Uçak Bileti

Lüks tatil merkezleri ihtişamlı bir yüzme havuzunun önemini çok iyi biliyor. Muhteşem bir suyun yanı başınızda olması ve bunun yarattığı harika görüntünün müşterilerin ilk tercihlerinden biri olacağının farkındalar.

Sosyal medyada paylaşılan tatil fotoğraflarının önemli bir bölümü dünyanın dört bir yanındaki yüzme havuzlarında çekiliyor. Birçok kişi popüler yüzme havuzlarını sosyal medyada paylaşmak için ziyaret ediyor. Sizler için dünyanın en güzel havuzlarından güzel bir derleme yaptık.

Dünyanın En İhtişamlı Yüzme Havuzları

1. The Tank

Las Vegas’da ki Nugget Otel dünyanın en benzersiz havuzlarından birine sahip. Tank olarak da bilinen havuzda üç katlı bir su kayağı ile içinde köpek balığı olan dev bir tankın içinden güvenle kaymanızı sağlıyor. 750 tonluk ağırlığı, 300’den fazla deniz canlısını barındırması ve etkileyici köpek balığı ve vatozlarıyla muhteşem bir deneyim sunuyor. Misafirlerin eğlenmesi için ayrıca şelaleleri dahi var.

Mobil Uygulama

2. Perivolas Hotel Sonsuzluk Havuzu

Yunanistan Santorini’de bulunan Perivolas Hotel yüksek bir tepede yer alıyor ve ege denizini sonsuzluk havuzu ile birleştirerek büyüleyici bir atmosfer sunuyor. Havuzun etrafında bulunan her şey doğa ile uyumlu olarak seçilip geleneksel Santorini havasıyla karıştırıldığından müthiş bir görüntüye sahip. Öyle ki havuzun nerede bitip okyanusun nerede başladığını kestirmek bile çok zor. Dinlenmek, huzur bulmak ve tabi ki yüzmek için kusursuz bir yer.

3. Six Senses Yao Noi Pool

Six Senses, Tayland’da bulunan butik bir tatil merkezi. Müşterilerine özel hayatın en ince ayrıntılarını düşünerek sunduğu hizmet her villanın kendine özel bir sonsuzluk havuzuna sahip olmasıyla öne çıkıyor. Bazı havuzların hemen yanında özel spa alanları da yer alıyor. Phang Nga körfezine bakan odalara sahip olan otel Yao Noi’deki, Phuket’e tekne ile 45dk mesafedeki sessiz bir adada bulunuyor. Çevresi ağaçlarla kaplı, beyaz kumlardan ise birkaç adım uzakta.

4. Gellert Baths

Budapeşte termal tesisleri ve kaplıcalarıyla çok meşhur bir şehir. Aslında şehrin bilinen bir diğer adı da “Kaplıcalar Şehri” ve bu kaplıcaların en meşhuru da Gellert Baths adındaki 100 yıllık yer. Muhteşem Gellert Hotel’de bulunan kaplıcada farklı sıcaklık ve boyutlarda tam 10 tane havuz var. Mozaik işlemeli havuz ve duvarlara renkli camlar eşlik ediyor. O kadar güzel ki tüm Macaristan’da en çok fotoğrafı çekilen yer olma özelliğine de sahip.

Budapeşte uçak bileti seçeneklerine göz atın.

5. Joule Hotel Havuzu

Teksas’da ki lüks Joule Hotel misafirlerine çok eşsiz bir sonsuzluk havuzu sunuyor. Bu havuz otelin 10. katında ve havuzun uç kısmı binadan aşağıya bakacak şekilde tasarlanmış. Dışarı bakan kısmı dayanıklı pleksiglas olduğundan oldukça dayanıklı. Bu alışılmadık tasarım ile ziyaretçiler sanki binanın dışında yüzüyormuş gibi hissediyorlar. Ayrıca Dallas’ın muhteşem bir manzarasını da ayaklarınızın altına serdiğini de belirtelim. Havuza girmeyen misafirler de havuz kenarında rahatlayıp muhteşem yemek ve kokteyllerin tadını çıkartabilir.

6. Ubud Hanging Gardens

Ubud Hanging Gardens Bali’de, dev bir ormanın üzerinden inanılmaz bir manzara karşısında sonsuzluk havuzu keyfini yaşatıyor. Birçok sitede dünyanın en iyi yüzme havuzu olarak da seçilen Hanging Gardens villa ve süitlerin birçoğunda özel sonsuz havuz deneyimini yaşatıyor. Yüksek konumu sayesinde Pura Penataran Dalem Segara Tapınağının ve onu çevreleyen ormanın tadını çıkartmaya bakın.

7. Four Seasons Safari Lodge Havuzu

Afrika’ya safariye gelen ziyaretçiler illa çok büyük zorluklar çekmek zorunda değil, özellikle eğer Tanzanya’da ki Four Seasons Safari Lodge’da kalıyorlarsa. Meşhur Serengeti’de bulabileceğiniz bu lüks otelin en önemli özelliklerinden biri de Serengeti’ye havuzdan bakma imkânı tanıyor olması. Gün boyunca zor geçen bir safarinin ardından misafirler bu sonsuz havuzda yüzerken aralarında fil ve zebra gibi hayvanların da bulunduğu vahşi yaşamı izleyip içkilerini içebilirler.

Tanzanya uçak bileti seçeneklerine göz atın!

8. Tropical Islands Resort

Krausnick, Almanya’daki Tropical Islands Resort dünyadaki en büyük kapalı su parkı olma özelliğine sahip. Geçmişte bir zeplin hangarı olarak yapılmış devasa bir bina içinde bulunuyor. Malezyalı bir firma bu hangarı satın alıyor ve içini yağmur ormanları, kumsal, yapay güneş, palmiye ağaçları ve birçok havuzla dolduruyor. En büyük havuz 140 metre uzunluğundaki “Tropik Deniz”. 4 bin 400 m2 büyüklüğündeki toplam alan mercan adaları görüntüsü verebilmek için tasarlandı.

9. San Alfonso del Mar

Şili’nin Algarrobo şehrinde bulunan San Alfonso Del Mar Guinnes rekorlar kitabına da giren bir büyüklükteki havuza ev sahipliği yapıyor. 900 metre uzunluğunda ve tam iki milyon ton ağırlığında filtrelenmiş deniz suyuna sahip. Bu devasa havuz otelin tam kenarında denize sıfır olmasıyla ziyaretçilere sınırsız olanaklar da sunuyor. San Alfonso del Mar son teknolojiyi de kullanarak denizin maviliği ile tamamen aynı renkte ve deniz sıcaklığından 9 derece daha yüksek bir ısıya sahip. O kadar büyük bir havuz ki üzerinde su sporları dahi yapılıyor.

10. Marina Bay Sands Sonsuzluk Havuzu

Bu inanılmaz havuz Singapur’un tepesinde, Marina Bay Sands otelinin 57. katında bulunuyor. Otelin Sky Park bölümünün gerçek anlamda tam köşesinde bulunan havuz 150 metre uzunluğunda ve neredeyse Singapur’un hepsini gören bir manzaraya sahip. Dünyanın en yüksekte bulunan havuzu olarak kabul ediliyor ve otelin tam köşesinden aşağı düşecekmiş gibi duruyor. Pek tabi ki Singapur’a gelip de burayı görmemek olmaz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here