Uçak Bileti

Doğaya zarar vermeyen ve trafik sorunu olmayan yapısıyla metro, çağımızın en çok kullanılan ulaşım araçlarından biri. İlk olarak 1863’te İngiltere’nin başkenti Londra’da açılan metro, zamanla diğer ülkelerde de kullanılmaya başlandı. Yaklaşık 200 yıllık geçmişine rağmen diğer ulaşım araçlarını geride bırakan metro ağları günümüzde uzunlukları ve hızlarıyla adeta birbiriyle yarışır oldu. İşte uzunluklarıyla, hızlarıyla, güzellikleriyle adından söz ettiren dünyanın en ünlü 6 metrosu…

Dünyanın En Ünlü 6 Metrosu

1. Londra, İngiltere

1863’te hizmete açılan Londra Metrosu, dünyanın en eski yeraltı ulaşım sistemlerinden biri. 400 kilometrelik uzunluğuyla Şangay metrosundan sonra dünyanın en uzun ikinci metrosu olarak bilinen hat, 270 istasyondan oluşuyor. Birleşik Krallık’ın Essex, Hertfordshire ve Buckinghamshire kentlerini birbirine bağlayan Londra Metrosu, günde yaklaşık 4.8 milyon yolcuya hizmet veriyor.

Londra uçak bileti için turna.com’u ziyaret edin. 

2. New York, ABD

1904 yılında hizmet vermeye başlayan New York Metrosu, dünyanın en çok kullanılan metro sistemlerinden biri. 380 kilometreden oluşan hat, 472 istasyonuyla dünyanın en çok istasyona sahip metrosu kabul ediliyor. Aynı zamanda dünyanın en hızlı yedinci transit demiryolu unvanını elinde bulunduran New York Metrosu her gün 6 milyondan fazla insan taşıyor.

Mobil Uygulama

New York uçak bileti en uygun fiyatlarla turna.com’dan alınır.

3. Moskova, Rusya

Dünyanın en eski ve büyük metrolarından biri olan Moskova Metrosu’nun inşaatı, 1931’de Josef Stalin tarafından başlatıldı. Rusya Federasyonu’nun başkenti Moskova’da bulunan hat iç mimarisi ve tasarımıyla dünyanın en güzel metrosu olarak kabul ediliyor. Yaklaşık 340 kilometrelik uzunluğa sahip Moskova Metrosu, her gün günde 19,5 saat aralıksız çalışarak 9.2 milyon yolcuyu taşıyor.

Moskova uçak bileti fiyatlarını karşılaştırmak ve en ucuz fiyatlı bileti bulmak için Moskova uçak bileti sayfasını ziyaret edin.

4. Paris, Fransa

Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan ve ‘Metropoliten’ adıyla tanınan Paris Metrosu, Avrupa’daki en işlek metro sistemlerinden. İlk hattı 1900 yılında inşa edilen metro günümüzde 214 kilometrelik bir uzunluğa sahip. Bu özellikleriyle dünyanın en eski ve büyük metrolarının içinde yer alan Paris Metrosu her gün yaklaşık 4.16 milyon kişi tarafından kullanılıyor.

Paris uçak bileti en iyi fiyatlarla turna.com’da.

5. Berlin, Almanya

Dünyanın en gelişmiş metrolarından biri olarak gösterilen Berlin Metrosu, 1902’de açıldı. Adını Almanca’da ‘yeraltı demiryolları’ anlamına gelen ‘untergrundbahn’ sözcüğünün kısaltması U-Bahn’dan alan metro, toplam 173 istasyondan oluşuyor. 151,7 kilometre varan uzunluğuyla Almanya‘daki en kapsamlı yeraltı ağı olan Berlin Metrosu, her gün 1.4 milyon kişiye ulaşım sağlıyor.

Berlin uçak bileti satın alarak kolayca Almanya’nın başkentine erişmek mümkün.

6. Meksico City, Meksika

Meksika’da Sistema de Transporte Colectivo olarak adlandırılan Mexico City Metrosu, New York Metrosu’ndan sonra Kuzey Amerika’daki en büyük ikinci metro olarak biliniyor. 1969’da halka açılan metro, 195 istasyonuyla 226 kilometrelik bir alana yayılıyor. Bu büyüklüğüyle dünyanın en iyi dokuzuncu metrosu olarak gösterilen Mexico City Metrosu günde ortalama 4.4 milyon yolcuğa hizmet veriyor.

Mexico City için en iyi ulaşım seçeneği Mexico City uçak bileti satın almak.

Siz de dünyaca ünlü metrolarıyla ünlü bu ülkeleri keşfetmek isterseniz uçak bileti fırsatlarını sakın kaçırmayın!

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. Hoş bir derleme olmuş. Bunlardan Moskova ve Meksika metrosunu halen göremedim, epeyce merak uyandırıcı (:

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here