Uçak Bileti

Tayland‘ın başkenti Bangkok, Güneydoğu Asya’nın en hızlı gelişen turistik merkezlerinden biri. Bölgenin en önemli kültür, ticaret, eğitim ve ulaşım noktası olan Bangkok, Chao Phraya Nehri’nin bulunduğu düzlükle, Tayland Körfezi’nin ortasına kurulu. Dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan şehri mistik yapan özellik ise yüzlerce görkemli tapınağa sahip olması.

Devasa Buddha heykelleri, gösterişli kraliyet yapıları ve inanç merkezleri şehri ziyaret edenleri etkisi altına alıyor. İçerisinde budist manastırı, halk evi ve tapınakların bulunduğu geniş alanda kurulu çok amaçlı yerler Wat (tapınak) olarak isimlendiriliyor. Ülke genelinde 30 binden fazla Wat bulunuyor. Bangkok’ta görülmesi gereken tapınak çok fazla, ancak yolunuz düşerse listedekileri mutlaka ziyaret edin.

Bangkok Görülecek Tapınaklar

1. Wat Pho

wat-pho-bangkok-tayland

Wat Pho, kentin en büyük ve en eski tapınağı. Yatan Buddha olarak da bilinen Reclining Buddha’nın yer aldığı tapınak, elini ensesine koyan, vücudunu yana yatırmış vaziyetteki buddha heykeli, 15 metre yükseklik ve 43 metre uzunluğunda. Grand Palace bölgesindeki tapınak şehrin en ilgi çeken dini yapılarından biri.

2. Wat Phra Kaew

wat-phra-kaew-tayland

Wat Phra Kaew, Grand Palace (Büyük Saray) alanı içinde, yalnız şehrin değil ülkenin de en gösterişli tapınaklarından. Etrafı 1,900 metrelik duvarlarla çevrili bir bölgenin içinde konumlanan tapınak 1782 yılında inşa edilmeye başlamış. Başkente gelen turist gruplarının ilk ziyaret ettiği noktalardan olan Wat Phra Kaeo, bir dönem kraliyet ailesinin de yaşam alanı olma özelliğini taşıyordu.

Mobil Uygulama

Türk Hava Yolları dışında çok sayıda havayolu firması İstanbul’dan Bangkok’a uçuyor. Ucuz THY uçak bileti bulursanız kaçırmayın, zira THY direk uçuyor ve bilet fiyatları pek de ucuz sayılmaz. Uygun bilet için havayolu firmalarının kampanyalarını takip edin. Qatar Airways de çok güzel kampanyalar yapıyor.

3. Wat Arun

bangkok-tapinaklari

Wat Arun, Temple of Dawn (Şafak Tapınağı) olarak isimlendiriliyor. Tapınak sadeliği ve konumlandığı küçük alanıyla diğer ihtişamlı yapıların aksine farklı bir görünüm taşıyor. Beş kuleli yapı, Bangkok ve Tayland tanıtım görsellerinde sıkça kullanılıyor. Renkli kesme çinileriyle dikkat çeken 81,85 metre yüksekliğindeki Stupa, tapınak kompleksinin merkezinden göğe yükseliyor.

4. Wat Traimit

wat-traimit-bangkok

Wat Traimit Tapınağı (Golden Buddha Temple), yapılış tarihi 700 yıldan daha eski. Altın Buddha Heykeli taşınırken üzerindeki sıva kaplamasının tesadüfen düşüyor ve heykelin altından yapıldığı anlaşılıyor. Bir dönem komşu ülke Burma ile savaşın eşiğine gelen ülkede yaşanan ekonomik krizin heykel için risk oluşturmasını önlemek için sıvayla kaplandığı düşünülüyor. Tapınak yapısı içindeki müze de mutlaka görülmeli.

5. Wat Benchamabophit

wat-benchamabophit-bangkok-tapinaklari

Wat Benchamabophit, Mermer Tapınak olarak da biliniyor ve ülkenin en etkileyici yapıları arasında gösteriliyor. Bangkok’un süslü mimari tarzını yansıtan tapınak, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. 1899 yılında dönemin kralı tarafından yaptırılan tapınak mermer sütunları ve mermer kaplama avlusuyla etkileyici bir görünüme sahip.

Güneydoğu Asya’nın en çok turist ağırlayan kentlerinden Bangkok, aynı zamanda Tayland’ın giriş kapısı konumunda. Türk Hava Yolları İstanbul’dan haftanın 7 günü Bangkok’a uçuyor. Ucuz uçak bileti kampanyalarını takip ederek İstanbul’dan bu etkileyici şehre kolaylıkla ulaşmak mümkün. Ucuz THY uçak bileti fiyatları yılın belli dönemlerinde fazlasıyla uygun olabiliyor. Bu yüzden her an seyahat edecekmiş gibi THY bilet fiyatlarını kontrol etmekte yarar var.

İster Bangkok gece hayatı ister Pattaya gece hayatı eğlencesi için gidin, ama bu ülkede Bangkok’un ünlü tapınaklarını görmeden dönmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here