Uçak Bileti

Türkiye’de kış turizmi denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olan Uludağ, 2,543 metrelik yüksekliği ile Marmara Bölgesi’nin en yüksek dağı. Bursa sınırlarında bulunan Uludağ, ülkemizin en büyük doğa sporları ve kış turizmi merkezi.

Genişliği 15-20 km, uzunluğu ise 40 km’lik bir alanı kaplayan Uludağ’ın Bursa’ya bakan tepeleri kademeli bir görünüm sergilerken, Orhaneli’ne bakan tepeleri ise düz ve dik bir yapı gösteriyor. Bölgenin en yüksek tepesi olan ve Uludağ Tepe ya da Karatepe olarak adlandırılan zirve 2,543 metre yüksekliğe sahip. Oteller bölgesinden rahatlıkla görülen ve yaygın olarak yanlış bilinen ve dağın zirvesi zannedilen Keşiştepe 2,486 metre yükseklikte.

Uludag-Ucak-Bileti

Doğa sporları ve birçok farklı aktivitenin rahatlıkla gerçekleştirilebildiği Uludağ’ın çevresinde Sarıalan, Kirazlı, Kadı, Sobra yaylaları bulunuyor. Kayak, trekking, oryantering, kamping gibi etkinliklerin yapılabildiği ve özellikle kış aylarında ziyaretçi sayısının arttığı dağ ve çevresi ülkemizin en çok tanınan turistik merkezlerinden biri.

Uludağ’ın Tarihi

İlk olarak Almanların keşfettiği Uludağ, 1933 yılında bir otel ve yapılan şose yolla birlikte önemli bir kış sporu merkezine dönüşme yolunda ilk adımla tanışmış. Düzenli otobüs seferleri, asfalt yol çalışmaları merkezin daha da gelişmesi ve tanınmasına yardımcı olurken, asıl dönüm noktası 1963 yılında hizmete açılan Türkiye’nin ilk teleferiği ile olmuş.

Mobil Uygulama

Türkiye’nin en büyük kayak merkezi olan Uludağ, Bursa’nın ülkemizin belli başlı şehirlerine olan uygun konumundan güç almış. Ekimden nisana kadar üzerinde kar bulunan tesisler ve muhteşem manzara bu güzel yeri ziyaret etmek için en önemli sebepler arasında.

15’i aşkın otel, 12 resmi konaklama tesisi, telesiyej ve teleski hatlarıyla nitelikli konaklama imkanı da sunan bölge özellikle tur ve küçük gruplarla seyahat edenlerin ilgisini çekiyor.

Uludağ’a Nasıl Gidilir

Uludag-Nasil-Gidilir

Bursa sınırlarında bulunan Uludağ’a gitmenin en kolay yolu Bursa Yenişehir Havalimanı’na uçak yolculuğu gerçekleştirmek. Ankara, Diyarbakır, Erzurum, Muş, Samsun ve Trabzon’dan direkt uçuşların gerçekleştirildiği Bursa Yenişehir Havalimanı’na yılın her dönemi uygun uçak bileti bulunabiliyor. Bursa uçak bileti alarak Uludağ seyahatinin ilk adımını atmak mümkün.

Ülkemizin en popüler kayak merkezlerinden biri olan Uludağ, her mevsim doğayla baş başa kalmak için en iyi seçeneklerden biri.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here