Uçak Bileti


Bursa’nın tarih kokan sokaklarında gezinirken, şehrin en ünlü lezzetlerinden birini tatmadan dönmemek isteyeceksiniz: İskender. Efsanevi bu lezzet, Bursa’nın damaklarımızı şımartan hazinelerinden biri. “Bursa’da İskender Nerede Yenir?” sorusu, bu nefis yemeği tadabileceğiniz en iyi mekanları keşfetmek isteyenlerin sık sık sorduğu bir soru. Şimdi, sizinle Bursa’nın en iyi iskender mekanlarını keşfedelim. Hazırsanız, bu lezzet dolu serüvene başlayalım!

Bursa’da En İyi İskender Restoranları

Bursa’da İskender Nerede Yenir?

Söz konusu Bursa olunca ilk akla gelen yemek ‘iskender’. Kestane şekeri, tahinli pide, pideli köfte de Bursa’nın simge lezzetlerinden ancak döner, yoğurt, tereyağı ve domates sosla hazırlanan iskender kebabın yeri apayrı.

1867 yılında İskender Efendi’nin Bursa Kayhan’daki ufacık dükkanında keşfettiği lezzet zamanla Bursa’nın simgesi haline geldi. İskender yapılırken sokaklara yayılan tereyağı kokusunun peşinde rasgele gireceğiniz bir mekanda nefis bir iskender yiyebilirsiniz.

Ancak bu işin erbabı kim? En iyi iskender nerede yenir? soruları sizin de kafanıza takılıyorsa, işi hiç şansa bırakmadan, ünü Bursa dışına yayılmış en iyi iskendercileri listelediğimiz yazımıza bir göz atın.

Mobil Uygulama

1. Kebapçı İskender

Bursa’da İskender Nerede Yenir? Kebapçı İskender

Kebapçı İskender ya da diğer adıyla Cevat İskenderoğlu, İskender Efendi’nin çocuklarından Cevat İskenderoğlu ve varisleri tarafından işletiliyor. İskender efendi İskender kebabın yaratıcısı ve Kebapçı İskender’de o yıllardan beri Türkiye’nin en iyi iskendercileri arasında Atatürk Caddesi’nin üstündeki iskender restoranı halk arasında ‘mavi dükkan’ olarak da biliniyor.

Mavi renklerle dekore edilmiş dükkan 1867 yılından bu yana hizmet veriyorlar. Tedarikçilerden alınan etler, şeflerin elinden geçiyor. İskender için hazırlanan etler odun ateşinde ağır ağır piştikten sonra, pide, tereyağlı domates sosu ile birleşiyor. Restoran oldukça küçük 40 kişilik kapasitesi var.

Bu lezzetli iskenderi yemek için genelde sıra beklemeniz gerekiyor. Rezervasyonun kabul edilmiyor. Sıra beklerken siparişi verdiğiniz için masaya oturduktan sonra hızlı bir şekilde servis yapılıyor.

Merkezi Bursa’da Tayyare Kültür Merkezi’nin yanında olan Kebapçı İskender’in Bursa Carrefour AVM ve Bursa Korupark AVM’de şubeleri var.

Adres: Kayhan Mah. Ünlü Cad. No:7, Osmangazi/Bursa
Çalışma saati: 12:00 – 21:00
Telefon: 0224 221 46 15

2.Yavuz İskenderoğlu/Kayhan

Yavuz İskenderoğlu, İskender Efendi’nin torunu Yavuz İskenderoğlu’nun işletmesi. Bursa’da toplam 5 şubeleri var. Kayhan sokaktaki bu şubeleri ‘Tarihi Ahşap Dükkan’ olarak da isimlendiriliyor. Tasarımda kullanılan ahşap nedeniyle bu isimle anılıyor. Otantik hoş bir atmosferi var.

Döneri kuzu etinden yapıyorlar ve Bursa’da en iyi iskender yiyebileceğiniz yerlerin başında geliyor. Müdavimi çok. Şırası da iskender kadar meşhur. Tatlı olarak sadece kemalpaşa servis ediliyor, denemenizi tavsiye ederim. Rezervasyon yapmadan giderseniz sıra beklemeniz gerekebilir.

Adres: Tayyare Kültür Merkezi Yanı Atatürk Caddesi No:60 16170 Osmangazi/Bursa
Çalışma saatleri: Hafta içi 12.00–18.30 hafta sonu 12.00- 20.00
Telefon: 02242211076

3. İskender Efendi Konağı

İskender Efendi Konağı

İskender Efendi Konağı, İskender Efendi’nin 3’üncü kuşak torunu Yavuz İskenderoğlu ve çocukları tarafından işletilen diğer mekan. İskender’i açık havada hoş bir bahçede yemek isterseniz burayı not edin. Botanik parkın içinde, ağaçların altında hoş bir konakta hizmet veriyorlar. Kışın konağın içindeki mekanda, yazın ise bahçede oturma imkanı var.

