Uçak Bileti

UNESCO Dünya Miras Alanı kapsamında yer alan büyüleyici fiyortlara ev sahipliği yapan Bergen, batı Norveç fiyortlarını ziyaret etmek isteyenlerin geçiş noktasında bulunuyor. 1070’te Kral Olaf Kyrre tarafından keşfedilen ismi, Norveç dilinde ‘yedi dağın arasında kalan ova’ anlamına gelen şehir, Norveç’in ticaret, kültür ve sanat alanlarında da en gelişmiş merkezlerinden biri. Hadi gelin Bergen gezilecek yerler listesinin altını üstüne getirelim.

Bergen Gezilecek Yerler

Norveç’in en büyük ikinci şehri Bergen. Orta Çağ’dan günümüze gelen tarihi dokuları ve doğanın sunduğu güzellikleri ile kendine has bir atmosfere sahip. Norveç’in kültür sanat kenti olan Bergen’de popüler müzik etkinlikleri oluyor. Bu şehirde görülecek çok yer, yapılacak çok şey var.

Bergen Gezilecek Yerler

  1. Bryggen
  2. Bergen Limanı
  3. Hansa Ticaret Birliği Müzesi
  4. Bryggen Müzesi
  5. Azize Mary Kilisesi
  6. Bergenhus Kalesi
  7. Dekoratif Sanatlar Müzesi
  8. Bergen Akvaryumu

1. Bryggen

Bryggen

Bryggen, Bergen Limanı kıyısında yer alıyor. Orta Çağ’da kentin ticaret merkezi olan rengârenk bitişik ahşap evleriyle gülümseyen şirin tarihi semt. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde koruma atında yer alan bölgede dönemin ticarethaneleri olan evlerde günümüzde kafe, restoran ve sanat atölyeleri olarak hizmet veriyor.

Mobil Uygulama

2. Bergen Limanı

Bergen Limanı, 1350-1750’lilerde dönemin ünlü ticaret topluluğu olan Hansa Grubu’na ait ticari gemilerin sıklıkla uğradığı yer. Günümüzde ise renkli evlerin çevrelediği limanın sonunda, şehrin en ünlü alışveriş duraklarından biri olan, içerisinde taze meyve, sebze, balık ve hediyelik eşyaların satıldığı Balık Pazarı kuruluyor.

3. Hansa Ticaret Birliği Müzesi

Hansa Ticaret Birliği Müzesi, Bergen’in en eski ahşap dokularından birinde ziyaretçilerini karşılıyor. Dönemin zengin bir Hansa tüccarına ait olan yapıda, Orta Çağ’da Hansa Birliği’ne üye olan bir tüccarın günlük hayatına ve iş yaşamına dair ayrıntılı bilgiler sunuluyor.

  • Hansa Ticaret Birliği Müzesi konumu burada.

4. Bryggen Müzesi

Bryggen Müzesi Bergen gezilecek yerler

Bryggen Müzesi, şehrin eski ahşap yapılarından birinin üzerine inşa edilen bir arkeoloji müzesi. Müzede, Bryggen’in geçmişine doğru keyifli bir yolculuğa çıkabilir, sergilenen arkeolojik buluntuları, yerel objeleri ve deniz ticaretine ilişkin bilgi ve belgeleri görebilirsiniz.

5. Azize Mary Kilisesi

Azize Mary Kilisesi, Bergen’de halen kullanılan en eski yapı özelliğine sahip olan 12’inci yüzyıl tarihli taş bir kilise. Roma mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan kilise, şehrin alçak kırmızı çatılı binalarının arasında göğe yükselen mavi uçlu ikiz kuleleriyle dikkat çekiyor.

  • Azize Mary Kilisesi konumu burada.

6. Bergenhus Kalesi

Bergenhus Kalesi Bergen gezilecek yerler

Bergenhus Kalesi, Norveç’in günümüze dek gelmeyi başaran en iyi korunmuş kalesi. Yapıldığı tarih olan 13. yüzyıldan itibaren Norveç krallarının sarayı olarak kullanılan yapı, İkinci Dünya Savaşı esnasında zarar gördüğünden, savaşın ardından yenilenmiş.

7. Dekoratif Sanatlar Müzesi

Dekoratif Sanatlar Müzesi, Norveç’teki en büyük Çin resimleri koleksiyonunu barındıran ve dekoratif sanat eserleri ile farklı tasarım ürünlerini modern ve radikal sergiler eşliğinde sunmasıyla ünlü.

  • Dekoratif Sanatlar Müzesi konumu burada.

7. Bergen Akvaryumu

Bergen Yarımadası’nın sonunda bulunan akvaryum, Avrupa’nın en fazla balığa sahip akvaryumu. Kutup denizlerinde yaşam ve su sürüngenleri gibi sergiler oldukça ilgi çekici. Ancak akvaryumun en heyecan verici bölümü penguenlerin ve denizaslanlarının olduğu alan. Bergen gezilecek yerler listenize dahil etmelisiniz.

Siz de Bergen uçak bileti fırsatlarına göz atarak bu harika şehri daha yakından keşfedebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here