Uçak Bileti

Asya devasa bir kıta. Ülkenin her bir köşesinde birbirinden farklı yaşam tarzlarının, inançların, kültürlerin yaşadığı şehirler var. Kimisi geleneksel yaşamıyla hala modern hayata inat bir yaşamın sürdüğü otantik bir şehirken kimisi devasa gökdelenlerin içerisinde insanların sıkış sıkış yaşadığı bir kaostan ibaret.

Her birininin de kendisine göre cazibesi ve aurası var. Kim bilir belki Turna.com uçak bileti sayfasından uygun bir kampanya yakalar da kendinizi bu şehirlerde buluverirsiniz!

Asya’da Gezilecek 4 Şehir

1. Jeju, Güney Kore

Jeju

Jeju, Güney Kore’nin güneyinde yer alan ülkenin en büyük adası. ‘Tanrıların Adası’ olarak bilinen Jeju muhteşem doğası ve sıra dışı kıyılarıyla dünyanın en ilginç adalarından biri. Mandalina bahçeleri, sallanan palmiye ağaçları, beyaz kumlu plajları ve yemyeşil bir manzara ile kutsanmış olan Kore’nin en güneydeki volkanik adası, uzun zamandır yerliler ve komşular için tercih edilen bir tatil ve balayı sığınağı olmuş.

Kore’nin en büyük adası iki şehre sahiptir: kuzeyde modern Jeju Şehri ve güneyde tatil beldesi Seogwipo. Adanın birçok beyaz ve siyah kumlu plajı, yürüyüş parkurları, kültürel mekanlar, ilginç müzeleri ve tema parkları adanın her tarafına yayılmış. Bu nedenle araç kullanmak, dolaşmanın en iyi yolu ve sahil yollarında gezinmek çok eğlenceli.

Mobil Uygulama

Çevresinde hayvanların ve bitkilerin özgürce yaşayabildiği yer olarak bilinen bu şelale, 22 metre yüksekliğinde Cheonjiyeon Şelaleleri, UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Manjanggul Mağarası, Seongsan Ilchulbong tepesi ve pek çok efsanevi hikayeye sahip olan Yongduam Kayası adanın en ilgi gören yerleri arasında.

Jeju Havaalanı şehir merkezine 9 dakika uzaklıkta ve ülkenin ikinci büyük havalimanı. Qatar Airways, Asiana Airlines ile Doha ve Seoul şehirlerinden aktarma yaparak Jeju’ya ulaşabilirsiniz. En uygun Jeju uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

2. Macau, Çin

Macau

Macau, ya da resmi adıyla Çin Halk Cumhuriyeti Makao Özel İdari Bölgesi, Güney Çin Denizi kıyısında, İnci Nehri Deltası’nın batısında yer alıyor. Şehir ‘Doğu’nun Las Vegası’ olarak anıllıyor. Macau lüks kumarhaneleri, zengin ekonomisi, alışveriş yerleri ve harika plajlarıyla yıl boyunca özellikle zengin turistlerin gözdesi.

Macau coğrafi olarak Macau Yarımadası, Taipa Adası, Cotai ve Coloana bölgelerinden oluşur. Çin Halk Cumhuriyeti’nin güneyinde yer alan Macau’nun doğusunda Hong Kong ve Çin denizi var. Macau’nun ana gelir kaynağı turizm ve ünü tüm dünyaya yayılmış olan kumarhaneler.

47 katlı, 261 metre yüksekliğinde alt tarafı kumarhane ve üstünde otel bulunan Macau‘nun en meşhur simgesel yapısı Grand Lisboa, eski şehir bölgesi Taipa, avm’ler, devasa ve şahane mimarili oteller ve bunların altında kumarhaneler bulunduğu Cotai gezilecek yerler arasında.

Şehre hakim bir tepeye kurulmuş olan UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Fortaleza do Monte, şehrin sembollerinden biri olan Macau kulesi, birçok tören ve kutlamalara ev sahipliği yapan, çevresindeki binaların büyük çoğunluğu Avrupa tarzında olan Senado Meydanı Macau’nun en popüler gezilecek yerleri.

