Uçak Bileti

Yüzüklerin Efendisi filmi sayesinde bilinirliği daha da artan bir ada ülkesi olan Yeni Zelanda, pek çok adadan meydana geliyor. Yeryüzünün etkileyici manzaralarını görebileceğiniz harika bir coğrafyaya sahip olan Yeni Zelanda, aktif volkanları, birbirinden güzel sahilleri, fiyortları ve etkileyici yağmur ormanlarıyla büyüleyici bir ülke. Birçok kişi tarafından fantastik ve masalsı bir görünümü olduğu söylenen bu ülkede, rüya tadında bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Okyanusya’nın en çarpıcı güzelliklerine ev sahipliği yapan bu ülke, Türk vatandaşlarından vize istiyor.

Yeni Zelanda Çevresinde Görülmesi Gereken 5 Şehir

1. Auckland

Auckland, Yeni Zelanda’nın kuzey adasında yer alıyor. Ülkenin en gelişmiş şehri olan bu yerleşim yerinde, yaklaşık bir buçuk milyon kişi yaşıyor. Yüzlerce yat ve tekneye ev sahipliği limanı sayesinde yelken şehri olarak da anılan Auckland, Türkiye’ye yaklaşık 24-25 uçuş saati uzaklıkta. Şehirde, Gökyüzü Kulesi, Auckland Sanat Galerisi ve Auckland Limanı gibi turistik adresler yer alıyor.

2. Wellington

Ülkenin başkenti olan Wellington, bölgeye gelen turistlerin uğrak adreslerinden biri. Okyanusya kıtasındaki en kalabalık şehir olma özelliğini de taşıyan Wellington’da, Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa (Yeni Zelanda Te Papa Tongarewa Müzesi), Museum of Wellington City & Sea (Wellington Şehir ve Deniz Müzesi) ve Zealandia Sanctuary (Zealandia Vahşi Yaşamı Koruma Alanı) gibi yerler ziyaret edilebilir.

Mobil Uygulama

3. Dunedin

Yeni Zelanda’ya bağlı Güney Adası’nın ikinci büyük şehri olan Dunedin, ülkenin ilk botanik bahçesi ve üniversitesine de ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 150 bin kişinin yaşadığı küçük ve şirin bir yerleşim yeri olan Dunedin’in yerli halkı Maoriler’e dek uzanıyor. Sakin ve huzurlu atmosferiyle kendine hayran bırakan bu şehirde ülkenin tek viski damıtma fabrikası da yer alıyor.

4. Christchurch

Güney Adası’nın en büyük şehri olan Christchurch, Banks bölgesinde yer alıyor. Yemyeşil doğası, parkları ve bahçeleri sayesinde Garden City olarak da anılan bu şehirde, Avon Nehri’nin muhteşem manzarası oldukça büyüleyici bir görünüm oluşturuyor. Kayak merkezlerine bir saat uzaklıktaki bu şehir, kış turizminin de önemli destinasyonlarından biri.

5. Queenstown

Bungee jumping noktaları, skydiving, rafting gibi adrenalin dolu aktivitelerin merkezi konumundaki Queenstown şehri, Yeni Zelanda’nın en popüler yerleşim yerlerinden. Macera dolu bir seyahat için harika seçenekler sunan bu şehrin çevresinde bulunan Güney Alpleri de, kayak tutkunlarının buluşma noktası oluyor.

Siz de Yeni Zelanda uçak bileti kampanyalarına göz atarak, muhteşem doğası ve güleryüzlü insanlarıyla Okyanusya’nın göz bebeği olan bu ülkeyi keşfedebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here