Uçak Bileti

İki uçurumu, iki kıyıyı, iki tarafı ve iki hayatı birleştiren köprüler. Kimi zaman derin vadilerin, geçilmez nehirlerin üzerine inşa ediliyor, kimi zaman uçurumların. Kimi zaman bir ihtiyaçtan doğuyor orada olma nedeni kimi zaman ise dünyanın güzelliklerini keşfetme ve gösterme sebebinden.

Kimisi yüksekliğiyle korkutucu iken, kimisi basitliği ve eskiliğiyle ile ürkütücü. Köprü kelimesi felsefi ve edebi açıdan derin anlamı olsa da burada göreceğiniz köprüler korkutucu özellikleriyle ünlüler.

1. Carrick-a-Rede – Rope Bridge, Kuzey İrlanda

Geleneksel balıkçıların Carrick-a-Rede Adasında kurduğu bu halat köprü 23 metre yükseklikte. Şimdilerde ziyaretçilerin cesaretlerini ortaya koydukları bu köprü 350 yıldır kullanılıyor. Bu bölge yaban hayatını keşfetmek için de olağanüstü bir yer.

2. Kawarau Bridge, Güney Ada, Yeni Zelanda

Mobil Uygulama

Yeni Zelanda‘nın “Dünyanın Adrenalin Aktivitelerinin Merkezi” olarak ünlenen Queenstown şehrinin yakınlarındaki bu ticari bungy jumping köprüsü, bu sporu dünya çapında gezgin maceracılar için bir heyecan verici bir aktivite haline dönüştüren AJ Hackett’e ait.

1888 yılında ilk ticari bungee jumping platformu buradaki Kawarau Köprüsü’nden 43 metreden gerçekleştirilmişti. Bunu yapmayı düşünürseniz 150 NZ$ ödemeye hazır olun. Çıplak atlamanın da popüle olduğu bu köprüden atlamaktansa ben Kuzey Adadaki Taupo Gölü’ndekini tercih etmiştim.

3. Hussain Bridge, Pakistan

Dünyanın en ürkütücü köprülerinden biri. Pakistanın Hussaini Köyü’nde, Hunza Nehri üzerinde uzanan bu kokutucu köprüde ayağınızı koyacağınız yerler arasındaki boşluk o kadar fazla ki her an bir dengesizlikle kendinizi uçuyorken bulmak mümkün.

Köylüler dünyanın geri kalan kısmıyla iletişim kurmak için şehre ulaşmanın tek yolu olan bu köprü, macera seven gezginler için meydan okuyucu bir aktivite olabilir! Yapmaya gönüllü müsünüz?

Pakistan uçak bileti seçeneklerine göz atın.

4. Hanging Bridge of Ghasa, Nepal

Nepal’de hayvan sürülerinin dar yollarda trafiği aksatması üzerine inşa edilen bu köprü bir zorunluluğun ürünü değil. Bu asma köprü hayvan sürüleri ve onların çobanlarının günlük geçişleri için kullanıldığından pek de bakımlı görünmüyor.

5. Royal Gorge Bridge in Colorado, Amerika Birleşik Devletleri

Amerika’nın bu en yüksek asma köprüsü belki kimisi için nefes kesici manzaraya sahip olabilir, ancak 291 metre yüksekliğiyle bazılar için korkutucu olabilir. Colorado yakınlarındaki Cañon şehrinde bir tema parkında bulunan bu köprü Arkansas Nehri üzerinde uzanıyor.

İnşa edildiği 1929 yılından 2001 yılına kadar dünyanın en yüksek asma köprüsüydü. 286 metre yüksekliğiyle Çin’deki Liuguanghe Köprüsü bu konumu ele geçirdi. 384 metre uzunluğunda, 5,5 metre genişliğindeki köprüde, üzerine basmak için kurulmuş 1292 ağaç plaka bulunuyor.

6. Trift Suspension Bridge, İsviçre

Alp Dağları‘nda bulunan bu en uzun yaya asma köprüsü 170 metre uzunluğunda ve 100 metre yüksekliğinde.

Trift Buzulunu görmek için her yıl 20.000 bin ziyaretçi bu köprüyü kullanıyor. 2009 yılında sadece 6 haftada inşa edilmiş. İsviçre Alplerinde Gadmen kasabası yakınlarında bulunuyor.

7. Puente de Ojuela, Meksika

Ünlü Brooklyn Köprüsü’nü dizayn eden Roebling Kardeşler tarafından tasarlanmış. İnşa edildiğinden dünyanın en uzun 3. asma köprüsüydü.

Eski köprü çürüğe ayrılınca Peñoles Şirketi tarafından yenisi yaptırılmış. Eski köprünün ayakları Torreón Exposition Center’de sergileniyor. Meksika’nın kuzey eyaletinde eski bir maden yerleşim yeri olan ve hayalet kasaba olarak adlandırılan Durango’da yer alan köprü 315 metre uzunluğundadır.

8. Sidu River Bridge, Çin

2009 yılında açıldığında dünyanın en yüksek köprüsüydü. Köprü, Şangay Oriental Pearl Tower’ı altına sığabilecek yüksekliktedir. Çin’in Hubei Eyaletinde bulunan köprünün inşası için 100 milyon$ harcanmış. Sidu River nehrinin aktığı vadide 500 metre yüksekliğe kurulmuş.

9. Montenegro Rain Forest, Kosta Rika

Kosta Rika, tropikal iklimine sahip dünyanın en güzel doğal güzelliklerine sahip ülkelerden biri. Ülkenin üçte biri ulusal parklarla kaplı ve bu parklardaki canlı çeşitliliği inanılmaz zengin.

Kosta Rika’da Savegre Nehri üzerinde yer alan bu köprü kimisi için ürkütücü gelebilirken kimisi için de yağmur ormanlarının kalbinde tropikal kuş sesleri ve akan suyun sesi arasında heyecan verici bir yürüyüş anlamına gelebilir.

10. Old Hanging Bridge, Afganistan

Dünyanın en güzel doğasına sahip ve bir zamanlar modern dünyanın karmaşasından kaçan hippiler için Kabe olan Afganistan‘da bu tür köprüler yaşam şartlarının ne kadar güç olduğunu gösteriyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here