Uçak Bileti

Türkiye’nin en kalabalık şehri İstanbul, bu özelliği ile Avrupa’nın da en büyük metropolleri arasında. Kentte kayıtlı olmayan kişiler ve iş, turizm ve farklı nedenlerle kenti ziyaret eden kişiler de eklenince 20 milyona yaklaşan kalabalık bir nüfus var.

Günün 24 saati dinamik bir yaşamın olduğu İstanbul’da hareket bitmek bilmiyor. Tüm bu koşuşturmanın içerisinde İstanbul’da yaşayan birçok kişi buldukları her fırsatta seyahat fırsatlarını değerlendirerek şehirden uzaklaşıyor.

İstanbul’dan Türkiye’nin birçok noktasına direkt uçak seferinin bulunması, uygun uçak bileti olanaklarının fazla olması İstanbul’dan Türkiye’nin farklı şehirlerine günübirlik seyahatleri artırıyor. Temiz hava almak, doğayla buluşmak, gastronomi molası vermek, müze ziyareti yapmak ya da deniz, kum, güneş tatili yapmak gibi farklı nedenlerle İstanbul’dan Türkiye’nin dört bir yanında gidilecek alternatif rotalar mevcut.

İstanbul’dan Gidilecek Günübirlik Rotalar

1. İzmir

Mobil Uygulama

Türkiye’nin üçüncü büyük şehri İzmir, İstanbul’la karşılaştırıldığında İstanbullular için tam anlamıyla bir cennet. Her gün farklı hava yollarının onlarca seferinin bulunduğu İzmir şehir merkezinde bir saatlik özel araç yolculuğu ile ulaşılabilecek birbirinden güzel tatil merkezleri var. İzmir uçak bileti aldıktan sonra kente gelen İstanbullular, havalimanından hareket ederek Alaçatı, Foça, Çeşme, Seferihisar, Selçuk, Şirince, Birgi, Karaburun, Dikili ve Bergama gibi İzmir’in popüler turistik noktalarına seyahat ediyor. Aynı günün akşamında İstanbul’a dönmek de oldukça kolay.

2. Gaziantep

UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’nın gastronomi alanındaki temsilcisi Gaziantep’e İstanbul’dan her gün düzenli uçak seferleri bulunuyor. Özellikle hafta sonları birçok İstanbullu Gaziantep’e seyahat ederek kentteki muhteşem lezzetleri deneyimliyor. Ünü Türkiye sınırlarını aşan baklava, kebap çeşitleri, ciğer gibi lezzetler Gaziantep’in vazgeçilmezleri. Tahmis Kahvesi’nde Türk kahvesi molası, Bakırcılar Çarşısı’nda yürüyüş ve Zeugma Mozaik Müzesi’nde Çingene Kızı’na baktıktan sonra mutlu bir şekilde İstanbul’a dönmek mümkün.

3. Antalya

İstanbul ile Antalya arasında her gün farklı hava yolu şirketlerinin ondan fazla direkt uçak seferi var. Türkiye’nin turizm başkenti Antalya, yalnızca yaz aylarında değil yılın her döneminde seyahat severlerin gözdesi. Yaz dönemi dışındaki dönemde çok uygun fiyata uçak bileti bulunabilen şehirde Kaleiçi, Düden Şelalesi, Saklıkent, Kurşunlu Şelalesi, Konyaaltı Plajı, Lara gibi yerler gezildikten sonra vakti olanlar Antalya’ya yakın ilçelerden Alanya, Kemer, Kumluca ve Manavgat’ı ziyaret ediyor.

4. Bodrum

Yaz aylarında tatilci akınına uğrayan Muğla’nın Bodrum ilçesi İstanbul ile karşılıklı uçuş bağlantısı yönünden ülkemizin en zengin destinasyonlarından. Bodrum-Milas Havalimanı, Türkiye’nin en çok yolcu ağırlayan havalimanlarından biri. Bodrum’a geldikten sonra Marina ve çevresinde gezebilir, Türkiye’nin alanında ödüllü Sualtı Arkeoloji Müzesi’ne uğrayıp, Bodrum şehir merkezinde mis gibi deniz havasının tadını çıkarabilirsiniz. Bodrum, Gümbet, Yalıkavak, Gümüşlük gibi tatil merkezleriyle ziyaretçilerine harika bir yemek deneyimi de sunuyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here