Uçak Bileti

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Petra Antik Kenti, Ürdün‘ün Akabe Körfezi ile Lut Gölü arasında MÖ 400 ile MS 160 yılları arasında Nebatilerin başkentliğini yapan görkemli bir kent.

Roma İmparatorluğu’nun bölgeyi işgalinin ardından MS 400 yıllarında karanlığa gömülen şehir, 1812 yılında İsviçreli Gezgin Johann Burkhardt’ın keşfine kadar dünyada varlığı bilinmeyen bir noktaydı.

1812 yılında yapılan bu keşifle birlikte adı dünya gündeminde yer bulunan Petra Antik Kenti, günümüzde Ürdün turizm gelirlerinin yarısından fazlasını tek başına sağlıyor.

2 bin 200 yıllık tarihi geçmişi, tiyatro, tapınak, kral mezarları ve evlerinin yanı sıra kumtaşı kayalıklarına oyularak inşa edilen birbirinden güzel yapılarıyla ziyaretçilerini etkileyen kent Doğu ve Helenistik mimarinin izlerini taşıyor.

Mobil Uygulama

Petra Antik Kenti’ne en yakın yerleşim yeri Wadi Musa kasabası. Konaklam tesisleri, restoran ve kafeler bu kasabada. Ayrıca hediyelik eşya satışının da olduğu yerel ürünleri bulabileceğiniz birçok dükkan yine bu kasabada. En lüksten sırt çantalı gezginlere hitap eden daha salaş yerlere kadar geniş bir skalada seçenek mevcut.

Petra Antik Kenti Nerede?

Petra Antik Kenti’ne Nasıl Gidilir?

Özel araçla Petra’ya ulaşım: Petra Antik Kenti, Ürdün’ün Wadi Musa Köyü yakınlarında konumlanıyor. Eğer araba kullanıyorsanız, sadece Amman’dan Çöl Otobanı üzerinden gidin. Bu bölünmüş bir otoyol veya otostrad üzerinden güneye gidin ve işaretleri takip edin. Ana ulaşım yolu inşa halinde bu yüzden herkes Ma’an’dan batıya giden bir yolu kullanıyor. Genellikle Wadi Musa kasabasına giriliyor.

Otobüs ile Petra’ya ulaşım: Petra’ya otobüs ile gidiyorsanız JETT Otobüsünü tercih edebilirsiniz. JETT otobüs şirketi Petra ve Amman arasında düzenli seferlere sahip. Firmanın klimalı, temiz otobüsleri var ve harika hizmet veriyorlar. Amman’daki herhangi bir taksi şoförü sizi firmanın ofisine götürebiliyor. Toplu taşıma kullanmak istiyorsanız başka bir seçenek aklınıza gelmesin.

Mujema Al Janoub’a veya Güney Otogarı’na taksiyle ulaşım sağlayabilirsiniz. İstasyondan servis taksiler ve küçük otobüsler Wadi Musa’ya gidiyor. Otobüsler daha ucuz ancak vaktiniz dar ve daha konforlu bir ulaşım istiyorsanız servis taksileri seçebilirsiniz. Servis taksiler bizdeki taksi dolmuş mantığında. Her biri 5-6 yolcu alıyor ve doldukça kalkıyor.

Ürdün’ün muhteşem tarihi kenti Petra, bölge tarihine ve kültürel geçmişine tanık olmak için mutlaka görmeniz gereken yerler arasında. Ürdün uçak bileti seçeneklerine göz atarak bu güzel antik kenti keşfetmek için seyahat planınızın ilk adımını hayata geçirebilirsiniz. Ürdün’ün en popüler uçak seferleri Amman ve Aqaba şehirlerine yapılmaktadır. Uçak biletinden sonra Ürdün ve çevresini kapsayan rotanıza karar verme zamanı.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here