Uçak Bileti

Amerika Birleşik Devletleri’nin en kalabalık şehri New York, dünyanın en önemli metropollerinden biri olarak kabul ediliyor. 20 milyonu aşan nüfusu ile dünyanın farklı yerlerinden gelen birçok insanın bir arada yaşadığı şehir, gökdelenleri, farklı kültürleri, dünya ekonomisine yön veren büyük şirketleri ve sıra dışı hareketliliği ile ilgi çekiyor.

Amerikan rüyasının başkenti olan New York’un, kalabalık ve düzenin bir arada görüldüğü cadde ve sokaklarında, ambulans, itfaiye ve polis sirenleri eşliğinde kenti keşfetmek mümkün. Lüks mağazalar, dünya mutfağı örneklerini taşıyan restoranlar, butik kafeler ve modern yaşam izleri şehrin doğasında var.

New York Gezilecek Yerler

New YorkDünyanın en büyük doğal limanlarından birinin üzerine kurulan New York, beş bölgeden oluşuyor. Gökdelenler bölgesi olarak bilinen Manhattan, şehrin en merkezi yeri. Brooklyn, Staten Island, Bronx ve Queens New York’un diğer dört bölgesi.

Dünyanın en çok turist ağırlayan şehirlerinden biri olan New York gezilecek yerler açısından da çok sayıda alternatif sunuyor. New York’ta mutlaka görülmesi gereken yerler arasında, Brooklyn Köprüsü, Central Park, Empire State Binası, Metropolitan Sanat Müzesi, Time Meydanı, Radio City Music Hall, Brooklyn, Özgürlük Anıtı ve Rockefeller Centre bulunuyor.

Manhattın’ın nefes aldığı, şehrin en geniş yeşil alanı olma özelliği taşıyan Central Park, piknik, spor ve dinlenmek gibi aktiviteler için tercih ediliyor. Central Park Hayvanat Bahçesi yetişkinler ve çocuklar için iyi bir gezi noktası.

Mobil Uygulama

New York’un en ünlü köprülerinden biri olan Brooklyn, aynı ismi taşıyan semti gezmek için başlangıç noktası olarak kabul ediliyor. Eski liman bölgesi olan Brooklyn’de bulunan Bridge Park şehrin en güzel soluklanma merkezlerinden. Amerikan sanatçılarının eserlerinin sergilendiği Brooklyn Müzesi semti tanımak için uğranılması gereken noktalar arasında.

Dünyanın sayılı müzeleri arasında gösterilen Metropolitan Müzesi, Yunan ve Roma döneminden günümüze çok sayıda eserin bir arada görülebileceği kültür, sanat ve tarih mabedi.

New York denildiğinde zihinde canlanan birkaç simgeden biri olan Özgürlük Anıtı’na ister uzaktan isterseniz anıtın bulunduğu adaya giderek bakabilirsiniz.

İngilizce ve İspanyolca’nın yoğun olarak konuşulduğu şehirde, Little Italy semtinde İtalyanca, China Town’da Çince’ye rastlanıyor. Ayrıca hem yabancı turist akını hem de Birleşmiş Milletler’in New York’ta olması nedeniyle şehir, yılın her dönemi dünyanın dört bir yanından yabancıya ev sahipliği yapıyor.

New York’a Nasıl Gidilir

NewYork-Gezilecek-YerlerTürkiye’den New York’a gitmek bir uçak bileti almakla mümkün. Türk Hava Yolları’nın İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan New York’a haftanın her günü doğrudan uçuşları bulunuyor. İstanbul-New York uçuşu 10 saat 40 dakika sürüyor. Avrupa’nın birçok şehrinden New York’a aktarmalı olarak uçmak da mümkün. John F. Kennedy Havalimanı ile şehir merkezi 43 kilometre mesafede. Taksiyle 80$, otobüsle 16$ karşılığında şehir merkezine ulaşılabiliyor.

Dünyanın en büyük metropollerinden biri olan New York’a seyahatin ilk adımı New York uçak bileti almak. Farklı kültürlerin bir arada yaşadığı, hareketliliğin hiç bitmediği New York sokakları, heyecan verici bir seyahat deneyimi için ziyaretçilerini bekliyor.

NOT: Amerika vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti