Uçak Bileti

Yüzüklerin Efendisi filmini izleyenler bu ülkenin şahane manzaralarına aşina olsa da Yeni Zelanda’nın bu görüntülerden daha fazlasına sahip olduğunu unutmayın. Refah seviyesi ve ekonomik yapısının gelişmişliğiyle dünyanın en yaşanabilir ülkeleri arasında gösterilen Yeni Zelanda için tam bir huzur ülkesi demek hiç de yanlış olmaz. Şehir içinde bile doğayla iç içe olabileceğiniz alanlara sahip olan bu etkileyici ülkede, adrenalin bağımlıları için pek çok spor etkinliği bulunduğu gibi doğa yürüyüşü ve kamp tutkunları için de büyüleyici yerler var. Uçsuz bucaksız sahilleri, buzulları, bakir doğasıyla göz alan yağmur ormanları, ulusal parkları ve aktif volkanları ise ülkenin güzelliğine güzellik katıyor.

Yeni Zelanda’da Görebileceğiniz 6 Yer

1. Fiordland National Park

Fiordland Ulusal Parkı, Milford Sound, Doubtful ve Dusky Sound fiyortlarıyla ünlü harika bir yer. Derin buzulların erimesiyle meydana gelen bu fiyortlar, hayatınız boyunca görebileceğiniz en unutulmaz manzaraları izleme şansı doğuruyor.

2. Abel Tasman National Park

Yeni Zelanda Güney Ada’nın kuzey doğusunda konumlanan ve 22 bin 530 hektarlık yüzölçümüyle ülkenin en küçük ulusal parkı olan Abel Tasman National Park’a gittiğinizde heykele benzeyen granit kayalıkları ve incecik kumlarla kaplı plajları görmeyi unutmayın.

Mobil Uygulama

3. The Bay of Islands

The Bay of Islands, enfes güzelliklere sahip tropikal adalarıyla ünlü bir tatil noktası. 144 ada ve adacığın bulunduğu bu körfezde doğa yürüyüşü ve su sporları gibi etkinlikler yapabilir, tekne turlarıyla da bölgeyi keşfe çıkabilirsiniz.

4. Queenstown

Lake Wakatipu çevresinde yer alan ve yılın her mevsimi yapılacak bir aktive bulabileceğiniz eşsiz bir macera şehri olan Queenstown’da kayak, rafting, skydiving gibi adrenalin dolu sporlardan birini yapabilirsiniz.

5. The Tongariro National Park

Dünyanın dördüncü milli parkı olarak bilinen The Tongariro National Park, 1993 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde. Yüzüklerin Efendisi filminin bazı sahnelerinin de çekildiği bu park, ülkenin en büyük yürüyüş rotalarından birine ve aktif volkanlara da ev sahipliği yapıyor.

6. Mount Cook

Ülkenin en yüksek dağı olan Mount Cook, 3 bin 724 metre yüksekliğe sahip. Mt Cook National Park içinde bulunan bu görkemli dağa gittiğinizde trekking turlarına katılabilir, Lake Tekapo’nun enfes günbatımı manzarasını izleyebilirsiniz.

Eğer siz de bu göz kamaştıran coğrafyayı ziyaret etmek istiyorsanız vakit kaybetmeden Yeni Zelanda uçak biletinizi alın. Yeni Zelanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize talep ettiği için yola çıkmadan önce vize işlemlerinizi tamamlamayı da ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here