Uçak Bileti

Ziyaretçilerine eşsiz doğa, macera ve keşif için muhteşem güzellikler sunan Okyanusya ülkesi Yeni Zelanda, Türkiye’ye en uzak uçuş noktası olan destinasyonlardan. Etkileyici adaları, ormanları, dağları, kumsalları, buzulları, termal bölgeleri ve fiyortları çevreye duyarlı hükümet tarafından iyi korunan Yeni Zelanda, geleneksel Maori kültürünün kozmopolit şehirlere, büyüleyici köylere ve el değmemiş ormanlık alanlara kadar geniş bir alanda modernlikle birleştiği bir yer.

Okyanusya coğrafyasının ada ülkesi Yeni Zelanda’da da en gözde turistik yerler de dâhil olmak üzere herkes için bir şeyler var. Yeni Zelanda seyahatinizi planlamak için Yeni Zelanda uçak bileti seçeneklerine göz atabilirsiniz. Yalnızca aktarmalı uçuşlarla gidilebilen Yeni Zelanda’ya Türkiye’den uçuş süresi 28-38 saat arasında değişiyor.

Yeni Zelanda’da Görülecek Yerler 

1. Steward Adası

Yeni Zelanda’nın en büyük üçüncü adası olan Steward Adası, Yeni Zelanda’nın Güney Adası’nın güneyinde yer alıyor. Yüzde 80’inden fazlası ormanlarla kaplı bakir bir doğal güzelliğe sahip olan adada Rakiura Milli Parkı en önemli çekim merkezi.

2. Nelson

Yeni Zelanda’nın Güney Adası’nın kuzeyinde yer alan Nelson, yılın büyük bölümünde güneşli bir havaya sahip. Üç milli park ve hoş bir iklime sahip olan Nelson, güneşli günlerde cıvıl cıvıl bir görünüme kavuşuyor. Abel Tasman Ulusal Parkı ve Founder’s Park, Nelson’da mutlaka görmeniz gereken yerler.

Mobil Uygulama

3. Glacier Country

Ülkenin Güney Adası’nın Batı Sahili’nde yer alan Glacier Country, Westland Milli Parkı’nın merkezinde yer alıyor. Ülkenin en önemli buzullarından ikisinin yer aldığı bu bölge yılın her dönemi yabancı turist akınına uğruyor. Franz Josef Glacier ve Fox Glacier buzulları muhteşem fotoğraf karelerine hayat verirken bambaşka bir dünyanın kapılarını açıyor.

4. Napier

Napier, Yeni Zelanda’nın Kuzey Adası’nda bir sahil beldesi. Günümüzden 80 yıl önce yaşanan büyük bir yangında tamamen yok olan kasaba yeniden inşa edildi. Şehir, 1930’lu yılların mimarisi nedeniyle Yeni Zelanda’nın Art Deco Başkenti olarak biliniyor.

5. Rotorua

Ülkenin termal kaplıcalarının merkezi olarak da anılan Rotorua, gayzer ve kaplıcalarıyla hem sağlık turizmi hem de doğa turizmine ilgi duyan turistlerin vazgeçilmez adresi. Doğal rezervlerle çevrili olan şehirde sıcak su, çamu ve buhar havuzları bulunuyor. Wai-O-Tapu ve Lady Knox Gayzeri’ni mutlaka ziyaret edin.

6. Auckland

Yeni Zelanda’nın en büyük ve en kalabalık nüfuslu şehri olan Auckland, Yelkenler Şehri olarak da biliniyor. Kuzey Adası’nda yer alan kent hareketli gündelik yaşamı ve dünya mutfağından seçme lezzetler sunan muhteşem mekanları ile tanınıyor. Yeni Zelanda tarihi ve kültürüne dair çok sayıda hoş gezi durağına sahip olan kentte Auckland Müzesi’ne mutlaka uğrayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here