Uçak Bileti

Rusya coğrafyasının en köklü geçmişe sahip kentlerinden biri olan Kazan, Rusya’ya bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti ve Rusya’nın da en büyük 8. kenti. Başkent Moskova’ya 970 km mesafede bulunan Kazan, adını aldığı Kazanka Nehri ile Volga Nehri’nin kesiştiği noktada bulunuyor. Oldukça gelişmiş bir kent imajı olan Kazan, genel hatlarıyla birbirinden zarif mimari yapıları, parkları, gölleri ve nehirleri ile de dünya üzerinde eşi benzeri bulunmayan doğal güzelliklere sahip.

Rusya’nın Doğusu ile Batısını Birleştiren Kent, Kazan

Diğer yandan Camiler Şehri ve Rusya’nın Üçüncü Başkenti olarak da anılan bu güzel kent, uluslararası havalimanına, İdil Nehri kenarında bir limana ve Rusya’yı Sibirya’ya bağlayan bir tren istasyonuyla da önemli bir kavşak noktası. Türkiye’den direkt uçuşların bulunduğu Kazan, aslında fazla bilinmeyen bir Rusya güzelliği. UNESCO Dünya Mirası Şehirleri Listesi’nde yer alan Kazan, Doğu ve Batı geleneklerini birleştiren kozmopolit bir yapıya sahip.

Kazan Gezilecek Yerler

1. Eski Kazan

Kazan’ın ilk yerleşim merkezi olan Eski Kazan bölgesi, Eski Tatar Mahallesi olarak da adlandırılıyor. Kaban Gölü manzarası ve özgün mimari dokusuyla estetik bir ziyafet sunan bu bölge, özgün yapılardan, Barok anıtlara dek yerel ve modern çizgilerin birleşimi. Haliyle de kentin en turistik bölgesi.

Mobil Uygulama

2. Kazan Kremlini

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kazan Kremlini (Kazanskiy Kremlin) tarihi, mimari ve arkeolojik anıtların bulunduğu, yaklaşık 1000 yıllık geçmişe sahip. Rusya’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan kremlini, diğer kremlinlerden ayıran özellik, hem Tatar-Müslüman kültürü ile Rus-Ortodoks kültürünün, hem de dışarıdan ticaret yollarıyla gelen diğer kültürlerin mimari olarak varlıklarını sürdürüyor oluşları.

3. Spass Kulesi ve Bauman Caddesi

Spass Kulesi, 16’ıncı yüzyılda inşa edilmiş, Rus devletinin arması olan çift kafalı kartalla oldukça zarif bir yapı, aynı zamanda da Kazan’ın sembollerinden. Araç trafiğine kapalı turistik bir bölge olan Bauman Caddesi, adeta şehrin vitrini. İstanbul’un İstiklal Caddesi neye Kazan’ın Bauman Caddesi de o. Bu cadde üzerinde yer alan Bogoyavlenskaya Kilisesi’nin kırmızı çan kulesi şehre bambaşka bir görünüm katıyor.

4. Süyümbike Kulesi

Tataristan’ın milli kahramanı olan Kazan Hanlığı’nın son Hanbikesi Süyümbike’nin adını taşıyan Süyümbike Kulesi’nin acı bir hikayesi var. Efsaneye göre, Kazan işgal edildikten sonra Rus Çarı IV. İvan tarafından esir alındığında, halkla vedalaşmak için kuleye çıkıp Kazan harabelerine son kez hüzünle baktıktan sonra aşağıya atlamış.

5. Kul Şerif Camii

Kazan Kremlini içerisinde yer alan Kul Şerif Camii, 1552’de Rus Çarı IV. İvan’ın kente saldırısı esnasında yok edilmiş ve ancak 1996’da yeniden inşa edilmiş. Cami, Kazan savunmasının başında olan son imam Kul Şerif ismini taşıyor.

Kazan’a nasıl gidilir

Kazan’a Türkiye’den, Türk Hava Yolları’nın haftanın her günü düzenlediği uçuş seferleriyle, 26 km mesafede yer alan Kazan Uluslararası Havalimanı’ndan şehir merkezine toplu taşımanın yanı sıra, taksiyle de ulaşım mümkün.

Kazan, aynı zamanda önemli bir eğitim ve kültür merkezi. Yaklaşık 40 üniversitenin bulunduğu kentteki Kazan Federal Üniversitesi’nde eğitim gören isimlerden bazıları, Vladimir Lenin, Lev Tolstoy ve Maksim Gorki! Rus kültüründen gelen önemli bir kültür ve spor kenti olan Kazan, müzelerin, kütüphanelerin, tiyatroların, konser salonlarının sık rastlandığı ve her zaman dolduğu bir kent. Ünlü uluslararası festivallerden, spor şampiyonalarına dek pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu güzeller güzeli Tatar kentini keşfetmek için yapmanız gereken tek şey bir Kazan uçak bileti almak!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here