Uçak Bileti

Büyük yatırımcıların ve lüksü seven turistlerin göz bebeği olan ülkelerden biri haline gelen Katar, birbirinden ihtişamlı gökdelenleri, sanat galerileri, plajları ve modern yapılarıyla kendine hayran bakıyor. Zengin doğalgaz ve petrol rezervleri sayesinde ekonomik açıdan oldukça güçlü bir ülke olan Katar, bu gücünü turizm alanına yaptığı milyon dolarlık yatırımlarla daha arttırmayı hedefliyor. Yaklaşık iki milyon nüfuslu bu Orta Doğu ülkesi, bir ülkenin 20 yılda ne kadar değişebileceğini de gözler önüne seriyor.

Katar Seyahatinde Görülmesi Gereken 5 Şehir

1. Doha

Ülke nüfusunun yarısı başkent Doha’da yaşıyor. Günümüzde dünyanın en önemli aktarma merkezlerinden biri haline gelen bu etkileyici şehir, ülkedeki turizm faaliyetlerinin ve sosyal yaşamın da merkezi durumunda. Doha’da, Souq Vaqif, Banana Island, İslam Eserleri Müzesi, Katara Cultural Village gibi çok sayıda turistik nokta bulunuyor.

2. Er Reyyan

Kuzeyde El Haur, kuzeybatıda Umm Selal, doğuda başkent Doha ve güneydoğuda El Vakra ile güneyde Suudi Arabistan ile komşu olan Er Reyyan, 2022 FIFA Dünya Kupası maçlarına ev sahipliği yapacak Katar şehirlerinden biri. Ülkenin en kalabalık şehirleri arasında bulunan Er Reyyan’da, ortalama 500 bin kişi yaşıyor.

Mobil Uygulama

3. Duhan

Ülkenin batısında yer alan Duhan, başkent Doha’ya 60 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Katar’da petrolün bulunduğu ilk yer olmasıyla da bilinen bu şehir, ülkenin devlet petrol kurumu olan Qatar Petroleum’un yönetim hâkimiyeti altında. Yaklaşık 12 milyon kişinin yaşadığı bu şehir, ülke ekonomisin can damarlarından biri.

4. El Vakra

Doğusunda Basra Körfezi, kuzeyinde Doha, batısında ise Er Reyyan şehri bulunan El Vakra, güneyde de Suudi Arabistan ile komşu konumda. 150 bini aşan nüfusuyla ülkenin en büyük şehirleri arasında bulunan El Vakra’da, Al Wakrah Müzesi (Al Wakrah Museum) ve Manaratain Camii (Manaratain Mosque) gibi turistik yerler ziyaret edilebilir.

5. Al Khor (El Haur)

Kuzeyde Medinet Eş Şemal, güneybatıda Er Reyyan, güneyde Umm Selal ve güneydoğuda Ed Daayin ile komşu olan Al Khor (El Haur) şehrinde, yaklaşık 250 bin kişi yaşıyor. Başkent Doha’ya 50 kilometre uzaklıktaki bu şehirde, otele dönüştürülmüş bir saray olan Al-Sultan Beach Hotel & Resort ve Al-Khor SC Stadyumu da bulunuyor.

Türkiye’ye havayoluyla yaklaşık 4 saat 15 dakika uzaklıkta bulunan Hamad Uluslararası Havalimanı, ülkenin dünyaya açılan kapısı konumunda. Katar’a gitmek isteyen Türk vatandaşları, kapı vizesi alarak ülkeye giriş yapabiliyor. Siz de bu etkileyici Orta Doğu ülkesine gitmek için Katar uçak bileti fırsatlarını değerlendirip, keyifli anılar biriktirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here