Uçak Bileti

Almanya‘nın en popüler şehirlerinden biri olan Münih‘i keşfetmek istiyor ama gezinize nereden başlayacağınızı bilemiyor musunuz? Öyleyse şehrin geçmişine ve gündelik yaşamına dair pek çok detay saklayan tarihi yapıları, şirin kafeleri, müzeleri ve yerel pazarı ziyaret ederek kendinize keyifli bir gezi rotası oluşturabilirsiniz. Bunlar tamam ama bana biraz daha detay gerek diyorsanız, bu etkileyici şehirde neler yapabileceğinize bir göz atalım.

Münih’te Yapmanız Gereken 5 Şey 

1. Tarihi şehir kapılarını görün

Şehrin tarihi dokusunu keşfetmek isteyenler, Old City (Eski Şehir) Bölgesini mutlaka görmeli. Bu tarihi bölgeye girerken sizi tarihi Sendlinger TorIsartor ve Karlstor kapılarının ihtişamlı görüntüsü karşılayacak. 14. yüzyıldan bu yana ayakta duran bu kapılar, günümüzde şehrin en hareketli caddelerinin ucunda bulunuyor.

2. Marienplatz Meydanı’na uğrayın

Şehrin kalbinin attığı tarihi bir meydan olan Marienplatz, eski ve yeni belediye binalarına da ev sahipliği yapıyor. Şehre gelen turistlerin uğrak noktaları arasında bulunan bu meydana gittiğinizde, etrafta sıralanan şirin kafelere oturup gündelik yaşamın akışını seyrederken, meydanı çevreleyen tarihi yapıların göz alıcı mimarisini incelemeyi de unutmayın.

Mobil Uygulama

3. Müzeleri gezip şehri daha yakından tanıyın

Müze ziyaretlerini seviyorsanız Münih’in birbirinden farklı müzeleri arasında keyifli bir geziye hazır olun. Dünyanın en büyük teknoloji ve bilim müzesi olan Deutsches Museum, Monet, Van Gogh gibi ünlü sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapan Neue Pinakothek ve 19. yüzyıldan kalma art nouve eserlerin bulunduğu Bavyera Ulusal Müzesi (Bayerisches Nationalmuseum) şehirde görebileceğiniz müzelerden bazıları.

4. OctoberFest’te eğlencenin doruklarına çıkın

İsmini Prenses Therese’dan alan Theresienwiese’de düzenlenen OctoberFest, çoğu kişinin aklında sınırsız bira içilen bir festival olarak kalsa da etkinliğin başlangıcı bir evlilik kutlamasına dayanıyor. İlk kez 1810 yılında Bavyera Prensi Ludwig ve Prenses Therese’nin evlilik törenlerini kutlamak için yapılan bu eğlence, yıllar içinde şekil değiştirerek geleneksel ve büyük bira üreticilerinin çadırlarıyla dolu bir gençlik festivaline dönüştü.

5. Dachau Toplama Kampı’nda savaşın izlerini görün

İkinci Dünya Savaşında yaşanan işkencelerin unutulmamasını sağlayan Dachau Toplama Kampı, şehir merkezine 16 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Ülkede işgücünü artırmak amacıyla kurulduğu söylenen ve Avrupa’daki diğer ölüm kamplarına da örnek olan Dachau’da yaklaşık 40 bin kişinin öldürüldüğü tahmin ediliyor.

Siz de bu şehrin sokaklarında eğlencenin tadını çıkarmak istiyorsanız Münih uçak bileti kampanyalarını takip ederek seyahat planınıza hızlı bir başlangıç yapabilirsiniz. Seyahatiniz sırasında Almanya’nın yağmurlu havasına hazırlıksız yakalanmamak için yanınıza şemsiye ve yağmurluğunuzu almayı da unutmayın.

NOT: Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here