Uçak Bileti

Tayvan, görkemli mimarisi ve büyüleyici atmosferleriyle ünlü tapınakları, bölgenin kültürel dokusunu yansıtan tarihi bölgeleri, şirin köyleri ve nefes kesen manzaralar sunan doğal güzellikleriyle hayranlık uyandıran bir Doğu Asya ülkesi. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği bu etkileyici ülkeyi gezerken zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız.

Tayvan’da Görebileceğiniz 8 Yer

1. Taipei 101

Taipei Dünya Finans Merkezi olarak da bilinen Taipei 101, Taipei şehrinde bulunuyor. Şehre hâkim muhteşem manzarası ve büyüleyici atmosferiyle görenleri kendine hayran bırakan bu yapının içinde, sanat galerisi, kafe ve restoran gibi çeşitli işletmeler de hizmet veriyor.

2. Beitou Kaplıcaları 

Eski bir Japon Hamamı olan Beitou Kaplıcaları, her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor. Çevresinde enfes doğal güzellikleri ve pek çok hastalığa iyi geldiği söylenen sülfürlü suları ve buharıyla göz kamaştıran bu kaplıcaları görmek ve sularında rahatlamak için en az yarım gününüzü ayırmalısınız.

Mobil Uygulama

3. Tayvan Ulusal Müzesi

Taipei şehrindeki Xiangyang Caddesi’nde bulunan Tayvan Ulusal Müzesi, ülkenin kültürel dokusu ve tarihi geçmişini yansıtan çok sayıda esere ev sahipliği yapıyor. 1908 yılında kurulan müzede, altın paralar, dinazor fosilleri ve tarihe ışık tutan pek çok önemli belgeyi görebilirsiniz. Müze, haftanın her günü ziyarete açık.

4. Laomei Green Resifi

Shimen Bölgesinde bulunan şahane bir doğa harika olan Laomei Green Resifi, ülkeye gelen doğa aşıklarının ve fotoğraf meraklılarının mutlaka ziyaret ettiği yerlerden biri. Volkanik lavların oluşturduğu bu yemyeşil resifleri görmek için en uygun dönem ise nisan ve mayıs ayları arası.

5. Chiufen köyü

Eski dönemlerde zengin altın madenleriyle bilinen Chiufen (Jiufen) köyü, günümüzde ise muhteşem doğası ve tarihi yapılarıyla ünlü. Dar sokakları, eski köy evleri, şirin kafeleri ve nefis doğasıyla görenleri kendine hayran bırakan bu köyü ziyaret etmek için yarım gününüzü ayırmanız yeterli.

6. Twatutia Bölgesi

Twatutia Bölgesi, dar sokakları, etkileyici atmosferi, tapınakları ve çarşısıyla göz kamaştırıyor. Taipei şehrinin tarihi ve kültürel dokusunu yakından hissetmek isteyenleri cezbeden bu bölge Dadaocheng ve Eski Taipei olarak da anılıyor.

7. Wuji Tianyuan Temple

Muhteşem mimarisi ve mistik atmosferinin yanı sıra eşsiz manzarasıyla da ünlü olan Wuji Tianyuan Temple’ın (Tianyuan Tapınağı) çevresinde Datun Dağı ve Taiwan Boğazı bulunuyor. Tapınağı ve etrafını saran muhteşem doğayı görmek için seyahatinizi bahar aylarında planlamanız daha uygun olabilir.

8. Lungshan Temple of Manka

Ülkedeki en büyük ve en eski tapınak olan Lungshan Temple of Manka, 1738 yılında Fujian’dan gelen Çinliler tarafından inşa edilen bir Budist tapınağı. Taipei şehrinin tarihi bölgesi olan Wanhua’da bulunan Lungshan Temple of Manka, haftanın her günü ziyarete açık.

Eğer siz de Tayvan’ın eşsiz güzellikler saklayan dünyasını daha yakından tanıma hayalleri kuruyorsanız, Tayvan uçak bileti alarak yola çıkabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here