Uçak Bileti

İsviçre’nin en büyük üçüncü kenti Basel, Ren Nehri kıyısında, ülkenin kuzeybatısında yer alıyor. Eşsiz konumuyla, İsviçre, Fransa ve Almanya arasında, Dreiländereck bölgesindeki bir sınır şehri olan kent, bu üç ülkenin etkisi altında, sanatı, kültürü ve hareketli yaşamı ile tanınıyor.

Kültürel çeşitliliği ve tarihiyle öne çıkan, bir kasaba kadar sakin olan Basel, müzeleri, festivalleri ve sanat etkinlikleriyle Avrupa’da modern yaşamın vazgeçilmez merkezlerinden. 1970’ten bu yana devam eden Art Basel, kentin en önemli kültürel aktivitesi olmakla birlikte, her yıl binlerce ziyaretçiyi kente çekiyor.

Basel Gezilecek Yerleri

Yaşamın odak noktasını Ren Nehri’nin oluşturduğu Basel’de, nehrin iki yakasını birbirine bağlayan köprüler, surlar, şehir kapıları ve tarihi binaları kentin en güzel yapılarını oluşturuyor. Modern mimari yapılar arasında yer alan tarihi çeşmeler ile bambaşka bir havanın olduğu Basel’de şehrin buluşma noktasına dönüşen Münsterplatz, gün boyu hareketin devam ettiği yerlerden.

Basel Gezilecek Yerler

Basel gezilecek yerler arasında bulunan mekanlar, panoramik manzarasıyla St. Martin Kulesi, etkileyici mimari yapısıyla Minster Kilisesi, Jean Tinguely Çeşmesi ve St. Jakob Parkı olarak öne çıkıyor.

Mobil Uygulama

Zengin tarihi geçmişi ve müzeleriyle tanınan şehirde 40’ı aşkın müze bulunuyor. Dünyanın en eski sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapan Güzel Sanatlar Müzesi (Kunstmuseum) görülmesi gereken yerler arasında ilk sırada yer alıyor.

180 modern çalışma ve çok sayıda tarihi sanatsal eşyanın sergilendiği Beyeler Vakfı, heykeltıraş Jeean Tinguely’nin çalışmalarının sergilendiği Tinquely Müzesi, Kültür Müzesi (Museum der Kulturen), Tarih Müzesi (Historische Museum) ve Ticaret Müzesi (Gewerbemuseum), diğer popüler müzeler arasında.

1. Basel Manastırı

Basel-gezilecek-yerler

Basel’in en önemli turistik yerlerinden Basel Manastırı (Munster Basel Cathedral/Basler Münster), İsviçre ulusal miras listesinde bulunan önemli bir tarihi doku. 1019-1500 yılları arasında Romaneks ve Gotik mimarinin etkisinde kalan yapı 1356 Basel Depremi’nde yıkılarak tekrar inşa edildi. Basel’in şehir siluetinde önemli yere sahip kırmızı kumtaşından yapılan katedral, şehre oldukça hoş bir hava katıyor.

2. Basel Eski Şehir

Basel-Eski-Sehir

15’inci yüzyıla ait binalarla birlikte değişik mimari yapıya sahip modern binaları bir arada Basel Eski Şehir (Basel Old Town), Avrupa’nın günümüze dek ulaşan en güzel eski yerleşimlerinden. Benzersiz mimari çeşitliliğe hayran kalacağınız, her yere yürüyerek ulaşabileceğiniz kentin bu bölgesi, geleneğin ve modernliğin bu olağandışı kombinasyonunun heyecan verici bir şehir ortamı sunuyor.

3. Marktplatz

Marktplatz-Basel

Basel’in şehir merkezi ve buluşma yeri olan Marktplatz, Pazar Meydanı, Basel-Stadt Kantonu’nun Hükümet Binası ve etkileyici Belediye Sarayı‘na (Rathaus) ev sahipliği yapıyor. Hafta boyunca meydandaki pazarda taze sebze, meyve ve çiçekler satıyor.

Bu etkileyici meydana girdiğinizde, göze çarpan ilk şey renkli Belediye Sarayı. İç avlusunun ücretsiz gezilebildiği Rathaus, resmi kullanımda olduğu için haftada yalnızca bir gün düzenlenen turlarla gezilebiliyor.

4. Basel Güzel Sanatlar Müzesi

Basel Güzel Sanatlar Müzesi (Kunstmuseum Basel) dünyada bir belediyenin sahip olduğu ilk müze olarak biliniyor. Müzede ünlü Amerbach Cabinet koleksiyonunun yanı sıra Monet, Picasso, Van Gogh, Kokoschka, Andy Warhol gibi isimlerin eserlerini görebilirsiniz.

Çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği Museum für Gegenwartskunst ismindeki kardeş müzesini de ziyaret edebilirsiniz. Müze aynı zamanda süreli sergilere de ev sahipliği yapıyor.

