Uçak Bileti

Asya’nın en büyük serbest pazarı ve limanı olan Hong Kong, Hong Kong Adası, Kowloon Yarımadası ve yaklaşık 235 küçük adadan oluşuyor. Çin Halk Cumhuriyeti’ne bağlı özel bir yönetim bölgesi olan şehir, aynı zamanda kıtanın en işlek ticaret, endüstri ve turizm merkezi olarak da anılıyor. Çin’in güney kıyılarında yer alan şehir, modern mimari yapısı, birbirinden etkileyici plajları, müzeleri ve lüks dükkânların sıralandığı alışveriş caddeleri ile hayranlık uyandırıyor. 135 yıl boyunca İngiliz yönetimi altında kaldığı için Batı coğrafyasının kültürel özelliklerini de taşıyan şehir, bu yönüyle Asya’nın Avrupa’sı olarak nitelendiriliyor.

Hong Kong’ta Görülmesi Gereken 5 Yer

1. Hong Kong Island (Hong Kong Adası)

Bir buçuk milyona yaklaşan nüfusu ile oldukça kalabalık ve hareketli bir yapıya sahip olan Hong Kong Island (Hong Kong Adası), şehir turizminin önemli destinasyonlarından biri. Ada; renkli gece hayatı, lüks otelleri, rezidansları, restoranları ve birbirinden eşsiz plajları ile şehrin en zengin ve gösterişli yeri olarak da biliniyor.

2. Victoria Zirvesi

Victoria Zirvesi, bölgede Austin Dağı ismiyle de anılıyor. 552 metrelik (1810 ft) yüksekliği ile adanın en yüksek dağı unvanını da taşıyan Victoria Zirvesi, her yıl yaklaşık 6 milyon turist tarafından ziyaret ediliyor. Bölgenin en güzel manzaralarından birine sahip olan zirveye ulaşım içinse tramvaylar kullanılıyor.

3. Zoological and Botanical Gardens (Zooloji ve Botanik Bahçeleri)

Mobil Uygulama

Victoria Zirvesi’nin kuzey yamacında bulunan Zoological and Botanical Gardens (Zooloji ve Botanik Bahçeleri), yeşili ve hayvanları seven gezginler için oldukça keyifli bir durak. 1871 yılında sadece botanik bahçesi olarak kurulan bu alan, 1975 yılından sonra hayvanların da yer aldığı bir ziyaret alanına dönüşmüş.

4. Ocean Park (Okyanus Parkı)

Aberdeen Limanı bölgesinde bulunan Ocean Park (Okyanus Parkı), 870 bin metrekarelik genişliği ile hem şehrin hem de Güneydoğu Asya’nın en büyük eğlence ve su parkı olarak biliniyor. Her gün 10.00 – 18.00 saatleri arasında ziyarete açık olan park, 50’den fazla aktivite seçeneği ile konuklarına keyifli bir dünya sunuyor.

5. Kowloon Yarımadası

Kültür sanat meraklılarını cezbeden Tsim Sha Tsui bölgesi ile öne çıkan, cıvıl cıvıl bir turizm adresi olan Kowloon Yarımadası, Hong Kong Adası’nın kuzey bölümünde yer alıyor. Kowloon Yarımadası, kalabalık turist gruplarının gözdesi olan sokak pazarları, müzeleri, sergi alanları ve birbirinden şık kafe ve restoranları ile görenleri kendine hayran bırakıyor.

Siz de Hong Kong uçak bileti kampanyalarına göz atarak, bu göz alıcı coğrafyayı ve birbirinden harika turistik noktalarını keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

2 YORUMLAR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here