Uçak Bileti

Norveç gezilecek yerler listesinin ilk sıralarında yer alan Oslo, gelişmişliğin simgesi olarak anılan Norveç’in başkenti. Bu nezih bir şehir, Avrupa’da huzur ve sakin bir tatil planı yapanlar için kaçırılmaması gereken bir destinasyon. Bu harika ülkenin bu şahane şehrinde keşfedilecek çok şey var. Oslo gezilecek yerler her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor.

Oslo Gezilecek Yerler

Oslo Gezilecek Yerler

İskandinavya’nın dördüncü en büyük kenti olsa da karmaşadan uzak, dingin ve huzurlu bir hali var Oslo’nun. İnsanı çabucak sarıp sarmalıyor. İskandinav ülkeleri arasında refah düzeyi ve yaşam standartları bakımından önde gelen yerleşim yerlerinden olan Oslo oldukça pahalı bir şehir. Bu nedenle yola çıkmadan önce mali anlamda tedbirli olmakta yarar var. Hadi bu güzel şehirde mutlaka görmeniz gereken yerlere birlikte göz atalım.

Oslo Gezilecek Yerler

  1. The National Gallery
  2. Astrup Fearnley Museet
  3. Munch Museet
  4. Vigeland Sculpture Park
  5. Damstredet
  6. Akershus Kalesi
  7. Oslo Opera Binası
  8. Oslo Katedrali

1. The National Gallery

The National Gallery Oslo gezilecek yerler

The National Gallery, Oslo’nun olmazsa olmaz ziyaret noktalarından biri. Norveç’in en büyük resim ve heykel koleksiyonuna sahip olan bu görkemli müzede, Edvard Munch’un The Scream eserinin yanı sıra Cezanne ve Manet’nin tablolarını da görme şansı yakalayabilirsiniz.

Mobil Uygulama
  • The National Gallery konumu burada.

2. Astrup Fearnley Museet

Astrup Fearnley Museet

Tjuvholmen’de yer alan ve mimarisi ile de dikkatinizi çekecek olan Astrup Fearnley Museum, eğer modern sanata ilginiz varsa size ‘iyi ki Oslo’ya gelmişim’ dedirtecek cinsten bir modern sanat müzesi. Müzede Norveçli sanatçıların yanı sıra dünyanın dört bir tarafından sanatçıların çalışmalarıyla da karşılaşabilmeniz mümkün.

  • Astrup Fearnley Museet konumu burada.

3. Munch Museet

Munch Museet

National Gallery’de gördüğünüz Edvard Munch eserleri yeterli gelmedi ise istikamet Edvard Munch’un kişisel müzesi. Munch’un hayatı hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak ve daha fazla eserini görmek niyetindeyseniz bu Munch Museet‘te aradığınızı bulabilirsiniz. Müzeyi gezmeye başlamadan önce sanatçı ile ilgili hazırlanmış olan tanıtıcı video çalışmasını izlemeyi unutmayın, o şekilde eserlerini incelemek çok daha anlamlı oluyor.

4. Vigeland Sculpture Park

Vigeland Sculpture Park

Yılda ortalama 1 milyon ziyaretçi ile Oslo’nun gelmiş geçmiş en turistik noktalarından biri olan Vigeland Sculpture Park (Vigeland Heykel Parkı), Gustav Vigeland’a ait 200’den fazla heykelin sergilendiği bir açık hava müzesi. Oslo’nun en büyük parklarından biri olan Frogner Park’ın bir parçası olarak her ikisini bir arada gezebileceğiniz gibi, hazır oralara kadar gitmişken parkın en popüler heykeli olan Angry Boy heykelini görmeyi de ihmal etmeyin.

  • Vigeland Sculpture Park konumu burada.

5. Damstredet

Damstredet Oslo gezilecek yerler

Norveç, hatta İskandinavya deyince gözünüzün önüne çatıları karla kaplanmış renkli, kısa kısa evler geliyorsa, Damstredet’e gidin. Burası kartpostallardan fırlamış gibi bir görüntüye sahip. Sokak boyunca yer alan ahşap evlerin çoğu 18. yüzyıl sonlarında yapılmış ve dönem dönem yenilenseler bile o eski doku korunduğu için gerçekten inanılmaz sevimli bir görüntüye sahipler.

6. Akershus Kalesi

Akershus Kalesi

Akershus Kalesi, Oslo’da mutlaka görmeniz gereken bir Ortaçağ kalesi. Kale, 13. yüzyılın sonlarında Oslo’yu korumak amacıyla inşa edilmiş. Aynı zamanda kraliyetin ikamet ettiği yer ve hapishane olarak da kullanılmıştır. Tarihe ışık tutan bu büyüleyici yeri ziyaret etmeden dönmeyin.

7. Oslo Opera Binası

Oslo opera binası
  • Oslo Opera Binası konumu burada.

8. Oslo Katedrali

Oslo Katedrali

Oslo Katedrali 1697 yılından bu yana halen kullanımda olan bir tarih mirası. Barok tarzı mimariye sahip yapı oldukça görkemli. Vitraylarıyla göz kamaştıran katedralde çarşı salonlarında yerel kültürden izler taşıyan ürünlerden satın alabilirsiniz.

Oslo Hakkında Hap Bilgiler

Oslo’ya Nasıl Gidilir?

Oslo’ya Türkiye’den direkt ve aktarmalı uçuşlarla ulaşabilirsiniz. Siz de Oslo uçak bileti fırsatlarına göz atarak, büyüleyici manzaralar ve hoş anılarla dolu bir İskandinavya seyahati yapabilirsiniz. Keyif dolu bir tatil için hazırlanma vakti geldi.

Oslo’ya Ne Zaman Gidilir?

Oslo’da kış ayları oldukça soğuk olduğu için soğuk havada gezmek sizin için sorun teşkil ediyorsa bu dönemi es geçin derim. Kışın giderseniz zorlu hava koşuluna hazırlıklı olmalısınız. Zira hava sıcaklığı eksi derecelere kadar düşüyor. Eğer Oslo’da yürüyerek gezmek isterseniz ve hava da güzel olsun derseniz en iyi dönemler Nisan-Eylül arası.

Oslo’da Ne Yenir?

Oslo’da aç kalmanız pek de mümkün değil. Geleneksel yemekler ilginizi çekmese dahi dünya mutfağından bir çok lezzeti bulabileceğiniz oldukça güzel restoranlar var şehirde. Ülkenin yöresel lezzetlerini tatmak isterseniz Lefke, Farikal, Pinnekjøtt, Somon denemeniz gereken başlıca lezzetlerden.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here