Uçak Bileti

İç Anadolu’nun modern yüzü Eskişehir, planlı kent yapısı, devasa parkları, her yıl bir yenisi eklenen müzeleri ile Avrupai bir şehir. Gezilecek görülecek pek çok ilgi çekici yere sahip. Yemekleri ve özellikle kahvaltı mekanlarını da Eskişehir gezi programına mutlaka eklenmeli.

Özellikle şehrin içinden geçen Porsuk Çayı çevresindeki kahvaltı yapabileceğiniz şirin mekanlar, Eskişehir’e tekrar gelmek için iyi bir bahane. O halde beklemek yok, Eskişehir’i keşfetmeden önce ‘Eskişehir’in en iyi kahvaltıcılarını’ yazımızı okuyun, kendinize iki günlük lezzet dolu bir Eskişehir planı yapın!

Eskişehir Kahvaltı Mekanları

1. Doyuran Kahvaltı Salonu

eskişehir kahvaltı mekanları

Doyuran Kahvaltı Salonu, ‘Eskişehir’de kahvaltı’ denilince akla gelen ilk adres. Doyuran şehrin en canlı semti Odunpazarı’nda, Atatürk Stadyumu’nun tam karşısında. Esnaf lokantası kıvamında, kendi halinde, mütevazi bir mekan. Müdavimi çok.

Doyuran’ın kahvaltı seçeneği az, öz, lezzetli ve kahvaltılıklar her zaman taze. Menü, bal kaymak, tahin pekmez, peynir tabağı, söğüş ve peynir çeşitlerinden oluşan kahvaltı tabağı, pastırmalı yumurta, sucuklu yumurta, menemen, gözleme den oluşuyor. Serpme olarak servis edilen kahvaltıda fiks bir fiyat yok, menüden seçtikleriniz ödüyorsunuz.

Mobil Uygulama

Adres: İstiklal, Demirciler Sk. No:7/C, 26010 Odunpazarı/Eskişehir
Telefon: (0222) 230 51 64

En uygun Eskişehir otobüs bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Otobüs bileti satın alırken turna.com ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz.

2. Ayten Usta Gurme

Ayten Usta Gurme

Açık havada kahvaltı yapmayı tercih edenler için Eskişehir’de uğranılması gereken adres Ayten Usta Gurme. Mekan yemyeşil Göletli Park içinde gölün tam yanında. Sadece kahvaltıcı değil aynı zamanda Eskişehir’in en iyi restoranlarından biri. Ayten Usta’nın sloganı “Destan Kahvaltı”. Sınırsız, bol çeşitli, doyurucu menüsü ile enfes bir kahvaltı vadediyor.

Destan kahvaltının özelliği, sınırsız kahvaltı olduğu için biten her ne varsa yeniden geliyor. Ayten Usta’dan doymadan ayrılmak mümkün değil diyebiliriz. Eğer hamur işi seviyorsanız bazlama üzerine pastırma ve yumurta ile yaptıkları kendine has spesiyalleri, pişi ve gözlemeyi de deneyin.

Adres: Uluönder, Parklar Sokak 26000 Tepebaşı/Eskişehir
Telefon: (0222) 325 04 44
Web: http://aytenusta.com.tr/

3. Kahve6

Kahve6

Eskişehir Porsuk Çayı’nın kenarında güzel bir kahvaltı yapmak gibisi yok. Gondolların nehirdeki gezintisini izleyerek kahvaltı yapmak istiyorsanız Kahve6 ‘ya mutlaka uğrayın. Ulaşımı kolay bir noktada. Açık ve kapalı alanları var. Haftaiçi öğlen saatlerinde kalabalık olabiliyor.

Mekanda serpme kahvaltı menüsünden ayrı olarak, kahvaltı yapmak için genişçe bir zamanı olamayanlar için ise birçok farklı kahvaltı alternatifi mevcut. Adalar Kahvaltı, V6 Kahvaltı, Hiper Kahvaltı, Ustanın Kahvaltısı, Sıcak Kahvatı, Serpme Kahvaltı gibi 6 çeşit kahvaltısı var. Menemenleri, omletleri, patatesli ve kaşarlı gözlemeleri çok popüler. Süt reçeli, acı biber reçeli gibi farklı lezzetlerde menüde yer alıyor.

Adres: Hoşnudiye Mah. Porsuk Bulvarı Sahilyolu Sok. No:22
Tepebaşı / ESKİŞEHİR
Telefon: 222-221-0646

4. Varuna Gezgin Cafe Del Mundo

Varuna Gezgin Cafe Del Mundo

Eskişehir, Antalya ve İzmir’de şubeleri olan Varuna Gezgin Cafe Del Mundo gezmeyi yaşam felsefesi haline getirmiş bir gezgin tarafından açıldı. Sloganı “hayatta yapılacak ne çok şey, görülecek ne çok yer var!” olan mekan Eskişehir’de nefis kahvaltıları ile de tanınıyor.

Seyahat temalı dekorasyonu atmosferi gezmeye teşvik eden mekanda gün erken den başlıyor. Sabah 07.00’de başlayan kahvaltı servisinde dünya mutfağından farklı lezzetler de var. Sıcak ekmek kokusuna eşlik eden, İspanyol omleti denemeniz gereken spesiyaller arasında. Pastırmalı yumurtası ve peynir tabağı da harika.

Adres: Hoşnudiye, Siloönü Sk. No:3 D:No:3, 26130 Tepebaşı/Eskişehir
Web: varunagezgincafe.com

5. Biber Yöresel Cafe& Kitchen

Biber Yöresel Cafe& Kitchen

Market ürünleri ile kahvaltı yapmaktan sıkıldınız mı? Eskişehir’de yöresel ürünlerden hazırlanan mis gibi bir kahvaltı yapmak isterseniz gitmeniz gereken mekan Biber Yöresel Cafe& Kitchen. Ahşap ağırlıklı dekorasyonu, sarı ışıklarıyla da sıcak hoş bir atmosferi var.

Afyon’un meşhur kaymağından, Van otlu peynirine, Kars kaşarından, Kıbrıs hellim peynirine, Konya tahinine, yumurtalı ekmek, eritme peyniri, Hatay’a özgü ceviz reçeline kadar zengin bir menüsü var. Pişisi, avcı böreği, gözlemesi de lezzetli.

Adres: Yenibağlar, Eti Cd. no: 35/B, 26170 Tepebaşı/Eskişehir
Telefon: 0555 890 60 01

6. Hot’n Fun

Hot’n Fun

Porsuk Çayı’nın kenarında başka bir keyifli mekan önerisi: Hot’n Fun. Anne sıcaklığında kendinizi evinizde gibi hissedeceğiniz hoş bir mekanı var. Beyaz rengin dekorasyonda tercih edildiği mekan, rustik bir tasarıma sahip. Ahşap masaları, sunum için kullanılan tepsileri çok hoş. Kahvalti salonunun iç dizayni da abartisiz ve insana kendini güvende hissettiriyor. Ayrıca müzik seçimleri de gayet başarılı.

Menüsü genelde yöresel ürünlerden oluşuyor. Hatay-Mersin yöresine özgü zahter, çökelek, Karadeniz balı, köy peyniri, soslu zeytinler, biberli ekmek çok leziz. Kahvaltınızdan artan yemekler sokak hayvanlarına veriliyor. Fiyatları Eskişehir’deki pek çok mekana göre uygun.

Adres: İstiklal, Adalar Sk. D:No: 4/A, 26000 Odunpazarı/Eskişehir
Telefon: 0530 687 75 96

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here