Uçak Bileti

Ege Bölgesi’nin tarihi dokusu ile göz dolduran şehirlerinden biri olan Denizli, sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış antik kentleri, bembeyaz travertenleri, kaplıcaları ve doğal güzellikleri ile kendine hayran bırakıyor. Kültür turizminin yanı sıra şifalı suları ile sağlık turizminin de gözdesi olan bu etkileyici şehir, her yıl milyonlarca kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Denizli’de Mutlaka Görülmesi Gereken 5 Yer

1. Pamukkale Travertenleri

Antik dönemden bu yana kullanılan termal kaynağı ve 17 sıcak su alanı ile şifa dağıtan bir doğal güzellik olan Pamukkale Travertenleri, bembeyaz görünümüyle büyüleyici bir atmosfer oluşturuyor. Bir dönem aşırı kirlilik nedeniyle kötü bir görünüme bürünen bölge, zaman içerisinde alınan tedbirler ve yapılan bakımlarla eski güzelliğine kavuşturuldu.

2. Hierapolis Antik Kenti

Yapımı 150 yıl süren 1800 yıllık Roma Antik Tiyatrosuna da ev sahipliği yapan Hierapolis Antik Kenti, 2500 öncesine uzanan geçmişi ve muhteşem tarihi eserleriyle UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alıyor. Hierapolis, Pamukkale Travertenleri ile aynı bölge içerisinde bulunuyor.

Mobil Uygulama

3. Laodikeia Antik Kenti

Laodikeia Antik Kenti, şehir merkezinin 6 kilometre kuzeyinde bulunuyor. 15 bin ve 20 bin kişilik iki devasa antik tiyatrosu olan kent, hamam, kilise, stadyum gibi onlarca tarihi yapıyı da barındırıyor. Kazı çalışmalarının hala devam ettiği kent içerisinde Hristiyan dünyasının önemli kiliselerinin olduğu söyleniyor.

4. Hierapolis Antik Havuzu

Antik Kent içerisindeki Hierapolis Antik Havuzu‘nun, Milattan Sonra 7. yüzyılda meydana gelen bir deprem sonucunda oluştuğu biliniyor. Giriş için 32 TL ücret ödenen bu havuzdaki sıcak suyun rahatlatıcı etkisi olduğu ve kalp hastalığı, damar sertliği, tansiyon, romatizma, deri, göz, raşitizm, felç, sinir ve damar hastalıklarına iyi geldiği belirtiliyor.

5. Honaz Dağı Milli Parkı

2528 metre yüksekliğiyle Ege Bölgesi’nin en yüksek dağı olan Honaz Dağı çevresinde bulunan Honaz Dağı Milli Parkı, kızılçam, karaçam ve ardıç ağaçlarından oluşan ormanlık alanının yanı sıra yaban keçisi, yabandomuzu, tavşan, tilki, porsuk, kirpi gibi hayvanların da yaşam alanı olmayı sürdürüyor. Milli Park, yürüyüş ve piknik alanı olarak kullanılıyor.

Denizli uçak bileti kampanyalarını takip ederek, kültür turizminin en önemli merkezlerinden birine doğru yola çıkabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here