Uçak Bileti

Turna.com IOS uygulamasını baştan aşağı yeniledik! Kurulduğumuz günden bu yana tasarım ve kullanıcı deneyimlerine odaklı bir yaklaşımla çalışmalarımızı sürdürüyoruz . Kullanıcı deneyiminin yanı sıra, aynı zamanda yazılım teknolojilerindeki yenilikleri de merkezimizde. Bu yüzden yeni mobil uygulamamızı geliştirirken de React Native teknolojisini kullanmayı tercih ettik; ve uygulamayı kendi bünyemizde geliştirdik.

Konuyla ilgili bültenimizi aşağıda okuyabilirsiniz; yeni çıkan mobil uygulamamızsa, burada!

Türkiye’den React Native örnekleri

2015 yılında Facebook tarafından çıkarılan, mobil uygulama yazmaya yarayan framework, yazılımcılara açık kaynaklı bir platform olma özelliğinde. Platformda geliştirilen bir yazılım, hem IOS hem Android tarafına cevap verebiliyor. Bu anlamda yazılımcılar tarafından son yılların favorisi; hem sade ve anlaşılabilir olması, hem de yeni çalışmalara diğer pek çok framework’e göre çok daha hızlı cevap verebilmesiyle biliniyor. (Diğer native geliştirme ortamları genelde CPU üzerinde çalışırken, React Native telefonun CPU’dan daha hızlı olan GPU donanımını kullanarak çalışıyor.)

Turna.com IOS uygulaması

Türkiye’de bu zamana kadar React Native tabanlı pek çok deneme ve çalışma yapılsa da; framework, Turna.com gibi bu kadar kapsamlı fonksiyonları olan bir e-ticaret platformunun kendi bünyesinde ilk kez kullanılıyor. Aynı anda iki platform için geliştirme faaliyeti yürütmenin getirdiği esneklik ve geliştirme hızı, firmaların bu platformu tercih etmelerindeki en büyük etkenlerden biri. Ancak, yazılım geliştirme sürecini hızlandırmanın yanında müşteriye sağladığı katma değerler de var.

Mobil Uygulama

Bundan sonraki süreçte mobil uygulamayı kullanan müşteriler, arka taraftaki geliştirmelerden haberdar olmasalar da, yeni ihtiyaçlarının veya geri bildirimlerinin daha hızlı çözümlendiğini ve telefonlarındaki uygulamaya anlık olarak yansıdığını görebilecekler.

“Müşteri deneyimi her şey!”

Yola çıktıkları günden bu yana, önce temiz bir arayüz ve kaliteli bir satın alma süreci sunmayı hedeflediklerini söyleyen Turna.com CEO’su Dr. Kadir Kırmızı, müşteri deneyiminin sadece akıllı bir tasarımdan ibaret olmadığını söylüyor. “Mükemmele yakın bir yazılım süreci, kullanıcının değişen alışkanlıklarını sürekli takip etmek ve trendlere göre değişen taleplere hızlı cevap vermek için tasarım gibi aynı zamanda iyi bir yazılım ve analiz anlayışını da beslemek gerekiyor.” diyor.

Kullanıcıyı daha iyi tanımak için makine öğrenme yöntemleri

Veri madenciliği konusuna uzak olanların da, Netflix’in müşterilerine film önerme algoritmasından bildiği Matrix Factorization (MF) yöntemi, kullanıcının gelecekteki tercihlerini mükemmele yakın olarak tahmin edebilmeyi sağlıyor. Yazılım teknolojilerini yakından takip eden Turna.com da bu yapay zeka yöntemini kullanarak, kullanıcıların bir sonraki destinasyonunu tahmin edebilen bir yapı geliştirdi. Gerçek verilere dayalı olarak yapılan testlerde %50 gibi çok yüksek bir başarı oranı yakalandı. Araştırmadan bahseden Kadir Kırmızı, bu Ar-Ge çalışmalarının da yerli bir yatırımcı kuruluştan hibe aldığını açıkladı.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here