelalesi gibi doğal güzellikleri görmek için doğa yürüyüşü ve bisiklet parkurları ile çevredeki bölgeyi keşfediyorlar. Görülmesi gereken diğer oluşumlar arasında büyük Folgefonna Buzulu ve harika doğal manzaralar sunan düz bir dağdan uzanan büyük bir kaya olan Trolltunga da bulunuyor.

3. Lysefjord

Norveç’teki diğer birçok fiyordan daha küçük olsa da Lysefjorden yılda yaklaşık 300.000 ziyaretçi çekiyor. Bu fiyordayı o kadar özel kılan Preikestolen veya Pulpit Rock. Pulpit Rock’ın geniş ve düz platosunun üzerinde duran ziyaretçiler geniş fiyordaki açık gökyüzünde neredeyse 600 m kadar yükselerek adrenalin coşkusu yaşıyorlar.

Kjerag Dağı fotoğrafçılık, kaya tırmanışı ve BASE jumping fırsatları için tercih edilen bir başka yer. Lysefjorden bölgesi M.Ö. 500 yıllarına tarihlenen Solbakkat’taki tarih öncesi kaya oymaları gibi ilginç tarihi mekanları da sunuyor. Ryfylke’de ziyaretçiler yeniden yapılanmış bir tarih öncesi yerleşimi ziyaret edebiliyorlar.

4. Sognefjord

Norveç’in en büyük fiyordu olan Sognefjord’da ayrıca büyük eğlence ve macera da bulunuyor. Buradaki popüler gezi seçenekleri arasında Urnes’teki Norveç’in en eski kilisesi, Gudvangen’deki Viking Köyü, Gudvangen’in Sihirli Beyaz Mağaraları ve muhteşem güzellikleri ve vahşi yaşam çeşitliliği nedeniyle genellikle Norveç’in Büyük Kanyonu olarak anılan Aurlandsdalen Vadisi bulunuyor.

Buradaki ziyaretçiler dünyanın en dik tren yolculuğu olan Flåm Demiryolunda karla kaplı dağlar ve basamaklı şelaleler gibi heyecan verici maceralar yaşayabiliyorlar. Diğer etkinlikler arasında doğal patikalar boyunca yürüyüş yapmak ve muhteşem fiyortlar arasında gemi turları bulunuyor ve fiyortların en çılgın ve en güzel kolu Sognefjord’u ile Nærøyfjord gibi birçok kolunu gezebiliyorsunuz.

5. Geirangerfjord

Derin mavi suların ve ihtişamlı dağların göz alıcı manzarasına sahip olan Geirangerfjord’un en çok ziyaret edilen Norveç fiyortları arasında olması hiç de şaşırtıcı değil. Burayı ziyaret ederken mutlaka yapılması gereken şey şaşırtıcı güzelliğini ve doğrudan fiyordun içine dalan ünlü şelaleleri olan Seven Sisters’ı görmek için fiyordun etrafında bir tekne gezisi.

Burası kış kayağı, mükemmel bir balık tutma serüveni, kano, nehir raftingi ve Norveç’in en dramatik manzaralarını sunan yürüyüş parkurları gibi diğer birçok heyecan verici fırsatlarla dolu.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here