Uçak Bileti

Batı Avrupa ülkesi Belçika, Avrupa Birliği (AB) ve uluslararası birçok kurum ve kuruluşun merkezi olması nedeniyle dünyanın bürokrasi merkezi olarak kabul ediliyor.

Flaman, Valon ve Brüksel başkent bölgesi olmak üzere 3 ayrı özerk bölgeden oluşan Belçika, uluslararası kurum ve kuruluşlarda görev alan diplomatlar ile hatırı sayılır oranda göçmen nüfusa sahip. Türkler, Cezayirliler, Faslılar ve Tunuslular ülkedeki en büyük göçmen gruplar arasında.

Belçika’nın başkenti Brüksel, ülkeyi ziyaret eden birçok kişinin ilk adım attığı yer olsa da UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Brugge, limanıyla tanınan Antwerpen (Anvers-Antwerp), Liege ve Leuven kentleri ülkede en çok ziyaret edilen şehirler arasında.

Belçika uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Mobil Uygulama

Belçika Hakkında Bilgiler

Ülke Resmi Adı: Belçika Krallığı
Ülke Konumu: Batı Avrupa
Başkent: Brüksel
Komşuları: Belçika güneyde ve batıda Fransa, güneydoğuda Lüksemburg, doğuda Almanya, kuzeyde Hollanda, batıda ise Kuzey Denizi ile çevrili.
Etnik yapı: Yüzde 75 Belçikalı, yüzde 4,1 İtalyan, yüzde 3,7 Faslı, yüzde 2,4 Fransız, yüzde 2 Türk, yüzde 2 Hollandalı, yüzde 12,8 diğer
Yönetim Şekli: Anayasal Monarşi
Yüzölçümü: 30.528 km²
Telefon kodu: +32
Para birimi: Euro (EUR) €
Nüfus: 11.350.000 (2017)
Resmi dilleri: Flamanca, Fransızca. Almanca da yaygın olarak konuşuluyor.
Din: Yüzde 52,5 Hristiyan, yüzde 5 Müslüman, yüzde 2,5 Musevi, yüzde 0,3 Budist, yüzde 41,8 diğer
Alfabesi: Latin alfabesi
Yerel Saat: GMT +2 (Türkiye’den bir saat geride)
Trafik akışı: Sağdan
İnternet uzantısı: .be
Popüler kentleri: Brüksel, Brugge, Antwerp, Gent, Mons, Leuven, Liege


İklim/Hava Durumu: Batı Avrupa ülkesi Belçika’da kış aylarında karasal iklim görülüyor. Kış dönemi ülke genelinde soğuk, kar ve yağmur yağışlı geçiyor. Yaz aylarında okyanusal iklim hissedilen ülkede yaz dönemi hava kuru ve yer yer yağışlı oluyor.

Belçika’ya Ne Zaman Gidilir? Kış aylarında soğuktan ve yağışlı havadan hoşlanmayanlar için Belçika eziyete dönüşebilir. Oldukça soğuk geçen kış aylarında ülkede hava sıcaklığı zaman zaman sıfırın altına iniyor. İlkbahar ve sonbahar dönemi ise yer yer yağışlar görülmesine rağmen yürüyerek keşif için en uygun dönem. Hava sıcaklıklarının ortalama değerde seyrettiği bu dönemde terlemeden, üşümeden ülkeyi keşfedebilirsiniz.

Belçika Bayrağı

Belçika Krallığı’nın resmi bayrağı boylamasına üç eşit parçaya ayrılan, üç ayrı renkten meydana geliyor. Bayrağın en solunda siyah, ortasında sarı, sağında ise kırmızı renk bulunuyor. 1831’de resmi bayrak haline gelen Belçika bayrağı ülkenin Hollanda Krallığı’na karşı direnişini sembolize ediyor.

NOT: Belçika vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here