Uçak Bileti

Dört buçuk milyonu aşan kalabalık nüfusuyla Mısır’ın en büyük ikinci şehri olan İskenderiye, zengin kültürel dokusu, damak çatlatan lezzetleri, sömürge döneminden kalma tarihi yapılarıyla Akdeniz kıyılarını süslüyor. Mısır’ın en önemli ticaret ve sanayi merkezlerinden biri olarak anılan bu etkileyici şehir, kurulduğu ilk yıllardan bu yana bölgenin ticaret yaşamına renk ve hareket katan bir yerleşim yeri oldu. Geçmişi Milattan Önce 332’li yıllara dek uzanan İskenderiye, sakin ve huzur dolu atmosferiyle Mısır seyahatlerinin en gözde ziyaret noktalarından. İşte bu göz alıcı şehirde görmeniz gereken turistik yerlerden bazıları.

İskenderiye Sokaklarında Gezilmesi Gereken 5 Turistik Yer

1. Pompey’in Sütunu (Pompey’s Pillar)

İmparator Diocletian’a ithafen inşa edilen ihtişamlı bir tarihi yapı olan Pompey’in Sütunu (Pompey’s Pillar)‘nun yapımında kırmızı Asvan graniti kullanıldı. 26 metre yüksekliğinde ve 285 ton ağırlığındaki bu sütun şehre gelen turistlerin en gözde ziyaret yerlerinden biri.

2. Kayıtbay Kalesi

Mobil Uygulama

Tarihi yapıları keşfetmekten keyif alan gezginler için oldukça cezbedici bir ziyaret durağı olan Kayıtbay Kalesi, kaleye ismini veren Memlük Sultanı Kayıtbay tarafından 1404 yılında inşa ettirildi. Yıkılan yerleri 1984 yılında yapılan restorasyon çalışmaları ile onarılan  bu tarihi kale, Faros Adası üzerinde bulunuyor. Kalenin bilinen bir diğer özelliği de restorasyonu sırasında İskenderiye Feneri’nden kalan parçaların kullanılmış olması.

3. İskenderiye Ulusal Müzesi (The Alexandria National Museum)

Şehrin kültürel ve tarihi zenginliklerini gözler önüne seren değerli sanat eserleri ve tarihi eşyaların sergilendiği İskenderiye Ulusal Müzesi (The Alexandria National Museum), 2003 yılından bu yana ziyarete açık. Eskiden Amerika Birleşik Devletleri’nin konsolosluk binası olarak kullandığı tarihi bir saray içinde bulunan müze, şehrin en etkileyici yerleri arasında.

4. Mustafa Kamel Mezarlığı

Mısır’ın önemli siyaset adamlarından biri olan Mustafa Kamel’in ismini taşıyan Mustafa Kamel Mezarlığı, İskenderiye şehrinin en ilgi çekici yerlerinden. Geçmişi Milattan Önce 2. yüzyıla dek dayanan bu tarihi yer altı mezarlığında dört farklı mezar bulunuyor. Şehrin farklı noktalarını merak edenler bu mezarlığı mutlaka görmeli.

5. Montaza Sarayı (Montaza Palace)

Mimarisiyle olduğu kadar geniş ve ferah bahçesiyle de adından söz ettiren Montaza Sarayı (Montaza Palace), 1892 yılında Abbas Hilmi Paşa tarafından yaptırıldı. Şehrin hem kültür hem de konaklama ve eğlence ihtiyaçlarına cevap veren bu yapı içinde kumarhane, otel ve müze bölümleri de bulunuyor.

Eğer Mısır’ın bu göz alıcı sahil şehrini daha yakından görmek ve unutulmaz anılar biriktirmek istiyorsanız  İskenderiye uçak bileti fırsatlarına göz atarak seyahat  planınız için ilk adımı atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

2 YORUMLAR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here