5. Tinguely Çeşmesi

Tinguely-Cesmesi-Basel

Tinguely Çeşmesi (Tinguely Fountain) İsviçreli sanatçı Jean Tinguely’nin, 1977’de alçak gerilim akımı ile çalışan mekanik figürlerden oluşan yapıtı. Basel’in en ilgi çeken simgelerinden Tinguely Çeşmesi, alçak gerilimli motorlarıyla 9 makine heykelinin su dansı yaptığı enteresan bir çeşme. Su püskürten 9 karakterin, mizahi temsiliyle ilgi çeken çeşmeyi mutlaka görün.

6. Augusta Raurica

Augusta-Raurica-Basel

İsviçre’nin en büyük arkeolojik parkı olan Augusta Raurica, Alplerin kuzeyinde, Roma dönemine ait arkeolojik bir sit alanı ve açık hava müzesi. Ren Nehri’ne 1 km mesafedeki müzede, 10.000 seyirci kapasiteli bir antik tiyatro, tapınak, su kemeri ve kiremit fırını yer alıyor. Henüz % 80’inin kazılmadığı bölgede, İsviçre’nin en büyük festivallerinden Roma Festivali düzenleniyor.

7. Spalen Kapısı

Spalen-Kapisi-Basel

1400’lerde inşa edilen şehir surlarından, günümüze kalan tek bölüm Spalen Kapısı (Spalentor) üzerinde bir saat kulesi ve iki yanında, nöbetçi kulübeleri bulunuyor. 15’inci yüzyılda eklenen, Meryem ve Aziz Heykelleri ile İsviçre’nin en güzel kapılarından biri olan Spalen, kentin üç kalıcı giriş kapısının en görkemli ve etkileyicisi.

8. Basel Üniversitesi Botanik Bahçeleri

Basel Üniversitesi Botanik Bahçeleri (Botanical Gardens Of The Unıversity Of Basel) şehrin kalbinde gerçek bir vaha. Spalentor’un yakınlarındaki bahçelerde, yalnızca ünlü kaktüs ve orkide koleksiyonları değil, tropik evde yağmur ormanlarının büyülü dünyasına da şahit olacaksınız. Bahçelerde dilde yayın yapan kulaklıklarla dolaşarak bitki ve çiçekler hakkında bilgi de alabiliyorsunuz.

9. Mittlere Brücke

Mittlere-Brucke-Basel

Ren Nehri üzerinden yer alan ve 1226’da inşa edilmiş bir köprü olan Mittlere Brücke, Basel’in sembollerinden. Konstanz Gölü ile Kuzey Denizi arasındaki en eski Ren Nehri köprülerinden olan yapı, başlangıçta, uluslararası ticaret yolu olarak Gotthard Geçidi üzerindeki güzergahın geliştirilmesi ile kullanıldı. Şehir manzarasının izlenebildiği en güzel noktalardan olan köprünün hemen yanındaki iskeleden, nehir üzerinde tur yapan deniz araçlarından birine binebilirsiniz.

Basel’de bu adreslerin haricinde, gezilecek pek çok yer var. Eski bir kilise binası içinde yer alan Tarih Müzesi’nde Basel’in geçmişi hakkında fikir edinebilir, Orta Çağ atmosferini yaşamak için Haut-Koenigsbourg Şatosu’nu gezebilir ya da zaman zaman çeşitli konserler ve etkinliklere de ev sahipliği yapan Merian Bahçeleri’nde doğaya karışabilirsiniz.

10. Basel Hayvanat Bahçesi

Basel Hayvanat Bahçesi (Zoologischer Garten Basel/Basel Zoological Garden), 4500 hayvan türünün yanı sıra, nesli tükenen hayvanlar için geliştirdiği üreme programlarıyla da dünyanın yakından tanıdığı bir merkez. 25 dönüm arazi üzerine kurulu bahçe, İsviçre’nin en eski ve en büyük hayvanat bahçesi.

Yılda 1.8 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayan Basel Hayvanat Bahçesi, 2008’de Forbes Traveller tarafından dünyadaki en iyi 15 hayvanat bahçesinden biri, 2009’da da Zoological Society of London’dan Anthony Sheridan tarafından Avrupa’nın en iyi 7’inci hayvanat bahçelerinden biri seçildi.

Basel’e Nasıl Gidilir

Basel’e, Türkiye’den İstanbul ve Antalya’dan Türk Hava Yolları ve Pegasus’un aktarmalı uçuşlarının yanı sıra direkt uçuş seferleri de bulunuyor. Yaklaşık 3 saat süren yolculukla ulaşabileceğiniz EuroAirport Havalimanı, Fransa, Almanya ve İsviçre tarafından ortak kullanılıyor.

En uygun Basel uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Güzel bir İsviçre şehri olan Basel, yerel ve uluslararası lezzetlerin kaliteli servisle buluştuğu bir merkez. Dünya standartlarındaki restoranlarıyla lezzet anlamında öne çıkan şehirde Portekiz, Yunan, Lübnan, İtalyan, Türk, Arap, İran, Thai, Vietnam ve Çin restoranları bulunuyor. Kahve ve çay evleri ile de ünlü olan Basel’de bu iki sıcak içeceğe eşlik eden pasta ve kekleri de mutlaka deneyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here