Uçak Bileti

Finlandiya, son yıllarda Avrupa’da giderek popülerleşen turizm destinasyonlarından. Klasik Avrupa kentlerinin turiste boğulmasıyla birlikte birçok şehrin birbirine benzemeye başlamasıyla farklılık arayanlar yeni rota arayışına başladı.

Avrupa kıtasında olması nedeniyle ulaşımın bir hayli kolay olduğu Finlandiya, turizmde yeni arayışların gözdesi haline geldi. Özellikle Kuzey Işıkları ile başlayan ilgi, doğa severler için tam anlamıyla bir cennet olan Finlandiya’nın başkenti Helsinki‘yi görmek isteyenlerin sayısını artırdı.

Helsinki uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Avrupa’da Yeni Rota Arayışının Gözdesi: Helsinki

Hareketli başkent Helsinki’den, eşsiz ormanlara ve bakir adalara Finlandiya ziyaretçilere engin deneyimler imkânı sunuyor. Kentler ve kasabalar çok sayıda eşsiz kültürel ve tarihi mekân barındırıyor, doğal çevre ise hem kış hem yaz aktiviteleri için bir oyun alanı oluşturuyor.

Mobil Uygulama

Helsinki Finlandiya’ya gelen çoğu turistin ana giriş noktası. Burası ziyaretçilerin ülkenin en iyi müzelerini, sanat galerilerini, restoranları ve alışveriş yerlerini bulabildikleri bir şehir. Bir iki gün şehri keşfetmek ve kültürel etkinliklerin keyfini çıkarmak için geçirmek çok kolay ve harika. En önemli turistik mekanlardan bazıları Finlandiya Salonu, Senato Meydanı çevresindeki mimari ve yeraltı Rock Kilisesi.

Tarihle veya sanatla ilgilenenlerin Fin Ulusal Müzesi veya Fin Ulusal Sanat Müzesi’nde dolaşmalarını kesinlikle tavsiye ediyoruz. Yakınındaki eski evler ve kereste binaların bulunduğu Seurasaari adasındaki Açık Hava Halk Müzesi ilginç bir tarihi perspektif ortaya koyuyor.

Helsinki’den çok sayıda günlük gezi rotası var. Şehrin kuzey doğusunda araba veya tekne ile ulaşılabilen Provoo Antik Kenti bulunuyor. Yaz boyunca özellikle güzel bir gezi seçeneği. Yakınlardaki Suomenlinna adalarına feribot ile ulaşmak kolay. Adalara UNESCO Dünya Mirası Listesi olan eski Sveaborg Kalesi hâkim.

Daha uzak bölgeleri keşfetmek isteyenler kendilerini ormanların ve göllerin kırsal kesiminden keyif alabilirler. Aktif bir kültürel manzaraya sahip canlı bir sanayi şehri olan Tampere’ye yapılan bir seyahatte bu netlik kazanıyor. Buradaki en önemli cazibe merkezi Tampere Katedrali olmakla birlikte çok sayıda müze ve park da var ve yılın zamanına bağlı olarak çok çeşitli etkinlikler yapılıyor. Yakınlarında 13-17 yüzyıl Hämeenlinna Kalesi’nin bulunduğu Hämeenlinna Antik Kenti yer alıyor.

Ziyaretçilerin güzergahlarına dahil etmek isteyebilecekleri diğer yerler, Bothnia Körfezi’nde bulunan 13. yüzyıl Kalesi ve aynı döneme ait katedraline ev sahipliği yapan Turku. Turku’dan sadece feribot ile ulaşılabilen ve büyük bir ada olan Aland Adaları’nı ziyaret etmek de mümkün. Ana durak ve adadaki tek yerleşim Mariehamn kasabası.

Turna.com üzerinden Finlandiya vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here