Uçak Bileti

Hatila Vadisi Milli Parkı, Artvin merkez ilçe sınırları içerisinde, Hatila Vadisi’nde yer alan Hatila Deresi ve birçok derenin bulunduğu, Karadeniz’in en güzel milli parklarından biri. Ulaşımın, Artvin il merkezinden 10 km’lik stabilize yolla sağlandığı Hatila Vadisi Milli Parkı, 17 bin 138 hektarlık alanı kaplayan ve 1994’ten bu yana milli park statüsünde olan bir bölge.

Görsel bir şölen oluşturan, yeşilin bin bir tonuna şahit olabileceğiniz milli parkta konaklayacak herhangi bir kamp alanı, bungalov veya pansiyon yok. Park sahası içerisinde ziyaretçilerin günübirlik kullanımı için belirlenmiş yerler bulunuyor. Günübirlik olarak kamp alanlarında çadır kiralayabilirsiniz.

Hatila Vadisi

Hatila Vadisi Milli Parkı

Hatila Vadisi Milli Parkı, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Artvin il sınırları içerisinde yer alıyor. 17 bin 138 hektar genişliğindeki alan 1994 yılından bu yana milli park statüsünde. Hatila Deresi ve çok sayıda yan derenin meydana getirdiği dar tabanlı vadi milli park boyunca uzanıyor.

Vadideki eğim kırıklarının yarattığı şelaleler görsel şölen yaşatıyor. Vadi yatağının derine doğru aşınması sonucunda bazı bölümlerde yamaçların eğimi yüzde 80 ile yüzde 100’e ulaşıyor.

Mobil Uygulama

Milli park genelinde yeşilin onlarca tonunu görmek mümkün. En ilginç özellik ise Akdeniz iklim karakterine rastlamak. 500’ü aşkın endemik bitki türünün yanı sıra, ayı, domuz, tilki, porsuk, yaban keçisi, sansar, atmaca, kartal, çakal, dağ horozu, Hopa engereği ve alabalık gibi pek çok hayvana ev sahipliği yapıyor.

Doğa yürüyüşü, fotoğrafçılık gibi aktiviteler için oldukça uygun bir ortam sağlayan milli park yaban hayatı zenginliği, jeolojik ve jeomorfolojik oluşumlarıyla ekoturizm altyapısına da sahip.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün koruması altında olan Hatila Vadisi Milli Parkı’nda Türkiye’nin en yüksek cam seyir terasından manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. 220 metre yükseklikte sarp kayalara monte edilen terasa çıkmak ise cesaret istese de korkmaya hiç gerek yok.

Hatila Cam Teras, Sıkıldım Kayası mevkiinde yer alıyor. 15 m uzunluğunda olan Cam seyir terası 50 metre kare genişlikte seyir alanına sahip.

Hatila Vadisi nerede

Artvin il merkezine 10 km uzaklıkta olması ile ulaşımın hayli avantajlı olduğu Hatila Vadisi Milli Parkı, yıl boyu trekking, fotoğraf tutkunlarının akınına uğruyor. Diğer yandan doğanın kucağında, Karadeniz’in eşsiz doğal güzellikteki bölgesi Artvin’de yer alan milli park, yaban hayatı zenginliği, jeolojik ve jeomorfolojik oluşumlarıyla eko-turizm altyapısına sahip.

Hatila Vadisi Milli Parkı, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük cam teraslarından birine de ev sahipliği yapıyor. Kaya birleşim noktasından 15 m mesafeye uzanan Hatila Vadisi Cam Terası, 7 m uzunluğa ve 7,5 m genişliğe sahip. 50 metrekare cam alana sahip seyir terası, Artvin kent merkezine 12 km uzaklıkta 490 m rakımıyla Hatila Deresi’nden de 220 metre yükseklikte bulunuyor.

Hatila-Vadisi-Milli-Parki

Hatila Vadisi’ne nasıl gidilir

Trabzon’a 245 km, Hopa’ya 75 km, Batum’a 81 km (Gürcistan), Ankara’ya 978 km, İstanbul’a 1306 km, İzmir‘e 1570 km ve Artvin şehir merkezine de 10 km mesafede bulunan Hatila Vadisi Milli Parkı’na en yakın havalimanları Hopa (Batum), Kars ve Trabzon’da bulunuyor.

En uygun Artvin otobüs bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Zorlu ulaşım şartları nedeniyle şehirleşme ve insan tehdidinden uzakta kalmayı başaran Hatila Vadisi Milli Parkı’na kara yolu ulaşımı için Türkiye’nin farklı kentlerinden Artvin’e düzenlenen şehirlerarası otobüs seferlerine göz atabilirsiniz. Artvin şehir merkezinden dolmuş ya da taksi ile milli parka ulaşabilirsiniz.

Artvin geneli engebeli bir araziye sahip olduğundan, özel aracınızla veya araç kiralayarak parka gelmeyi düşünüyorsanız, kent merkezinden tabelaları takip ederek, çok dar olan yollardan azami dikkat göstererek parka ulaşabilirsiniz.

Artvin’e gittiğinizde önce Çoruh Nehri’nin hırçın sularında rafting ve şehir gezisi yapıp ardından dinlenmek için Hatila Vadisi’ne geçebilirsiniz.

2016’dan bu yana, seyahat severler için Karadeniz’in cennet köşesi Hatila Vadisi Milli Parkı’nı daha da cazip hale getiren Hatila Vadisi Cam Terası, yılda yaklaşık 25 bin ziyaretçi çekmeyi başaran bir turizm merkezi.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here