Uçak Bileti

Yıl boyu gözlemlenebilen keskin buzulları, yeşilin farklı tonlarını yansıtan gür orman dokusu, masmavi gölleri, durmak bilmeyen coşkulu dereleri, zengin bitki ve hayvan varlığı ile Kaçkar Sıradağları ülkemizin en bakir alanlarından.

Rize ile Hopa arasında konumlanan Kaçkarlar’ın el değmemiş doğasını keşfetmek için her yıl binlerce doğa sever bölgeyi ziyaret ediyor. Kaçkarların en yüksek tepeleri Altıparmak (3480 metre), Kavran (3932 metre) ve Verçenik (3710 metre) birbirinden güzel tırmanma parkurlarıyla nefes kesen manzaralara sahip.

Günlük hayatın koşturması ve stresinden uzak doğayla baş başa bir deneyim için Doğu Karadeniz’in en güzel rotalarından biri olan Kaçkarlar, 51 bin 550 hektarlık milli park alanının içerisinde yer alıyor. Büyük bölümü Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde, bir kısmı da Erzurum ve Artvin’de yer alan Kaçkar Dağları Milli Parkı, son yıllarda bölge turizminde öne çıkan destinasyonlar arasında.

Kaçkar Dağları Milli Parkı’nda yapılacak etkinlikler

Doğu Karadeniz’de Rize-Hopa kıyı şeridine paralel uzanan milli parkı ziyaret etmek için en uygun dönem yaz aylarında ağustos ve eylül, kış aylarında ise şubat ve mart ayları. Kaçkarlar’a en kolay ulaşım kuzey yönünden. Trabzon-Rize ve Ardeşen üzerinden Çamlıhemşin’e ulaştıktan sonra Ayder Yaylası’nı da içine alan güzergahı kullanarak Aşağı Kavron, Yukarı Kavron yolunu takip ederek Kaçkar zirvesinin eteklerine ulaşılıyor. Kaçkar Dağlarının Verçenik Zirvesi’ne ise Çat-Başhemşin yolu üzerinden gidiliyor.

Kaçkarlar, Türkiye’nin önemli ekoturizm bölgelerinden. Yürüyüş başta olmak üzere, kayak, rafting, kaya tırmanışı, doğa fotoğrafçılığı, kampçılık gibi aktiviteler ile bitki ve yaban hayatını gözlemleme bölgede yapılacak aktiviteler arasında. İlginç jeolojik ve jeomorfolojik yapı her yeni adımda yeni heyecan demek. Ülkemizde orman güllerinin ulaştığı en yüksek nokta olan Kaçkarlar’da 3 bin metre yükseklikte yetişen güller muhteşem bir görsel şölen yaratıyor.

Kaçkar Dağları’na Türkiye’nin dört bir yanından ulaşım çok kolay. En kolay ve popüler yürüyüş rotasının yer aldığı Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine gelmek için Trabzon ya da Artvin-Hopa havalimanlarına uçak bileti almak ya da şehirlerarası otobüsleri kullanarak Rize üzerinden ulaşım sağlamak mümkün. Özel araçla seyahat edenlerin Karadeniz sahil yolundan Rize’ye, Rize’den sonra da Çamlıhemşin’e geçmeleri gerekiyor.

Çamlıhemşin dışındaki diğer alternatif ise Erzurum-Artvin kara yolunu kullanarak Yusufeli üzerinden Sarıgöl Köyü, Altıparmak Köyü ve Yaylalar Köyü rotası.

Kaçkarlar buzul gölleri

Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisinde 31 adet isimlendirilmiş doğa harikası buzul gölü bulunuyor. Bu göllerin 28’i Rize, 3’ü ise Artvin sınırlarından. 100’den fazla da isimlendirilmemiş buzul gölü var. Buzul gölleri 2 bin 700- 3 bin 700 metrelik yükseklikte yer alıyor. Buzul vadilerinin en uzunu da 12 kilometrelik Elevit Teknesi.

Trabzon’dan Kaçkar Dağları’na nasıl gidilir? 

Trabzon uçak bileti alarak Kaçkar Dağları’na kolay ve zahmetsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz. Trabzon şehir merkezi ile Kaçkar Dağları arasındaki mesafe 163 km. Özel araçla 2,5 saatte aşılan bu yol Trabzon’a yılın her dönemi uygun fiyatlı uçak bileti bulunabildiğinden dolayı sıklıkla tercih ediliyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa’da Trabzon’a direkt uçuş var.

Artvin – Hopa’dan Kaçkar Dağları’na nasıl gidilir? 

Kaçkarlar’a ulaşım için tercih edilebilecek bir diğer havalimanı da Artvin-Hopa Havalimanı. Gürcistan’ın Batum şehrindeki havalimanı, aynı zamanda Artvin Hopa ismiyle yurt içi uçuşlarda kullanılıyor. Batum Havalimanı ile Kaçkar Dağları arasındaki mesafe 120 km. Bu yolculuk özel araçla 2 saat sürüyor. Hopa uçak biletleri yıl içerisinde dalgalı bir fiyat politikasına sahip. Yüksek sezonda artan bilet fiyatları, dönem dönem gerçekleşen kampanyalarla uygun fiyata gelebiliyor. Bu yüzden Artvin Hopa uçak bileti fiyatlarına da bakmayı unutmayın.

Artvin otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here