Uçak Bileti

Anadolu coğrafyası, ortalama bin 300 metre yüksekliği ile dört mevsimin bir arada yaşandığı çeşitliliğe sahip. Batıdan doğuya gittikçe artan yükseklik Büyük Ağrı Dağı’nda Anadolu coğrafyasının en yüksek noktasına ulaşıyor. Türkiye‘nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı 5 bin 137 metre yüksekliğinde.

Geniş platolar, kanyonlar, akarsuların özgürce aktığı vadilerle çevrili olan Türkiye topraklarında birbirinden güzel manzaraların keyfini çıkarmaya yardımcı olan seyir terasları bulunuyor. Anadolu’nun en güzel seyir terasları bu yazıda.

Türkiye’nin En Güzel Seyir Terasları

1. Safranbolu Kristal Teras

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesi birçok kişinin zihninde geleneksel ahşap Osmanlı evleriyle tanınıyor. Tokatlı Kanyonu üzerine inşa edilen, yerden yüksekliği 80 metre olan cam teras Türkiye’de bu alanda inşa edilen ilk seyir terası özelliğini taşıyor.

80 tona kadar ağırlık taşıyabilen kristal terasın çevresinde piknik alanları, kahvaltı ve yemek yenilebilecek kafe ve restoranlar bulunuyor. Giriş ücreti: 5 TL.

Mobil Uygulama

2. Çankırı Kalesi

Türkiye’de turizmden yeteri kadar pay alamayan Çankırı’da Çankırı Belediyesi’nin hayata geçirdiği seyir terası projesi şehrin turizm hedefine ulaşması yolundaki en önemli adımlardan biri. Bin 200 metre yükseklikten muhteşem kent manzarasına sahip olan seyir terası bağlı olduğu kayadan 100 metre yüksekte yer alıyor. Ülkemizin en geniş taban alanına sahip seyir terası olan bu sembol yapı Çankırı Kalesi’nin üzerinde. Giriş ücreti: 3 TL.

3. Hatila Vadisi Milli Parkı, Artvin

Artvin Hatila Vadisi Milli Parkı’nda, Sıkıldım Kayası Mevkii’nde yer alan seyir terası Türkiye’nin en yüksek seyir teraslarından biri. Hatila Deresi’nden 220 metre yüksekte bulunan seyir terasının 50 metrekare cam alanı var. Milli Parka yaya giriş 4 TL, araçla giriş ise 12 TL.

Artvin uçak bileti seçeneklerine göz atın.

4. Torul Kalesi, Gümüşhane

Gümüşhane kent merkezinde Torul Kalesi üzerinde yer alan seyir terası 240 metre yükseklikte bulunuyor. 90 metrekarelik bir genişliğe sahip olan cam terasa aynı anda 50 kişi çıkabiliyor. Doğu Karadeniz’in en yüksek cam terası olan Torul Kalesi’nden Zigana ve Sarıç dağlarının manzarası izlenebiliyor. Giriş ücreti: Tam 5 TL, öğrenci 2,5 TL.

5. Tortum Gölü, Erzurum

Erzurum’un Uzundere ilçesi sınırlarında bulunan Tortum Gölü üzerinde yer alan seyir terası yerden 143 metre yükseklikte. Cam teras kanyon ve eşsiz göl manzarasına sahip. Teras, göle doğru 12 metre uzanıyor. Terasın yanı başında bir de kafeterya var. Giriş ücreti ise 5 TL.

Erzurum uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here