Uçak Bileti

Gelişmiş ekonomisi ve kaliteli yaşam şartlarıyla dünyanın en yaşanabilir ülkelerinden olan Yeni Zelanda, Okyanusya coğrafyasının en ünlü yerleşim yerleri arasında. Yeni Zelanda; enfes manzaralara sahip doğa alanları, modern mimarisi, görkemli görüntüleriyle nefes kesen buzulları, huzur dolu kamp alanları ve yürüyüş yollarıyla hem şehir yaşamını hem de doğal güzelliklerini keşfedebileceğiniz bir ülke.

Yeni Zelanda’da Görülmesi Gereken 10 Yer

1. Fiordland

Ülkenin en güzel manzaralarına ev sahipliği yapan Fiordland Milli Parkı‘nı ziyaret ederek, Güney Adası’nın güney-batı köşesindeki muhteşem fiyortlarda balık ya da seyir turlarına katılabilirsiniz. Ayrıca Fiordland’un popüler buzul fiyordu olan Milford Sound’te gemi turuna katılıp, yunusları, penguenleri ve etkileyici şelaleleri görebilirsiniz.

2. Tongariro Doğal Parkı

Aktif volkanlar, bitki tarlaları, sakin göller, vahşi yaşamın hüküm sürdüğü ormanlar ve çöl benzeri yaylalarıyla ülkenin ilk ulusal parkı olan Tongariro Doğal Parkı‘nda, uzun yürüyüşler yaparak doğanın ve huzurlu atmosferin tadını çıkarabilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Queenstown

Queenstown, adrenalin ve macera arayan gezginlerin gözdesi. Güney Alpler’in yükselen zirveleriyle çevrili olan ve masmavi Wakatipu Gölü kıyılarında bulunan Queenstown’da, Wakatipu Gölü üzerinde düzenlenen tekne turlarına katılabilir ya da göl çevresinde keyifli bir yürüyüş yapabilirsiniz.

4. Auckland

Ülkedeki en büyük ve en kalabalık şehir olan Auckland, Kuzey Adası’nda bulunuyor. Yelken Şehri olarak da anılan Auckland, canlı kültürü ve gurme tatlarının yanı sıra Auckland Harbour Bridge’ten izlenen harika manzarasıyla da ünlü.

5. Paihia

Eğer Adalar Körfezi’ni keşfetmek istiyorsanız, Paihia kasabası sizin için en doğru adreslerden biri. Konaklama tesisleri ve eğlenceli aktiviteleriyle konuklarını ağırlayan bu küçük kasabada, yunuslarla yüzebilirsiniz ya da Rainbow Warrior isimli su altı gemi batıklarını görmek için tüplü dalış yapabilirsiniz.

6. Rotorua

Yeni Zelanda’nın termal harikalar diyarı olarak nitelendirilen Rotorua‘da çok sayıda gayzer ve kaplıca var. Çoğu parklarda ve doğal rezervlerde bulunan kaplıcalar, tüm yılın yorgunluğunu atmak ve şifa bulmak isteyenlerin gözdesi.

7. Napier

Kuzey Adası’ndaki Napier, Yeni Zelanda’nın Art Deco Başkenti olarak anılıyor. Etkileyici mimarisiyle turistleri cezbeden bu sahil beldesinde rehber eşliğinde düzenlenen mimari turlara katılıp bölgeyi gezdikten sonra Yeni Zelanda Ulusal Akvaryumu’nu görmeyi ihmal etmeyin.

8. Glacier Country

Güney Adası’nın batı sahilindeki Glacier Country, Westland Milli Parkı’nın en ünlü noktalarından. Franz Josef Glacier ve Fox Glacier buzullarını görebileceğiniz bu parkta, rehberler eşliğindeki turlara katılıp, buzul vadisinde unutulmaz bir yürüyüş deneyimi yaşayabilirsiniz. Ayrıca sıcak havuzlara girip, günün yorgunluğunu atma şansı da bulabilirsiniz.

9. Nelson

Ülkenin yıl içinde en fazla güneş ışığı alan yerleşim yeri olan Nelson, Güney Adası’nın üst kısmında konumlanıyor. Etrafı milli parklarla çevrili olan şehir, doğası ve gelişmiş yerel tarım imkanlarının yanı sıra şarap imalathaneleriyle de ünlü.

10. Stewart Adası

Yüzde 80’inden fazlası Yeni Zelanda’nın vahşi yaşamını keşfetme şansı sunan Rakiura Milli Parkı sınırlarında kalan Stewart Adası, Yeni Zelanda’nın üçüncü büyük adası. Güney Adası’ndan daha da güneyde bulunan Stewart Adası, yürüyüş, kamp ve kuş gözlemciliği gibi açık hava etkinliklerine elverişli bir yapıya sahip. Stewart Adası’ndaki en popüler trekking yollarından biri ise kondisyonu yüksek yürüyüşçülerin bile ancak birkaç gün içerisinde tamamlayabileceği Northwest Circuit.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here