Uçak Bileti

Batı Avrupa’da yer alan Belçika Krallığı, kuzeybatıda Atlas Okyanusu, kuzeydoğuda Hollanda, doğuda Almanya, güneybatıda Fransa, güneyde ise Lüksemburg ile komşu. Belçika, Orta Çağ ve Art-Nouveau tarzı mimarisi, zengin kültürel mirası, incecik kumlarla kaplı plajları ve damaklarda hoş tatlar bırakan mutfak kültürüyle Avrupa’nın popüler turizm destinasyonlarından biri. Ülkeye seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarından Schengen vizesi talep eden Belçika, Türkiye’ye havayoluyla yaklaşık iki saat 45 dakika uzaklıkta. Küçük bir ülke olduğu için şehiriçi ulaşım konusunda da oldukça avantajlı olan bu ülkede gezilip görülecek çok sayıda turistik nokta ve şehir yer alıyor.

Belçika Seyahatinde Gezilecek 5 Etkileyici Şehir

1. Brüksel

1-2 günlük kısa geziler için eğlenceli bir alternatif olan Brüksel’den hareket eden hızlı tren sefer seferleriyle Paris, Amsterdam, Lüksemburg gibi önemli şehirlere kolaylıkla ulaşım sağlanabiliyor. Birkaç yüzyıl önce bataklığın kurutulması sonucu ortaya çıkan ve bu nedenle bataklığın içindeki yer anlamına gelen Briksel ismini alan şehir, aynı zamanda ülkenin başkentliğini de üstleniyor

2. Brugge

Mobil Uygulama

Romantik aşıklar için keyifli bir kaçamak noktası olan Brugge şehrinde, kanallar çevresinde bisiklet turları ya da uzun yürüyüşler yapabilir ya da şehrin büyüleyici mimarisini keşfetmek için sokaklarında dolaşabilirsiniz. Bu şirin ve etkileyici şehre gittiğinizde dünyaca ünlü çikolatalarının tadına bakmayı da unutmayın.

3. Gent

Orta Çağ döneminde Avrupa’nın en zengin şehirlerinden biri olan Gent, günümüzde Belöika’nın en ünlü turizm noktaları arasında bulunuyor. Schelde Nehri ve Lys Nehri’nin akarsu birleşiminde kurulan bu cezbedici şehirde, Ghent Festivali, Ghent Jazz Festivali ve Ghent Uluslararası Film Festivali gibi pek çok eğlenceli organizasyon da gerçekleşiyor.

4. Anvers

Brüksel’den sonra ülkenin ikinci büyük şehri olan Anvers, Avrupa’nın en eski şehirlerinden biri. Dünyanın dördüncü, Avrupa’nın ise ikinci büyük limanına ev sahipliği yapan şehir, 600 bini aşan nüfusuyla ülkenin en kalabalık yerlerinden biri.

5. Leuven

Belçika’nın en büyük üniversitesi olan Leuven Katolik Üniversitesi (Katholieke Universiteit Leuven) 15. yüzyılda Leuven şehrinde kuruldu. Günümüzde ülkenin ve Avrupa’nın önemli öğrenci şehirlerinden biri olarak anılan Leuven, hareketli ve dinamik yapısıyla turistlerin de ilgi odağı oluyor. I. ve II. Dünya Savaşı sırasında yıkılan üniversite kütüphanesi ise bugün savaşın simgesi olarak ayakta durmayı sürdürüyor.

Siz de, Belçika uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek, Avrupa’nın bu şirin ülkesinde huzur dolu bir yolculuk yapabilir, ülkenin kültürel ve tarihi değerlerini daha yakından inceleme şansı bulabilirsiniz. Yola çıkmadan önce Belçika’da gezilecek yerler listenizi hazırlamayı unutmayın.

NOT: Belçika vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here