Uçak Bileti

Tarihi geçmişi ilk çağlara uzanan Avrupa, dünyaya yayılan zengin bir kültürel birikime sahip. Dünyanın en küçük kıtalarından biri olmasına rağmen yeni akımların ortaya çıktığı, Rönesans’ın doğduğu, sanatın ve mimarın sınırlarını aştığı bir yer Avrupa. Farklı uluslardan muhteşem sanatçıların bıraktıkları eserler kıtada yer alan neredeyse bütün şehirleri süslüyor. Şehirlerin güzellikleri arasında ayrım yapmak ise bir hayli zor. Biz de bu yüzden Avrupa’nın estetik güzellikleriyle ön plana çıkan küçük şehirlerini sizler için derledik.

Avrupa’nın En Estetik Küçük Şehirleri

1. Salzburg

Avusturya‘nın orta kesiminde yer alan şehirlerinden biri Salzburg. Ünlü besteci Mozart’ın da doğum yeri olan kent, Alp Dağları’nın eteğindeki konumuyla muhteşem bir manzaraya sahip. Salzburg Mirabell Sarayı, St. Peter Katedrali, Arenberg Sarayı gibi Barok mimarisiyle yapılmış ve hiç bozulmadan günümüze kadar gelebilmiş eserleriyle kendisine hayran bırakıyor. İki yakasını birleştiren güzel köprüleri, pastel tonundaki evleri de şehre ayrı bir hava katıyor.

Salzburg uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Mobil Uygulama

2. Dubrovnik

Dubrovnik, Hırvatistan‘ın Adriyatik Denizi sahilinde bulunan bir kenti. Eski adıyla Ragusa olarak bilinen kent, Orta Çağ’dan kalma tarihi eserleri ile ünlü. Yapısı surlarla çevrili olan Dubrovnik, dünyanın en iyi 10 Orta Çağ duvarlı şehirleri arasında yer alıyor. UNESCO’nun başlattığı restorasyon çalışmalarıyla eski görünümünü koruyan kentte 13. yüzyıldan kalma Fransisken Manastırı, farklı mimarilerin etkilerinin görüldüğü Rektör Sarayı, Aziz Blaise Kilisesi, Sponza Sarayı gibi yapılarıyla bir hayli ilgi görüyor.

3. Brugge

Brugge, Orta Çağ’dan kalma seçkin yerleşimlerden biri. Belçika‘nın en çok tanınan şehirleri arasında bulunan kent, dar sokakları, Gotik evleri ve Venedik’i andıran kanallarıyla Orta Çağ mimarisini günümüze taşıyor. Eski şehir kısmı UNESCO tarafından koruma altına alınan Brugge birbirinden lezzetli çikolata dükkanlarıyla da oldukça seviliyor.

4. Floransa

İtalya’nın Toskana Bölgesi’nde yer alan kentlerden biri Floransa. Arno Nehri çevresinde kurulu olan şehir Rönesans’ın doğum yeri olarak biliniyor. Leonardo da Vinci, Michelangelo Giotto Di Bondone, Giorgio Vasari gibi dünyaca ünlü sanatçıların elinden çıkan Floransa Katedrali, Uffizi Galerisi, Vecchio Köprüsü gibi eserlerle süslü Floransa, günümüzde hala kültürü ve mimarisinden söz ettiren nadir şehirler arasında yer alıyor.

5. Prag

Çek Cumhuriyeti‘nin başkenti olan Prag, Avrupa’nın en göz alıcı eserlerine sahip. Vltava Nehri üzerinde kurulu kent, Orta Çağ’dan kalma Gotik eserleriyle ünlü. 2.Dünya Savaşı’na rağmen günümüze kadar gelebilmiş Astronomik Saat, Prag Kalesi, Tyn Kilisesi, Karl Köprüsü gibi yapılarla çevrili Prag, Avrupa’nın en masalsı şehirlerinden biri.

Prag uçak bileti seçeneklerine göz atın.

6. Budapeşte

Macaristan‘ın başkenti olan Budapeşte, Tuna Nehri’nin ayırdığı iki şehir Budin ve Peşte’nin birleşiminden oluşuyor. Orta Avrupa’nın en büyük ikinci şehri olan kent, farklı kültürlere ev sahipliği yaptığı için kültürel anlamda oldukça zengin. Osmanlı mimarisinin Gotik mimariyle harmanlandığı Budapeşte Beyoğlu’nu andıran sokakları, görkemli kilise ve sinagogları ve diğer ihtişamlı yapılarıyla Avrupa’nın en estetik kentleri arasında.

7. Antwerp

Belçika‘da en kalabalık ikinci şehri olan Antwerp, Brüksel’in kuzeyinde yer alıyor. Tarihte pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan kent özgün adıyla ‘Antwerpen’ olarak biliniyor. Neo-Barok mimarisine sahip yapılarıyla kendine özgü bir dokuya sahip olan Antwerp etkileyici atmosferiyle adeta büyülüyor.

8. Amsterdam

Hollanda’nın başkenti olan Amsterdam, Avrupa’daki en köklü kent dokularından birine sahip. 12. yüzyılda Amstel Irmağı’nın kıyısında bir balıkçı köyü olarak kurulan şehir 17. yüzyıldan kalma yapılarıyla geçmişi günümüze taşıyor. Bu yapılarının yanında şehrin her yerini süsleyen kanalları ve birbirinden farklı müzeleriyle de ünlü olan Amsterdam, her yıl milyonlarca turistin akınına uğruyor.

9. Krakow

7. yüzyılda inşa edilen Krakow, Polonya‘nın en eski şehirlerinden biri. Vistula Nehri üzerinde bulunan şehir, Avrupa’nın en iyi korunmuş Orta Çağ şehirleri arasında yer alıyor. 1975’te UNESCO tarafından da koruma altına alınan Krakow, Wawel Kraliyet Kalesi, Barbican Sarayı, St.Adalbert Kilisesi gibi yapılarıyla sizi adeta geçmişe götürüyor.

Krakow uçak bileti seçeneklerine göz atın.

10. İstanbul

Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan İstanbul, Türkiye’de Avrupa ile Asya kıtalarının birleştiği noktada yer alıyor. Bu konumu nedeniyle tarih boyunca önemli bir yere sahip olan şehir, farklı kültürlere ait pek çok izi bünyesinde barındırıyor. Zamanında 3 büyük imparatorluğa başkentlik yapan İstanbul Antik Çağlar, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinden kalma yapılarıyla adeta bir açık hava müzesini andırıyor. Kız Kulesi, Ayasofya, Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı gibi yapılarıyla şehir hem Avrupa’nın hem de dünyanın en dikkat çeken yerlerinden.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here