Macau Uluslararası Havalimanı, Taipa Adası’nın doğusunda bir yapay ada üzerinde yer alıyor. Istanbul’dan Doha, Manila, Taipei aktarmalı olarak Makau’ya ulaşabilirsiniz. Uçakla çok fazla aktarma yapmak istemiyorsanız, Doha aktarması yaparak Hong Kong’a uçup, feribotla Macau’ya gidebilirsiniz. En uygun Macau uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

3. Ahwaz, İran

Ahwaz

Ahwaz, İran’da Huzistan Eyaleti’nin yönetim merkezi. Şehir, bağlı olduğu eyaletin orta kısmında, Karun Nehri’nin kıyısında kurulmuş. İran’ın ikinci en sıcak şehri olan Ahwaz, köprüleri, güzel geceleri ve sıcakkanlı insanlarıyla popüler. İran ve Irak arasında 8 yıl süren savaş sırasında şehir çok zarar görmüş ve etkileri hala hissediliyor.

Ahvaz, İran’ın en önemli sanayi şehirlerinden biri ve ülkenin ana şirketlerinin çoğu bu şehirde ve ayrıca İran Ulusal Oli Şirketinin petrolünün% 51’i burada üretiliyor. Şehir, Karun nehri ile batı ve doğu kısımlarına ayrılmış.

İran’ın en uzun nehri olan ve güzel köprülere sahip ve geceleri yürümek için harika bir yer. Karun nehri, Pol-e Siah (Kara Köprü) gibi Ahvaz’da ziyaret edilebilecek çok sayıda harika ve çekici yer var. Ahvaz’ın en eski köprüsü ve üzerinde demiryolu bulunan tek köprü, İran’ın ilk asma köprüsü olan Pol-e Sefid (Beyaz Köprü) görülecek en güzel yerler.

Ortadaki en uzun ve en güzel yapay şelale Ahvaz şelalesi Doğu, şehrin sembolü olan Chahar Shir meydanı, Lashkar Abad kentindeki Falafel Çarşısı, Üçgen yapı (Segoosh yapı), Ahvaz Woodturning müzesi, Bam dezh sulak alanı ve Moein al-Tojar evi gezilecek başlıca diğer yerler.

Ahvaz Havalimanı, şehir merkezine 12 km uzaklıkta. Ahvaz’a Türkiye’den direkt uçuş yok ancak İstanbul’dan Tahran’a ya da Isfahan’a uçup aktarma yaparak ulaşabilirsiniz. En uygun Ahvaz uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

4. Kaohsiung, Tayvan

Kaohsiung

Kaohsiung, Doğu Asya ülkesi Tayvan‘ın ikinci büyük şehri. Şehir ülkenin güneybatısında Tayvan Boğazı’nın kıyısında yer alıyor. Kaohsiung, okyanusla bağlantısı ve dünyanın en büyük kargo konteyner limanlarından biri olma ününden dolayı genellikle Tayvan’ın Liman Başkenti olarak anılır.

Taipei dışında Tayvan’da kendi metro raylı sistemine sahip tek şehir olmasının yanı sıra Kaohsiung, şehrin birçok parkından geçen çok sayıda belirlenmiş bisiklet yoluna sahip, ülkenin en bisiklet dostu şehirlerinden biri olarak da biliniyor.

Zuoying Bölgesi’nde, Ruifeng Gece Pazarına çok uzak olmayan pitoresk yapay bir göl olan Lotus Pond, büyük duvar resimleri ve heykeller görebileceğiniz Pier-2 Sanat Merkezi, Kaohsiung Limanından sadece kısa bir feribot yolculuğu ile ulaşabileceğiniz Cijin veya Qijin Adası ilgi çekici yerler.

Ayrıca Kaohsiung MRT’nin en yoğun durağı olan Formosa Bulvarı İstasyonunda bulunan Işık Kubbesi, Tayvan’daki en büyük Budist manastırı Fo Guang Shan, TRA treniyle sadece 40 dakika uzaklıkta Tayvan’ın en eski şehri olan Tainan burada görebileceğiniz en ilgi çekici yerler.

Kaosiung Uluslararası Havalimanı ya da Kaosiung Siaogang Havaalanı şehir merkezine yaklaşık 9 km uzaklıkta. Türkiye’den Kaosiung’e direkt uçuş yok. Thy, Philippine Airlines, Uni Airlines, Mandarin Airlines ile Istanbul’dan Manila, Taipei, Makung aktarması yaparak şehre ulaşım sağlayabilirsiniz. En uygun Ahvaz uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here