Uçak Bileti

Paris, dünyada en çok ziyaretçi çeken şehirlerden biri. Fransa’nın etkileyici başkenti, müzeleri, muhteşem lezzetleri, etkileyici tarihi yapıları ve yemyeşil parklarıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.

Paris’e gidenlerin mutlaka uğraması gereken yerler arasında dünyaca ünlü müze, sanat galerisi ve kütüphaneler bulunuyor. Bu yerler arasında seçim yapmakta zorlananlar için 10 tanesini bir araya getirdik.

Paris’te Ziyaret Edilmesi Gereken 10 Yer

1. Musée du Louvre

Dünyanın en çok ziyaret edilen müzesi Louvre, 1793 yılında kurulmuş, yılda 8.5 milyon ziyaretçisi var. Camdan bir piramide ev sahipliği yapan avlusunda havuz kenarında oturmak da müze ziyaretinden sonra keyifli bir aktivite. 09.00 – 18.00 arasında açık.

2. Centre Pompidou

Centre Pompidou, Avrupa’nın en büyük modern sanat galerisi ve kütüphanesi olarak işlev görüyor. Kurulduğu 1977’den beri yolu Paris’te kesişen çok sayıda sanatçının eserlerine ev sahipliği yapmış.

3. DisneyLand

Çocuklu ailelerin ve her yaştan eğlenmeyi seven kişinin buluştuğu Disneyland, muhteşem bir atmosfere sahip. Bu güzel tematik parkı tanımaya bir gün yetmiyor. En az 2 günlük bir program yapın.

4. La Tour Eiffel (Eyfel Kulesi)

Mobil Uygulama
Paris’in simge yapısı Eyfel Kulesi, 324 metre yüksekliğinde. 1889 yılından bu yana ayakta olan kule, şehre gelen herkesin mutlaka uğradığı yerler arasında.

5. Notre Dame

Fransa’nın en ünlü dini yapılarından biri olan Notre Dame Kilisesi, 130 metre eninde ve 69 metre yüksekliğinde. Güney kulesinde ünlü bir çanı olan kilisenin yaşattığı his tarifsiz.

6. Maison Européenne de la Photographie

Marais’te bulunan Maison Avrupa Fotoğraf Müzesi, fotoğraf sanatı alanında faaliyet gösteren en kapsamlı yerler arasında. Yılın belirli dönemlerinde fotoğraf sergilerinin olduğu müzeye mutlaka uğrayın.

7. Pinacotheque

Çizgi roman, çağdaş sanat ve fotoğraf temalarındaki sergilere ev sahipliği yapan Pinacotheque Müzesi, Place de Madeliene semtinde yer alıyor.

8. Üniversite: La Sorbonne

Dünyanın en kaliteli eğitim kurumlarından biri olan Sorbon, Fransa’nın en ünlü markalarından. 1253 yılında kurulan üniversite, Fransa’nın ilk matbaasının da kurulduğu yer.

9. Bibliotheque Nationale de la France

Avrupa’nın en zengin koleksiyonlarından birine sahip olan Fransa Ulusal Kütüphanesi, 12 milyonu aşkın kitap, 50 bin civarında ses kaydıyla bu alanda zirvede. Mimarisi ve tasarımıyla ziyaretçilerini etkileyen kütüphane Paris’in keyifli duraklarından.

10. Ünlüler Mezarlığı: Pere Lachaise

Paris’te ölen ünlülerin defnedildiği yer olan Ünlüler Mezarlığı, mezar taşlarıyla dikkat çekiyor. Her biri sanat eseri olan mezar taşları arasında Oscar Wilde, Balzac, Edith Piaf, Jim Morrison gibi ünlülere ait taşlar da var.
Yalnızca Avrupa’nın değil, dünyanın da en köklü kültür sanat yaşamının olduğu şehirlerinden Paris, birbirinden güzel müze, sanat galerisi ve kütüphaneleri ile ziyaretçilerini cezbediyor. Bu güzel şehri keşfetmek için Paris uçak bileti kampanyalarına göz atın.

Turna.com üzerinden Fransa vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here