17. yüzyıl eski Osmanlı evlerinin yapısına sadık kalınarak tasarlanmış. Taşlık, Sofa, Divan Oda, Baş Oda, Eyvan gibi bölümlerindeki sofralara misafir olabiliyorsunuz. Konağın iskenderi çok lezzetli, eti tam kıvamında pişiriyorlar. Bursa’da iskenderi en lezzetli yapan mekanlardan.

İskender sipariş verirken şıra da söyleyin tadı harika ve et yemekleri ile ile çok yakışıyor. Şıra kendi üretimleri, gazoz şişesine benzer bir şişede geliyor, birkaç şişe satın alıp eve de götürebilirsiniz. İskender’den sonra içtik tavuk göğsü ve peynir tatlısını da deneyin.

Adres: Çukurcaköy, İskender Efendi Konağı, Soğanlı Botanik Parkı No:1, 16190 Osmangazi/Bursa
Çalışma Saatleri: Hafta içi 12:00 – 22:00 Hafta sonu 12:00 – 23:00
Telefon:0224 224 18 67

4. Uludağ Kebapçısı

Uludağ Kebapçısı, diğer adıyla Cemal& Celil Usta, Bursa iyi iskender yemek isteyenlere en çok tavsiye edilen yerlerden biri. Kebapçı İskender ve İskender® gibi ünlü bir mekan. Eski garajın hemen yanında küçük salaş bir mekanı var. 1964’ten beri iskender yapıyorlar.

Duvarlarında restorana gelen ünlülerin fotoğrafları asılı, nostaljik bir havası var, lüks bir mekan beklemeyin. Bekleme süresi 50 dakikayı buluyor. Uludağ Kebapçısı’nın diğerlerinden farklı kılan nefis tereyağı. Sokağa girer girmez kokusu burnunuza geliyor.

Yağının oranı etinin lezzeti, pişme kıvamı yoğurdunun tadı. Her şeyi ile dört dörtlük bir lezzet durağı. Tatlı yemek isterseniz sadece kemalpaşa var. İskender’in üstüne tatlıyı muhakkak deneyin. İstanbul-Ataşehir’de de bir şubesi var.

Adres: Uluyol Sirin Sok. No:12 BURSA
Çalışma saatleri: 11:00-21.30
Bursa Şube Tel: 0224 251 45 51 Ataşehir Şube Tel: 0216574999

5. Kebapçı Hüseyin Usta

Kebapçı Hüseyin Usta

Kebapçı Huseyin Usta, Bursa’da 40 yıldır iskender yapan, müdavimi çok bir mekan. Küçük salaş bir restoran, Koza Han ve Kayhan Çarşısı’na çok yakın. Döneri Hüseyin Usta hazırlıyor, arada masaları da ziyaret ediyor. Ağırlıklı olarak Bursa halkının tercih ettiği Hüseyin Usta’da fiyatlar Uludağ Kebapçısı veya Kebapçı İskender’e oranla daha uygun.

İskenderi gerçekten harika. En önemlisi de dükkanın sahibi ve aynı zamanda iskender ustası Hüseyin usta çok bonkör. Pide bittikçe yeniliyorlar. Üstüne sürekli et ilave ediliyor, yoğurtlar tazeleniyor. Sonrasında meşhur bursa şırası ve kemalpaşa tatlısı geliyor. İkram açısından diğer kebapçılara göre daha cömert.

Adres: Alacamescit Mh. Tuzpazarı Sk. No:16/B (Belediye Katlı Otopark Arkası)
Çalışma Saatleri: 11:30-21:00
Telefon: 0 (224) 220 1229

6. Yüce Hünkar Meşhur Bursa Kebapçısı

Yüce Hünkar Meşhur Bursa Kebapçısı, Bursa’da iskenderin en lezzetlisini servis eden yerlerden biri. 1961’den beri iskender yapıyorlar. Yeşil Camii’ne yürüme mesafesinde, geleneksel bir restoranda hizmet veriyorlar.

Kışın içerideki kapalı mekanda, yaz aylarında asma altındaki bahçede oturup iskenderinizi yiyebiliyorsunuz. Bahçesinden Bursa’yı izleyebiliyorsunuz.

Yüce Hünkar Döner Kebabı’nın lezzeti tereyağı, yoğurt ve pidesinden alıyor. Uludağ’ın çevresinde beslenen koyun etiyle yapılan kebaplarında, yine yörenin nefis tereyağı kullanıyor. Bursa ovasının domates, biber ve közlenmiş patlıcanları bu lezzeti tamamlayan özel tatlar.

Adres: Yeşil, Akyokuş Sk. No:17, 16360 Yıldırım/Bursa
Çalışma Saatleri: 11:00-22.00
Telefon: (0224) 327 55 06

Türkiye’nin pek çok şehrinden otobüsle Bursa’ya gitmek mümkün. En uygun Bursa otobüs bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Otobüs bileti satın alırken turna.com ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. Emekli olmama az kaldığı için araştırma yapıyorum. Bilgi alabileceğim oldukça detaylı çalışmalarınız var. Elinize sağlık…

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here